Gençleri ücretsiz eğitimlerle iş hayatına hazırlayacak

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN, gençleri iş hayatına hazırlayacak Rigel Projesi’ni hayata geçiriyor. Gençlere CV hazırlama desteği, mülakat simülasyonu ve kişilik envanteri yorumlama gibi alanlarda ücretsiz eğitimler verilecek.
01.10.2021 13:55 GÜNCELLEME : 01.10.2021 13:56

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Peryön, gençleri iş hayatına hazırlayacak Rigel Projesi'ni hayata geçiriyor. Peryön Genç Danışma Kurulu içerisinden bir grup insan kaynakları profesyonelinin "Karanlıktan Şikayet Edeceğine Bir Mum Yak!" sloganı ile kurduğu Rigel Gönüllü Kariyer Danışmanlık Platformu ile Peryön, gençlere CV hazırlama desteği, mülakat simülasyonu ve kişilik envanteri yorumlama gibi alanlarda ücretsiz eğitimler verecek, onların iş hayatına yönelik farkındalığını artıracak.

İnsan yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan, 4 bini aşan üye sayısı ile yaklaşık 2,5 milyon çalışan ve 1147 kuruma ulaşan Peryön'ün Genç Danışma Kurulu üyeleri, Peryön Kampüs Temsilcisi olan gençlere yönelik Rigel Gönüllü Kariyer Danışmanlık Platformu'na imza atıyor.

Adını Orion takımyıldızının en parlak mavi renkli yıldızından alan Rigel Projesi ile Peryön, gençlerin kendi ışıklarını fark etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Geleceğe yönelik artan belirsizlik ve iş hayatında yaşanan fırsat eşitsizliğine karşı kariyerini inşa etmeye hazırlanan gençlere bir yol haritası oluşturmak ve deneyim kazandırmak için uygulamaya alınan proje, Peryön Genç Danışma kurulu içerisindeki bir grup gönüllü insan kaynakları profesyoneli tarafından hayata geçiriliyor.

Rigel Gönüllü Kariyer Danışmanlık Platformu'nda Peryön Kampüs Temsilcisi olan gençleri; CV-Linkedin Güçlendirme Desteği, Mülakat Simülasyonu, Kişilik Envanteri Yorumlama, Sektörel Pozisyonlara Yönelik Bilgilendirme İle Kariyer Yönlendirmesi, Makale Paylaşımları ve daha pek çok konuda ücretsiz eğitim ve gelişim imkanları bekliyor.

Eğitimlerin farklı sektörlerde; işe alım ve yetenek yönetimi, eğitim ve gelişim, bordro, özlük ve ücret yönetimi, işveren markası gibi konularda deneyim sahibi İK profesyonelleri tarafından verileceği Rigel Platformu'nda; uzmanlar ve gençlerin eşleşmeleri ise komite tarafından gerçekleştirilecek. Gönüllü İK uzmanları ile gençler arasındaki görüşmeler ise online olarak planlanacak.

BİZE ULAŞIN