Yıldız, Danimarkalı devin hissesini devralıyor

Avrupa'nın en büyük sakız üreticilerinden Danimarkalı Gumlink firması, elindeki Continental Confectionery Company hisselerini Yıldız Holding’e devrediyor.
02.08.2021 13:06 GÜNCELLEME : 02.08.2021 13:06

Türk iş dünyasında son 15 yılda en çok konuşulan şirketlerinden biri olan Yıldız Holding. yaptığı satın almalar ve şirket satışlarıyla her daim gündemde oldu. Godiva ve United Biscuit gibi dünya devi markaları bünyesine katarken elindeki bazı şirketleri de sattı. Bir dönem borç yapılandırması ile gündeme gelse de bugün Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker'in kaptanlığında yatırımlarını ara vermeden devam ediyor. Yapılandırmadan bu yana 3.9 milyar dolarlık rekor ödeme yaptığını da belirtelim. Holding'in 2020 cirosu 75 milyar TL. 620 milyon doların üzerinde de ihracat gerçekleştirdi. 130'u aşkın ülkede, 65 bin çalışanı bulunuyor. Çalışanlarının 53 bini Türkiye'de, 12 bini yurtdışında. 12 farklı ülkede 21 fabrikası bulunuyor. 2020'de pandemiye rağmen 6 bin kişi Türkiye'de, bin 500 kişi yurtdışında olmak üzere toplamda 7 bin 500 yeni istihdam sağlamış. Bu sene 5 bin kişi daha alacakmış.

Yıldız Holding yönetimi bir süredir atıştırmalık ve perakende alanında büyüyüp, iyi bir müşteri gelir ise diğer alanlardan çıkacaklarını beyan etmişti. Bu çerçevede de içecek, süt ve sütlü ürünler gibi bazı alanlardan çıktılar. Yıldız Holding 2009 yılında Avrupa'nın en büyük sakız üreticilerinden Danimarkalı Gumlink ile yüzde 50-50 ortaklıkla Continental Confectionery Company'yi kurmuştu. Gumlink o dönemde Danimarka'daki fabrikasını kapatıp Türkiye'ye taşımıştı. İki ortak Çorlu'da yeni bir fabrika kurmuştu. İki büyük şirketin güçbirliği ile kurulan yeni şirket hem Türkiye'de, hem de dünyada şekerleme ve sakız alanında en iddialı isimlerden birisi haline geldi. Öğrendiğimize göre Danimarkalı şirket sakız ve şekerleme sektöründen çıkmaya karar vermiş. Gumlink tarafı da elindeki Continental Confectionery Company hisselerini Yıldız Holding'e devrediyormuş. Taraflar resmi devir işlemleri için Rekabet Kurulu'ndan da onayı almış. Devir işlemlerinden sonra sakız ve şekerleme şirketinin tamamı Yıldız Holding'e geçiyor. Avrupa'nın en büyük Özel Markalı Sakız üreticisi Continental Confectionery Company'nin sakız ve şekerlemede Türkiye pazarında da Oneo, Kremini, Bonbon, Yupo, Yıldız markalı ürünleri bulunuyor.

BİZE ULAŞIN