Yeni yıla nerede girmek istersiniz?

Yılbaşı için otelde konaklamalı konserli programların yanı sıra daha butik, kültür ve doğa odaklı turlar çok ilgi görüyor. Acentelerin tur satışları yoğunlaştı. Antik kentlerin büyülü atmosferinde veya trende yeni yılı karşılamak mümkün.
22.12.2021 19:30 GÜNCELLEME : 23.12.2021 00:00

ÖZLEM KAPAR BAYBURS Yılbaşı için otelde konaklamalı konserli programların yanı sıra daha butik, kültür ve doğa odaklı turlar çok ilgi görüyor. Acentelerin tur satışları yoğunlaştı. Antik kentlerin büyülü atmosferinde veya trende yeni yılı karşılamak mümkün.

2022 yılı için geri sayım başladı. 1 Ocak Cumartesi'ye denk gelen yılbaşı tatili için birbirinden renkli tur programları yapılıyor. Bir yılbaşı klasiği olarak yemekli, sanatçılı, eğlenceli ve konaklamalı paketlerin yanı sıra, karlar arasında eğlenceler ve lezzetler sunan programlar da var. Bu yılbaşında kültür rotalarıyla birleşen programlar çok revaçta; yeni yılı antik kentlerde karşılayarak yeni yılı unutulmaz kılmayı öneren programlar ve tren gezileri çok rağbet görüyor.

Jolly Tur, yılbaşı paketlerini kültür rotalarıyla birleştiriyor. Yurtiçi Turlar Direktörü Kerem Gökçe; İstanbul, Ankara, İzmir'in yanı sıra Sakarya, İzmit, Afyonkarahisar, Düzce, Bolu, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon, Adana, Antalya ve Erzurum'a hareketli turlar düzenlediklerini, "Şimdi al, sonra öde" gibi kampanyalarla yılbaşı turlarını cazip kıldıklarını açıklıyor.

Otellerinde yılbaşı galalarının yapıldığı kültür turizmi merkezi Kapadokya turlarına da yüksek ilgi olduğunu bildiren Gökçe, bu hafta satışların yoğunlaştığını kaydediyor. Hem pandemi hem de dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle tatilcilerin yılbaşı kararlarını son ana bıraktığını vurgulayan Gökçe, vakit yaklaştıkça rezervasyonların artmasını bekliyor.

TRENDE YILBAŞI

"Trende Yılbaşı" konseptinin çok ilgi gördüğünü anlatan Gökçe, Van Gölü Ekspresi ve Doğu Ekspresi'yle yapılan paketlerin satışının yüksek olduğunu söylüyor. Gökçe, "Trenle yapılan geziler Türk tüketicisi için yeni bir ürün. Bazı turlarda yılbaşı trende geçiyor, bazılarında ise otel konaklamalı oluyor" diyor.

Gökçe, kıyı bölgelerindeki otellerin özel gala geceli programların satışlarının da iyi gittiğini, Antalya'nın yanı sıra Kuşadası otellerinde de güzel paketler yer aldığını ekliyor.

ANTİK KENTLERDE YENİ YILA MERHABA

Prontotour Kültur Turları Bölümü'nden Erdan Şahin, yılbaşına özel hazırladıkları antik kent turlarına dikkat çekiyor. Yeni yılı Efes Antik Kenti, Göreme Açık Hava Müzesi ve Van Müzesi'nde sadece Prontotour misafirlerine özel bir programla karşılayacaklarını kaydeden Şahin, iki gece üç günlük bu kültür gezilerinin çok ilgi gördüğünü ifade ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bu müzeleri yılbaşı gecesi özel izinle gezeceklerini belirten Şahin, " Yeni yıla bu tarihi noktalarda girmek bambaşka bir deneyim olacak" diyor.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ YOLA ÇIKIYOR

Kars, Gaziantep, Urfa, Mardin, Antakya, Pamukkale ve daha pek çok kültür turunu yılbaşıyla birleştirdiklerini belirten Şahin, Turistik Doğu Ekspresi ile Kars turunun unutulmaz bir yılbaşı programı olacağını savunuyor. TCDD'nin pandemi nedeniyle ara verdiği Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 15 Aralık'tan itibaren yeniden başlayacağını anlatan Şahin, biletlerin yılbaşı için acentelere özel olarak satışa açıldığını aktarıyor. Uçakla Kars'a ulaşımın ardından tura başlanacağını, ilk gece otel konaklamasından sonra trenle seyahatin süreceğini kaydeden Şahin, Erzurum, Erzincan ve Sivas duraklarından sonra seyahatin Ankara'da biteceğini kaydediyor. Şahin, "Bu rota çok güzel kış manzaraları içeriyor" diye konuşuyor.

