Yeni dünya, Expo 2021 Hatay’da tasarlanacak

Uluslararası Expo 2021 Hatay, ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla 1 Nisan 2022’de kapılarını dünyaya açacak. Şehre kalıcı bir miras bırakmayı amaçlayan Expo 2021 Hatay yereli dünyayla, dünyayı bölgeyle buluşturacak ve ticaretin kalbinin atacağı bir merkez olacak.
20.12.2021 17:40 GÜNCELLEME : 21.12.2021 00:00

Uluslararası Expo 2021 Hatay, 'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla 1 Nisan 2022'de kapılarını dünyaya açacak. Tabiatın önemini vurgulayan temaları ve sürdürülebilir projeleri ile çevre bilincini, doğa sevgisini ve bahçecilik kültürünü tüm insanlara aşılamayı; gelecek nesillere ve şehre kalıcı bir miras bırakmayı amaçlayan Expo 2021 Hatay yereli dünyayla, dünyayı bölgeyle buluşturacak ve ticaretin kalbinin atacağı bir merkez olacak.

Mezopotamya, Doğu Akdeniz ve Anadolu'da bilinen en az 13 farklı medeniyetin izlerini taşıyan, İpek Yolu'nun üzerindeki önemli bir uygarlık merkezi olan ve tarihinden gelen lezzetlerle dünyadaki 36 gastronomi şehri arasında yer alan Hatay, 1 Nisan 2022'de Expo için kapılarını dünyaya açacak.

'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla 320 dönümlük bir alanda düzenlenecek olan Uluslararası Expo 2021 Hatay, tabiatın önemini vurgulayan temaları ve sürdürülebilir projeleri ile çevre bilincini ve doğa sevgisini tüm insanlara aşılamayı, gelecek nesillere ve şehre kalıcı bir miras bırakmayı hedefliyor.

Özel tasarlanan Antakya ve Arsuz alanlarında 2 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Expo 2021 Hatay'ın ana teması, uzun insanlık tarihi boyunca görülmüş olan tüm büyük medeniyetlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde, iş birliği ve ortaklığın önemini anlatmak için seçildi. "Medeniyetler Bahçesi" teması, Expo 2021 Hatay'ın küresel deneyim paylaşımına ve iş birliğine ilham vermek ve sürdürülebilir kalkınma yolunda yeni ortaklıklar geliştirmeyi teşvik etmek için Hatay'ın tarihten gelen tecrübesinden yararlanmayı hedefliyor.

Sanatsal, tarihsel ve kültürel çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Expo 2021 Hatay'da; iyi gıdadan organik tarıma, kültürel kardeşlikten sürdürülebilir kalkınmaya geniş bir çerçevede temalar ele alınacak.

Expo alanları içerisinde yer alacak katılımcı bahçeleri, tematik bitki bahçeleri, çiçek sergi alanları ve bitki müzesi gibi fonksiyonları ile ziyaretçilerin kendi bölgelerini daha yakından tanımalarının yanı sıra, yaşadıkları ülke ve iklime uzak bitkileri de görme ve onlar hakkında bilgi sahibi olma imkânı sunulacak.

35 ulusal ve uluslararası şehrin Expo 2021 Hatay'da 50'den fazla dünya mutfağından lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Yereli dünyayla, dünyayı bölgeyle buluşturacak.

Expo 2021 Hatay'da 600'ün üzerinde etkinlik de planlanıyor. Hortikültür alanında binlerce ürünün tanıtılacağı, tarım sektörünün önde gelen firmalarının, ulusal ve uluslararası şehirlerin başkanlarının buluşacağı ve tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç dünyasını mıknatıs gibi çekeceği Expo 2021 Hatay, ticaretin de kalbi olacak. Hatay'ın yerel üreticilerinin kazanacağı, ihracatını arttıracağı, dünyanın dört bir yanıyla network kurma ve iş birliği yapma fırsatı yakalayacağı Expo 2021, pandemi sonrası şehrin gücüne de güç katacak.

Hatay'ın mevcut potansiyelinin ulusal ve uluslararası iş insanları tarafından keşfedileceği Expo 2021 Hatay ile hem Türkiye hem bölge kalkınacak.

BİZE ULAŞIN