Sağlık turizminde ilk Ar-Ge başvurusu yapıldı

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) sağlık turizminin ilk Ar-Ge başvurusunu gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu girişim ile Türk sağlık sektörünün dönüşümü yakalaması ve çağa ayak uydurması hedefleniyor.
25.10.2021 14:26 GÜNCELLEME : 25.10.2021 14:26

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) sağlık turizminin ilk Ar-Ge başvurusunu gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bu girişim ile Türk sağlık sektörünün dönüşümü yakalaması ve çağa ayak uydurması hedefleniyor. Başvurunun ardından kurulacak olan Ar-Ge merkezi idari alanda hastane özelinde hastaya verilen hizmetlerin etkinliği ve kalitesi arttırılması hedeflenirken diğer yandan bu alanda sorunların belirlenip kısa süre içerisinde çözüm üretilmesi hedefleniyor.

İGEME CEO'su Murat Işık kurulacak olan Ar-Ge merkeziyşe ilgili şunları aktardı: "'Sağlık sektöründe inavasyon çalışmalarına hız kazandırmak adına Türkiye'nin ilk sağlık Ar-Ge merkezi başvurusunu gerçekleştirdik. Bu başvurunun devamında Ar-Ge merkezimizin gerekli izinleri alıp kurulmasının ardından Türk sağlık turizmi hakkettiği konuma bir adım daha yaklaşmış olacak. Amacımız bu başvurunun herkese örnek olması ve ilerleyen dönemlerde bu tarz yenilikçi girişimlerin tüm ülkeye yayılması. Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından kurulacak olan Ar-Ge merkezleri ile; sağlık turizminde dijital reklam mecralarının kullanılması, yurtdışı hedef pazar analizlerinin bilimsel temelli yapılması, pazar araştırma ve hedef coğrafyalarda talep edilen sağlık hizmetlerinin branş, maliyet ve süreçlerinin tespiti, tedavi proseslerinin ve tıbbi uygulamaların malpraktise uygun biçimde hazırlanması, sağlık hizmeti ve tedavi uygulama biçiminde denklik sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik verinin ortaya çıkarılması hedeflenmektedir."

BİZE ULAŞIN