Çin’de tüm işlemler yasaklandı

Bitcoin ve kripto paralar için deprem niteliğinde açıklama Çin’den geldi. Daha önce kripto para madenciliği ile ilgili yasaklama kararıyla dünyanın gündemine oturan Çin bu sefer kripto paralar ve Bitcoin ile ilgili tüm işlemlerin yasaklandığını duyurdu.
24.09.2021 16:46 GÜNCELLEME : 24.09.2021 16:46

Bitcoin ve kripto paralar için deprem niteliğinde açıklama Çin'den geldi. Daha önce kripto para madenciliği ile ilgili yasaklama kararıyla dünyanın gündemine oturan Çin bu sefer kripto paralar ve Bitcoin ile ilgili tüm işlemlerin yasaklandığını duyurdu. Açıklamanın ardından kripto paralar aşağı yönlü sert hareketler sergiledi.

Çin Merkez Bankası, kripto paralar ve Bitcoin ile ilgili yeni açıklamada bulundu. Buna göre banka, kripto para birimiyle ilgili tüm işlemlerin 'Yasa dışı' olduğunu ve yasaklanması gerektiği belirtti.

"Kripto paralar piyasada dolaşıma giremez"

Çin Merkez Bankası, Bitcoin ve Tether dahil olmak üzere kripto paraların resmi izinli para birimi olmadığını ve piyasada dolaşıma giremeyeceğini söyledi. Açıklamada, kripto para ile ilgili tüm işlemlerin yasa dışı finansal faaliyetler olduğu vurgulandı. Çin, ülkede kripto para madenciliğini de yasaklamıştı.

"Bitcoin düşüşte"

Çin haberinin ardından Bitcoin yüzde 5'in üzerinde değer kaybederken Ethereum yüzde 8'i aşan düşüş yaşadı. Litecoin, Dash ve Bitcoin Cash de yüzde 5'ten fazla düştü.

BİZE ULAŞIN