Kulis: Efsanenin evi satılığa çıkıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından "Altın Şeref Madalyası" ile ödüllendirilen ilk futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in, vefatına kadar yaşamış olduğu ev açık artırmaya çıkacak.
11.05.2022 12:13 GÜNCELLEME : 11.05.2022 12:13

Fenerbahçe tarihine damgasını vuran, adını altın harflerle yazdıran efsane sporcu Lefter Küçükandonyadis… Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından "Altın Şeref Madalyası" ile ödüllendirilen ilk futbolcuydu. Kariyeri boyunca 832 gol attı. Lakabı ise 'Ordinaryüs'tü. Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin en popüler futbolcularından biri olarak yıllarca alkışlanan Lefter, Fenerbahçe Marşı'nda da adı geçen sembol oyunculardan biriydi. Sarı-lacivertli formasıyla 1950'de Milli Küme Şampiyonluğu yaşarken, fileleri 14 kez havalandırarak gol kralı oldu. Türkiye Ligi'nde de üç şampiyonluk yaşayan efsane isim, Fenerbahçe formasıyla toplam dört Türkiye, üç İstanbul Ligi Şampiyonluğu kazandı. 43 yaşına kadar futbol oynayan Lefter'in golcülüğü için taraftarlar, "Ver Lefter'e, yaz deftere" tezahüratları yapmıştı.

22 Aralık 1925 tarihinde, Büyükada'daki Hamam Sokak'ta dünyaya geldi ünlü sporcu… Çocukluğu Büyükada'da geçti. Futbola da yine burada, Büyükada'da başladı. 1964'e kadar toplam 17 yıl giydiği Fenerbahçe forması altında 400'ün üzerinde gol kaydederek erişilmesi güç bir rekora imza attı. Spor kariyerinden sonra antrenörlük, spor yazarlığı ve teknik direktörlük de yapmıştı. 13 Ocak 2012 tarihinde, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 86 yaşında ağır zatürreye bağlı kalp yetmezliğinden vefat etmişti. 3 Mayıs 2009'da Kadıköy'de Kuşdili Parkı'na heykeli dikilmişti. Efsane sporcunun üç çocuğu bulunuyor.

Lefter'in yaşamından son kalan miraslarından biri de çocukluğunun geçtiği Büyükada'daki eviydi. 1977-78 yıllarında yapılan 11 dairelik bir apartmanın giriş katında oturan sporcunun ölümünün ardından daire, miras olarak çocuklarından birine kalmış. Toplam 90 metrekarelik dairenin bakıma ihtiyacı olsa da manevi değeri yüksek. Arkadaşımız Ayşegül Küçükkurt Zor'un duyumuna göre bu daire, yakın zamanda kapalı zarf usulü açık artırmaya çıkacakmış. Şu anda dairede Lefter'in torunu ikamet ediyormuş ve aile, daireyi satılığa çıkarmaya karar vermiş. Duyduğumuza göre, bu satışın başlangıç fiyatının ise 2 milyon 800 bin TL'den başlanması düşünülüyormuş. Teklif veren alıcının evi oturmak için mi, yoksa müze haline çevirerek Lefter'in anılarını yaşatacağı bir yer olarak mı kullanacağı ise şimdilik belli değil. Şatışın ardından detayları ise yine kulis sayfamızda duyuracağız.

BİZE ULAŞIN