YILBAŞININ VAZGEÇİLMEZİ KAYAK TURLARI

Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da yılbaşı döneminin hafta sonuna gelmesinin tatil seçeneklerini de artırdığını söylüyor. Küçükyılmaz, yurt içinde Bursa Uludağ'da kayak turlarının, ayrıca Kapadokya ve Gaziantep Göbeklitepe turlarının öne çıktığını, yurt dışı seçenekleri arasında da Dubai, Ukrayna ve Belgrad turlarının yer aldığı bilgisini veriyor. Küçükyılmaz, "2022 yılının en gözde tatil rotalarını, yurt içi tesislerinde Antalya, Bolu, Sapanca, Kıbrıs ve Uludağ olarak sıralayabiliriz. Yurt dışında, Belgrad ve Kiev rotaları ile Orta Avrupa turları en popüler seçenekler arasında yer alıyor. Konsept olarak ise resort oteller, kayak otelleri ve yakın bölge otelleri ağırlık gösteriyor" diyor ve yılbaşı turlarında misafirlerine kolaylık sağlamak adına kredi kartına taksit imkanı sunduklarını ekliyor.

YENİ YILI HORON OYNAYARAK KARŞILAYACAKLAR

Karadeniz turlarıyla öne çıkan Tamzara Tur, yılbaşına da Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda giriyor. "Yeni yılı Ayder'de karlar altında kutlamaya gidiyoruz. Yılbaşı akşamı Karadeniz müziği ile eğlenecek, yeni yılı saat tam 00.00'da yakacağımız açık ateşin etrafında horon oynayarak kutlayacak, gecenin geç saatlerine kadar kâh şambriyel, kâh laz board ile yeni yılı doyasıya eğlenerek kutlayacağız" diyen Cevdet Oğuz, turun kesin kalkışlı olduğunu yani az kişi olsa bile yapılacağını ifade ediyor. Bu turda Trabzon Atatürk Köşkü, Ayasofya ve Sümela Manastırı, gezilecek yerler arasında yer alıyor.

PEŞ PEŞE KONSERLER

Nirvana Hotels'in son halkası olarak bu yıl kapılarını açan Nirvana Cosmopolitan Otel, yeni yılı konserlerle karşılıyor. 30 Aralık akşamı pop müziğin yeni nesil temsilcilerinden Alya ile başlayacak konserler, 31 Aralık akşamı yeni yıl için geri saymaya hazırlanırken, sesi ve besteleriyle Türkiye'nin her dönemine damgasını vurmuş sanatçılarımızdan Selami Şahin, Salih Çağlar ve Orkestrası ile TRT Sanatçılarının eşliğinde Nirvana Cosmopolitan misafirlerinin yeni yıl coşkusuna eşlik edecek. 1 Ocak akşamı Türkiye'nin güçlü kadın vokallerinden Linet, Salih Çağlar ve Orkestrası ile TRT sanatçılarının eşlik edeceği konserde dinleyicileriyle buluşacak.

ANTALYA'DA KAR YAĞACAK!

Antalya merkezli Titanic Hotels, misafirlerine "Noel Baba'nın yaşadığı yerde Antalya'da yeni yıla girmeye ne dersiniz?" diye çağrı yapıyor. Titanic Mardan Palace; yeni yılı görkemli bir sarayın gerçek lüks ve ihtişamıyla, bir yeni yıl balosu ile karşılıyor. Otelde dünyadan ve Türkiye'den modern, pop, her tarz müziğe hayat veren İskender Paydaş ve Orkestrası sahne alıyor.

Antalya'da belki kar yağmıyor ama o gece Titanic Mardan Palace, yapay kar altında, Pyro ve Lazer Show dans gösterileri ile yeni yılı karşılayacak. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise tasarımı ve ışık efektleri ile ünlü Monkey Club'ta "Galactic Yeni Yıl Partisi" ile eğlence, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.

