Volvo Cars siber saldırıya uğradı

VolvoCars’ın Ar-Ge verilerinin bulunduğu şirket içi paylaşımlı dosya depolama sisteminde sınırlı miktarda veri ele geçirildi. Üçüncü bir şahsın bu veri tabanına erişimi olduğunu fark eden Volvo Cars üçüncü şahıs erişimini durdurdu.
13.12.2021 16:27 GÜNCELLEME : 13.12.2021 16:27

TAYGUN DELİOĞLU VolvoCars'ın Ar-Ge verilerinin bulunduğu şirket içi paylaşımlı dosya depolama sisteminde sınırlı miktarda veri ele geçirildi. Üçüncü bir şahsın bu veri tabanına erişimi olduğunu fark eden Volvo Cars üçüncü şahıs erişimini durdurarak, ne kadarlık bir veri transferi yapıldığını araştırdı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre; Ar-Ge veri tabanında yer alan dosyaların sınırlı bir kısmı çalınmış. Ele geçirilen verilerin ise kişisel verileri kapsamadığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz ay sonunda Snatch isimli fidye yazılım grubu Volvo'dan çaldığını iddia edilen belgelerin ekran görüntülerini DarkNet platformunda yayınlamıştı, Volvo'nun açıklamasından sonra ilgili belgelere talep arttı. Ayrıca Aralık ayı itibariyle Volvo Cars veritabanı güvenliğini artırarak veri tabanına daha fazla erişim sağlanmasını engellemek için adımlar attı.

BİZE ULAŞIN