Kaspersky, dijital arınma kursu başlattı

Rus siber güvenlik firması Kaspersky, farkındalık eğitmeni Neil Tranter iş birliğinde 'dijital stresten arınma' kursu başlattı. İsteyen herkes Kaspersky Digital Wellbeing Hub üzerinden eğitimlere katılabilir.
27.10.2021 14:38 GÜNCELLEME : 27.10.2021 14:40

Kaspersky araştırmasına göre, insanların yüzde 70'i sosyal medyanın ruh sağlığı üzerindeki potansiyel olumsuz etkisi nedeniyle sosyal medyaya karşı tutumlarını değiştiriyor. Dijital dengeyi sağlamanın daha fazla insan için öncelik haline gelmesinden Kaspersky, kullanıcılara doğru bilgi ve araçları sağlayan "Dijital stres ve akıllı telefon bağımlılığının üstesinden gelmek" adlı özel bir meditasyon kursu geliştirmek için farkındalık eğitmeni Neil Tranter ile iş birliği yaptı.

Teknoloji ve sosyal medyanın olumlu ve olumsuz etkileri arasında doğru dengeyi bulmak çoğu kişi için sorun olmaya devam ediyor. Ankete katılanların yüzde 39'u kontrolün kendisinde olduğunu düşünmüyor ve sosyal medya sınırlarının farkında değil. yüzde 23'ü artan stres ve kaygı seviyelerine yol açabilecek olumsuz duygular yaşıyor. Kaspersky herkesin dijital refahın farkında olması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle, 15 yılı aşkın meditasyon pratiğine sahip ve Farkındalık Temelli Stres Azaltma (MBSR) konusunda eğitim almış Neil Tranter ile, kullanıcıların teknolojiyle ilişkilerini yeniden değerlendirmelerine yardımcı olacak zengin teknikler içeren bir kurs için iş birliği yaptı.

Eğitmen Neil Tranter, şunları söylüyor: "Küresel pandemiden çıkarken, dünyamız teknolojiyle kalıcı ve ayrılmaz bir şekilde bağlı hale geldi. Bu da refah anlayışımıza zarar veriyor. Sürekli olarak e-postalara, sosyal medya güncellemelerine, yapay zeka tarafından oluşturulan haber akışlarına ve akıllı telefon bildirimlerine maruz kalan zihinlerimiz her zamankinden daha fazla parçalanıyor ve tükeniyor. Şimdi kontrolü geri alma zamanı. Dijital stres ve akıllı telefon bağımlılığının üstesinden gelmek için bu kursa katılın. Dağılan dikkatimizin kontrolünü geri almak ve zamanınızı nasıl harcadığınız konusunda daha sağlıklı seçimler yapmak için, dikkate dönük becerilerinizi geliştirecek psikolojik teknikler hakkında bilgi edinin."

Meditasyon süresi 6 milyar dakikaya ulaştı

Kaspersky araştırması, insanların daha sağlıklı dijital alışkanlıklar geliştirmek için şimdiden proaktif adımlar attığını gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 38'i sosyal medyada geçirdikleri zamanı sınırlandırdıklarını veya azalttıklarını söylüyor. Büyüyen bir diğer önemli trend ise meditasyon uygulamalarının kullanımı üzerine. 19 milyon kişinin kullandığı ücretsiz meditasyon uygulaması Insight Timer'a göre, Mart 2020'de uygulama indirmeleri dünya çapında yüzde 100 arttı ve yıl sonunda meditasyon süresi bir önceki yıla göre yüzde 30'un üzerinde artarak 6 milyar dakikaya ulaştı.

"Dijital stres ve akıllı telefon bağımlılığının üstesinden gelmek" meditasyon kursu, insanların teknolojiyle daha verimli bir ilişki geliştirmelerine, teknoloji istekleri ve akıllı telefondan ayrılma kaygısıyla çalışmaya yönelik pratik yaklaşımları öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Ayrıca gün içindeki molaları dikkatli bir şekilde nasıl dolduracağınız konusunda tavsiyeler sunuyor.

Kurs, sosyal medya kullanımımızın nasıl alışkanlık oluşturduğunu açıklıyor, FOMO'nun (bir şeyleri kaçırma korkusu) sinirbilimini araştırıyor ve kendinizi sosyal medyada başkalarıyla karşılaştırmanın 'iç eleştirmeni' nasıl tetikleyebileceğini anlatarak bu tür duygularla başa çıkmanıza yardımcı olmak için öz-şefkat tekniklerini öne çıkarıyor.

Kurs ayrıca, insanların sağlıklı çalışma alışkanlıkları ve daha iyi bir iş-yaşam dengesi geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan, uzaktan çalışmanın zorluklarına adanmış özel bir ders de içeriyor. İçerik Kaspersky insan kaynakları uzmanları ve Neil Tranter tarafından geliştirildi.

Cyber Spa platformuna katkı sağlayacak

Kaspersky İnsan Kaynakları Başkanı Marina Alekseeva, şunları söylüyor: "Teknoloji hayatımızın her alanına entegre olurken, insanların onunla nasıl etkileşime girdiğini ve genel refahlarını nasıl etkilediğini daha iyi anlamak önemli. Bu amaç doğrultusunda teknoloji sektöründe çalışan ilk elden deneyime sahip bir yazılım mühendisi ve farkındalık öğretmeni olan Neil Tranter'a ulaştık. Tranter teknolojinin zihinsel sağlığımızı nasıl etkilediğini çok iyi anlıyor. Neil ile ortaklaşa başlattığımız meditasyon kursu, daha iyi dijital denge elde etme çabalarımızdan nasıl yararlanabileceğimizi ortaya koyuyor. Uzaktan çalışmayla ilgili özel oturum, insanların çalışma biçimleri üzerinde düşünmelerine, doğru iş-yaşam dengesine ulaşmalarını engelleyen sağlıksız kalıpları belirlemelerine ve günlük rutinlerini değiştirmelerine yardımcı olacak. Bu kurs hem çalışanlarımızın hem de ziyaretçilerin yoğun günlerinde dinlenmelerine ve mola vermelerine yardımcı olmak için bu yılın başlarında başlattığımız Cyber Spa platformuna değerli bir katkı sağlayacak."

"Dijital stresin ve akıllı telefon bağımlılığının üstesinden gelmek" meditasyon kursu, kullanıcıların en yararlı buldukları dersleri tekrar gözden geçirerek kendi hızlarında keyfini çıkarabilecekleri Kaspersky'nin Cyber Spa platformunda ücretsiz olarak sunuluyor.

Kaspersky Digital Wellbeing Hub Hakkında:

Kaspersky'de teknolojinin ve yeniliğin yaşamlarımızı iyileştirmesi ve zihinsel refahımızı güçlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Kullanıcıları çözümlerimiz ve hizmetlerimizle koruyarak iç rahatlığı sağlıyoruz. Onlara daha fazla yardımcı olmak için olumlu dijital alışkanlıklar geliştirmelerine, en dijital hayatı en iyi şekilde yaşamalarına yardımcı olmak için Kaspersky Digital Wellbeing Hub'ı oluşturduk. Web sitesinde, kullanıcılar doxing'den korunmalarına yardımcı olacak kaynaklar ve kişisel bilgilerini çevrimiçi olarak akıllıca nasıl paylaşacaklarının yanı sıra sosyal medya hesabını nasıl kuracakları, gizliliklerini nasıl güvende tutacakları ve dijital stresi nasıl azaltacakları hakkında ipuçları mevcut.

BİZE ULAŞIN