Enerji pazar yeri Maabir ile dolaysız ihracat imkanı

Türkiye’nin ilk uluslararası enerji e-ticaret sitesi Maabir.com, enerji sektörünü tek çatı altında topluyor. Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek tarafından kurulan platformda, ithalatçı ile alıcı, üretici ile toptancı ve distribütör dolaysız ihracat imkanı buluyor.
12.04.2022 12:16 GÜNCELLEME : 12.04.2022 12:16

Türkiye'nin ilk uluslararası enerji e-ticaret platformu Maabir.com, enerji sektörünü tek çatı altında topluyor. Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek tarafından kurulan platformda, ithalatçı ile alıcı, üretici ile toptancı ve distribütör dolaysız ihracat imkanı buluyor. Platformun iki yıl önce kurulduğunu ve bugüne dek yüzde 500 büyüme başarısı yakaladıklarını ifade eden Dilek, "Global ölçekte on binlerce yatırımcı ile doğrudan görüşme kabiliyetimizle sektöre yeni pazarlar bulma kabiliyetimiz yüksek. Maabir.com, dünya üzerinde yalnızca enerji sektörüne yönelik mal ve hizmet üreten şirketlere; yaptıkları işlere yönelik talep almaları ve yeni müşteri bulmaları için tasarlanmış, binlerce adrese ve yüzlerce teklif arşivine sahip bir platform" dedi.

AFRİKA VE AVRUPA ÜLKELERİNDEN TALEPLER YÜKSEK

Özellikle Kuzey Afrika ve Batı Afrika gibi ülkelerden başta güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi olmak üzere ağırlıklı yenilenebilir enerji taleplerinin gelmekte olduğunu kaydeden Dilek şunları aktardı: "Türkiye üretim maliyetleri bazında hem uygun üretim yapabilen, iyi mühendisliği ile yakın coğrafyaya hizmet götüren bir ülke konumunda. Dolayısı ile tercih edilen bir ülkeyiz enerji konusunda. Körfez ülkelerinden arama ve üretim konularına bakım-onarım hizmet talepleri gelmekte. Kazakistan, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan gibi doğumuzda olan ülkelerden yenilenebilir enerji ve arama hizmeti veren şirket arayışları oluyor. Bu yönde talep geliyor. Avrupa'dan da birçok ülkeden talep geliyordu ancak bu korona virüs en çok Avrupa'yı etkilediğinden gelen taleplere revizeler geldiğini görüyoruz. Dünya konjonktöründe ticaret hayat dahah da normalleşmeye döndüğünde Avrupa'dan talepler daha da artacaktır."

BİZE ULAŞIN