DOĞA VE LÜKS BİR ARADA

Yeni yılı yeşillikler arasında, doğada karşılamak da başka bir seçenek. Sapanca'nın benzersiz doğasının içinde konumlanan NG Sapanca ve NG Enjoy otellerinde yılbaşında Şevval Sam sahneye çıkıyor. NG Hotels'in Afyon'daki termal oteli de şifa ve lezzeti lüks ile harmanlayarak yılbaşı için çok özel bir program hazırladı. Yılbaşı gecesi Aslı Hünel'in muhteşem performansıyla yeni yıl coşkusunu doyasıya yaşayacak misafirler, NG Afyon'un şifayı lüksle harmanladığı konseptiyle yeni yıla huzurlu bir başlangıç da yapacak. NG Afyon, şifalı suyunu, en doğal ve sağlıklı haliyle sunarken 'deluxe' odalarında konforu vaat ediyor.

"PALANDÖKEN 2022'YE DOLU GİRİYOR"

Berke DİKMEN / Sway Hotels Yönetim Kurulu Üyesi

Palandöken'de sezon bu hafta açılıyor. Geçen hafta yağan yoğun kara ek olarak biz de pistlerimize yapay kar takviyesi yaptık ve kapılarımızı açıyoruz. Sway Hotels olarak yeni yılı Kış Festivali ile karşılıyoruz. 24 Aralık'tan 3 Ocak'a kadar sürecek festival dönemi için rezervasyonlarımız şimdiden yüzde 100'e yakın dolu. 180 odalı bir oteliz, hali hazırda 110 odamız satılmış durumda. Canlı müzik ve DJ performansları yapacağız, özel davetlilerimiz olacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle daha düşük seyreden sezon, bu yıl çok daha yüksek geçecek gibi gözüküyor.

"SARAYDA İLAVE SALONLAR AÇTIK"

Ralph RADTKE / Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü

Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak yeni yıl dönemine özel sunduğumuz çeşitli konaklama paketleri, aktiviteler, gala yemeklerine ek olarak online alışveriş sitemiz, Çırağan Palace Shop'ta yarattığımız yeni yıla özel lezzetlerle ön plana çıkıyoruz. Aralık ayına girmeden odalarımız, restoranlarımız yılbaşı dönemi için dolmuş durumda. Hatta öyle ki yoğun talep nedeniyle Saray'ın içindeki balo salonlarında ilave aktiviteler için salonların neredeyse birçoğunu satışa açmamız gerekti. Dolayısıyla 31 Aralık, bizim için oldukça yoğun bir operasyon olacak. Amerika, Rusya, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Ukrayna ve daha birçok farklı bölgeden misafirler yılbaşı dönemi için konaklama anlamında odaları doldurmuş durumda. Bu yıl genel anlamda aşının da olumlu etkisiyle seyahat ülke profilindeki çeşitliliği tekrar görmek bizi mutlu ediyor. Restoranlarda ise yabancı misafirlerimize ek olarak Türk konuklarımızı da ağırlıyoruz. Yanı sıra yılbaşı gala yemeklerine ek olarak yeni yıl dönemine özel sunulan beş çayları, ihtişamlı Enderun Balo Salonu'nda sunulacak yeni yıl brunch'ına da çok yoğun ilgi var. Tüm bunlara ek olarak online alışveriş sitemiz Çırağan Palace Shop'ta yer alan birbirinden leziz yeni yıl temalı ürünlerimizle şimdiden herkesin evlerine saray lezzetlerimizi konuk etmeye başladık. Şimdiden yeni yıl için sofralarını taçlandıracak hindi, özel tasarım çikolatalar ve sevdikleri için hediye siparişlerimiz alınmaya başlandı.

OTELLERDE HANGİ ŞARKICILAR VAR?

Antalya'daki beş yıldızlı otellerde Volkan Konak, Ebru Gündeş, İskender Paydaş, Ezgi Ayşe, Murat Alpsu, Della Miles, Karsu, Nellv White, Dirfters Tribute, Burcu Tokdemir, Alya, Linet, Selami Şahin ve Ziynet Sali konser verecek. KKTC'deki otellerde Koray Avcı, Tan Taşçı, Deniz Seki, Funda Arar, Korhan Saygıner, Fatih Ürek, Özcan Deniz, Ebru Gündeş, Hadise, Sertaç Gönültaş, Nalan ve Aşkın Nur Yengi konserleri olacak.

Afyonkarahisar'daki termal otellerde Derya Uluğ, Aslı Hünel, İlker Görgeç, Işın Karaca, Güliz Ayla; Sapanca'da Şevval Sam; Kocaeli'de Yeşim Salkım ve Merve Özbey; Abant'ta Gökhan Sezen; Bursa'da Rafet El Roman; İstanbul'da Mehmet Erdem; Bodrum'da Kuşum Aydın. Tarkan ise yılbaşında Mısır'daki bir otelde sahneye çıkacak.

BİZE ULAŞIN