Lüks markalar da oyuna dahil oldu

Devir değişti. Devir, dışarıda ‘gez, giyin, görün’den ‘evde kal ve teknolojiye yatırım yap’a evrildi. 10 bin dolarlık oyun çantaları, oyun konsolunun kendisinden pahalı tişörtler, 16 bin dolarlık tavla kutuları... Lüks moda markalarının yeni gözdesi oyunlar... Peki hangi marka oyuna nasıl dahil oldu? İşte ayrıntılar...
02.12.2021 13:30 GÜNCELLEME : 02.12.2021 13:30

BURCU ALDİNÇ Lüks moda markalarının yeni gözdesi oyunlar... Xbox, PlayStation gibi oyunlarla işbirliği yapan markalar ayrıca bu oyunların logolarının yer aldığı ürünleri de piyasaya çıkarıyor.

Lüks markalar ile ulaşılabilir markaların işbirliklerine yıllardır aşinayız. Bunların başında hiç kuşkusuz Balmain, Moschino, Versace, Kenzo ve Lanvon gibi markalarla işbirliği yapıp kapsül koleksiyon hazırlayan H&M geliyor.

Ama devir değişti... Devir, dışarıda 'gez, giyin, görün'den 'evde kal ve teknolojiye yatırım yap'a evrildi. Bu durumda da lüks markalar başta video oyunları olmak üzere farklı işbirliklerine imza atmaya başladı. Kimileri video oyunlarının kutularını tasarladı, kimileri de en beğenilen oyun karakterlerinden saat, tişört gibi ürünler üretmeye başladı. Anlayacağınız artık marka çanta takmanın yerini marka oyun konsoluna sahip olmak aldı.

GUCCI OYUN KONSOLU

Bu işbirlikleri arasında en yenisi ve en çok tartışılanı Xbox ve Gucci... Microsoft, Xbox'ın 20. yıldönümüne özel Gucci ile anlaştı ve özel bir oyun çantası tasarlattı. 17 Kasım'da markanın internet sitesi üzerinden satışa çıkan Gucci Xbox'ın fiyatı 10 bin dolar. Limitli sayıda üretilen çanta için Xbox meraklılarının bir kısmı, "Hem çok pahalı hem de çok çirkin" yorumunu yaptı. Ama tüm bu olumsuz yorumlar satışa yansımadı. Kısa süre içinde Gucci Xbox'lar satıldı.

PLAYSTATION GERİ KALIR MI!

Xbox Gucci ile anlaşır da PlayStation, rakibinden geri kalır mı? Elbette kalmaz! Lüks İtalyan giyim markası Balenciaga da PlayStation ile işbirliği yaptı ve PlayStation 5 (PS5) logolu tişörtlerini piyasaya sundu. İşin ilginç tarafı tişörtlerin oyun konsolundan daha yüksek fiyata satılması. PS5, ABD'de 499 dolardan satışa çıktı. Kırmızı ve beyaz renkte basılan PS5 armalı Balenciaga tişörtler ise 675 dolar. PS5 giyim koleksiyonunda ayrıca fiyatları 125 dolardan başlayan çoraplar ve 875 dolara satılan kapüşonlu süveterler bulunuyor.

E SPOR KARAKTERLERİNİ GİYDİRDİ

Louis Vuitton sık sık oyun dünyasıyla işbirliği yapan lüks markaların başında geliyor. 2019 yılında Riot Games ile işbirliği yaparak e-sporun en prestijli ödüllerinden biri olan Summoner Kupası'nın içine konacağı bir kutu tasarlamıştı. Ardından da League of Legends oyunun kadın karakterleri de aynı marka tarafından giydirilmeye başlandı. Sonrasında da League of Legends koleksiyonu satışa çıktı. En ucuzu 127 dolardan satılan koleksiyona oyunseverlerin ilgisi sanıldığından daha fazla oldu. Bu koleksiyonun parçaları hali hazırda ikinci el sitelerde binlerce dolardan satışa çıkmaya devam ediyor.

Ayrıca Louis Vuitton tahta oyunlar için de kutular tasarlamaya devam ediyor. 15 ay bekleme listesi olan tavla kutusunun fiyatı ise 16 bin dolar.

SUPER MARIO SAATLER GELİYOR

İsviçreli lüks saat markası Tag Hauer ise Super Mario ile işbirliği yaptığını bu yıl temmuz ayında açıklamıştı. Sadece 2 bin adet üreteceği Super Mario temalı saatin fiyatının 2.150 dolar olması bekleniyor. Saatin satışa çıktığı an dakikalar içinde tükenmesi bekleniyor. Ama marka Super Mario ile uzun bir anlaşmaya vardıklarının da altını çiziyor. Bu da önümüzdeki yıllarda daha çok Super Mario temalı saatler göreceğimiz anlamına geliyor.

MODAYA YÖN VEREN OYUN

Drest, oynarken lüks markaların son koleksiyonlarını ve fiyatlarını görebileceğiniz hatta satın alabileceğiniz modaya yön veren son moda bir oyun. Oyuncuları arasında Heidi Klum gibi isimler de var. Kurucusu ve CEO'su eskiden Harper's Bazaar Genel Yayın Yönetmeni olan Lucy Yeomans. Oyuna önce görevlerle başlıyorsunuz. Mesela kırmızı halı ya da plaj çekimi gibi. Dilediğiniz modeli seçip Stella McCartney, Off White, Balenciaga gibi markaların koleksiyonlarının yer aldığı kıyafetlerden beğendiğinizi modele giydiriyorsunuz. Bu arada oyunda kıyafetlerin ve ayakkabıların fiyat bilgileri de yer alıyor. Görev tamamlayıp puan kazandıkça daha fazla alternatifiniz oluyor. İlerledikçe dünyaca ünlü makyözler ve fotoğrafçılarla çalışma imkanınız da oluyor. Kısacası stilist sizsiniz. Puanınız yükseldikçe de Irina Shayk, Imaan Hammam, Natalia Vodianova gibi modellerin avatarlarını da giydirme fırsatınız oluyor. Anlayacağınız modanın tüm lüks markaları ve hatta süper modelleri, bu oyunda buluşuyor.

BİZE ULAŞIN