Akdeniz'in 140 limanı ondan sorulacak

Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, Roma merkezli MedCruise Birliği’nin 59. genel kurulunda MedCruise Başkanı olarak seçildi. Figen Ayan, 2021-2024 yılları arasında Akdeniz çanağındaki 140 limanı temsil eden birliğin başkanlığını yapacak. Ayan, bu göreve gelen ilk Türk ve ikinci kadın başkan.
08.11.2021 16:00 GÜNCELLEME : 08.11.2021 16:00

Galataport İstanbul'da liman işletmeciliğinden sorumlu Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, Akdeniz çanağındaki 140 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği'nin ilk Türk başkanı olarak göreve seçildi. Dünya genelinde kadın çalışan oranının az olduğu denizcilik sektöründe, MedCruise tarihinin ikinci kadın başkanı olma onurunu da yaşayan Figen Ayan, yirmi yedi yılı aşan profesyonel iş tecrübesine sahip bir isim. 2005 yılından bu yana kendisini liman işletmeciliğine adamış olan Ayan, Akdeniz çanağındaki 140 limanı temsil eden birlikte 2021-2024 yılları arasında başkanlık yapacak.

MedCruise, Akdeniz çanağında 21 ülkeden 74 üyeye sahip

Dünyadaki en büyük ikinci pazar konumunda olan Akdeniz çanağını temsil eden MedCruise Birliği, Tenerif limanından Kuzey Afrika'ya, Karadeniz bölgesine kadar geniş bir coğrafyada bulunan limanları kapsıyor. Birliğin Akdeniz çanağındaki 21 ülkeden 74 üyesi bulunuyor ve 140 kruvaziyer limanını temsil ediyor. Türkiye'deki üye limanlar arasında Galataport İstanbul ile beraber Kuşadası, Bodrum, Antalya, Alanya ve Trabzon kruvaziyer limanları bulunuyor. MedCruise Birliği yönetim kurulunda on iki kişi yer alıyor. İspanya'dan Yunanistan'a Fransa'dan Romanya ve Türkiye'ye uzanan yönetim kurulu üyelerinin farklı kültürlerden harmanlanıyor olması MedCruise Birliği'ni güçlendiren çeşitliliğin başında geliyor.

Figen Ayan, şehrin tarihi limanını dünya standartlarında bir kruvaziyer limanına dönüştüren ve yeraltı terminali, özel kapak sistemi, geçici gümrüklü alan gibi inovasyonları sektör ile tanıştıran Galataport İstanbul'da 2014 yılından beri görev alıyor. Dünyanın liman şehirleri için örnek gösterilen projede yer alan uluslararası limanın, Türkiye turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

"MedCruise Birliği'nin ilk Türk başkanı olmak gurur verici"

2021-2024 döneminde MedCruise Birliği'nde başkanlık yapacak olan Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, birliğin yeni başkanı seçilmesiyle ilgili şunları söyledi: "MedCruise Birliği'nin üyeleri, limanlar, destinasyonlar ve kruvaziyer firmaları arasında köprü vazifesi görerek yolcular, mürettebat ve sektörün tüm oyuncuları için güvenli bir ortam yaratıyor. MedCruise Birliği üyeleri olarak bizler, kruvaziyer sektörünü ve kültürlerarası mozaiği inceliklerimizle daha da güçlendiriyor ve sürdürülebilir limanları gelecek nesillere taşıyoruz. MedCruise Birliği'nin yeni başkanı olarak yönetim kurulu üyelerimiz, limanlar ve ortak üyelerimizle ele ele vererek çalışmak için sabırsızlanıyorum. Hep birlikte bu yeni dönemde destansı bir hikaye yaratacağımıza inanıyorum."

MedCruise Kuruluşu Hakkında:

MedCruise Kuruluşunun ana misyonu, Akdeniz'de ve komşu denizlerinde bulunan kruvaziyer limanlarını ve sektörü teşvik etmektir. Kuruluş, ağ oluşturma, tanıtım ve mesleki gelişim fırsatları sunarak, üyelerinin kruvaziyer endüstrisinin büyümesinden yararlanmalarına yardımcı olur. Yedi farklı ülkedeki 16 limanın iş birliği anlaşmasıyla 11 Haziran 1996'da Roma'da kurulan MedCruise Birliği, bugün 21 ülkeye yayılıyor ve Afrika, Atlantik, Karadeniz, Asya ve Avrupa olmak üzere farklı denizlerde ve kıtalarda yer alıyor. MedCruise, 140'tan fazla limanı ve 34 ortak üyeyi temsil etmektedir.

BİZE ULAŞIN