Burgan Bank'tan sosyal girişimciliğe destek

Burgan Bank ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka, Türkiye’ye fayda sağlayacak bir sosyal girişime hayat verecek.
13.04.2021 16:07 GÜNCELLEME : 27.04.2021 12:33

Burgan Bank ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka, Türkiye'ye fayda sağlayacak bir sosyal girişime hayat verecek. Ashoka ortaklığında, toplumsal bir soruna yenilikçi, kalıcı ve sistemi dönüştürücü çözüm sunan bir sosyal girişimciyi 3 yıl boyunca destekleyecek olan Burgan Bank, Türkiye'de sosyal girişimcilik ekosistemine de katkıda bulanacak. Aynı zamanda banka, bu ortaklık ile sosyal girişimcilerin küresel Ashoka Ağı ile buluşmasını ve Ashoka'nın küresel desteklerinden bütüncül olarak faydalanmasını sağlayan Türkiye'deki ilk kurum oldu.

Butik bankacılık anlayışı ile tüketicilerin ihtiyaçlarına özel ürün ve hizmetler sunan Burgan Bank, öncelikli toplumsal sorunlara etkin, kalıcı çözümler getiren, sosyal girişimcileri bulan ve onları destekleyen Ashoka Türkiye ile güç birliği yaptı. Burgan Bank, Ashoka Fellowship Programı kapsamında "Teknoloji ve İnsan" odağında çalışan bir sosyal girişimciyi destekleyecek.

Sosyal girişimciler için 5 temel kriter

Ashoka, Fellowship Program'ı kapsamında seçim sürecini 'yenilikçi fikir, sosyal etki, yaratıcılık, girişimcilik ve etik doku kriterlerine odaklanarak yönetiyor. Ashoka Ağı'na dahil olan sosyal girişimciler, uluslararası bir ağın parçası olmanın yanı sıra alanında lider kişi ve kurumlardan gönüllü danışmanlık ve ihtiyaç halinde üç yıl boyunca finansal destekten faydalanabiliyor.

"Etki odaklı çözüm arıyoruz"

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, "Banka olarak içinde bulunduğumuz toplumun ihtiyaçlarının yanı sıra gelişimine de odaklanmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Ashoka ile yollarımız kesişti. Bankamızın dijitalleşme hedefleri kapsamında "Teknoloji ve İnsan" konusunu odağımıza alarak, ülkemize ve insanlarımıza fayda sağlayacak bir sosyal girişimciye destek olacağız. İş birliğimizle, banka kurum kültürüyle örtüşen, teknolojiyi insanların faydalanması için ele alan, teknolojinin getirdiği sorunlara ve fırsat eşitliğine çözüm sunmak üzere kurgulanan bir sosyal girişimciyi hem maddi hem de profesyonel anlamda destekleyeceğiz. Ashoka ortaklığında bir sosyal girişimcinin hayallerini gerçekleştirip, ülkemizde birçok alanda farkındalık yaratacağımıza ve pozitif anlamda birçok değişimin başlangıcı olacağımıza inanıyoruz. Güç birliğimizin bir diğer önemli yanı da destekleyeceğimiz sosyal girişimcinin küresel Ashoka Ağı'yla buluşmasını ve Ashoka'nın küresel desteklerinden bütüncül olarak faydalanmasını sağlayan Türkiye'den ilk kurum olmamızdır" dedi.

BİZE ULAŞIN