Abonelik modeliyle ayda 10 dolara dünya turu

Her ay 10 dolar ödeyerek yıl içerisinde dünyanın farklı yerlerine tatile gitme fikri kulağa nasıl geliyor? Elbette daha yüksek fiyatlara da seçenekler var. Pandemi yasaklarının kalkmasıyla özel seyahat şirketlerine ilgi arttı. İşte en lüksten en uyguna dünyada üye olabileceğiniz firmalardan bazıları...
21.02.2022 12:23 GÜNCELLEME : 21.02.2022 12:23

BURCU ALDİNÇ Rakipsiz erişim ve kusursuz planlama sizin tarzınıza benziyorsa, belki de özel bir seyahat kulübüne katılmanın zamanı gelmiştir. Ekonomik ve erişilebilir bu özel seyahat şirketleri, dünya çapında unutulmaz deneyimlerin de kapılarını açıyor. Meksika'da lüks bir villa da sunanı var, cruise gemileriyle ülke ülke gezdireni de. Bazısı yılda 30 gün seyahat etmenizi sağlıyor, bazısı ise benzer hobileri olanları bir araya getiriyor...

LÜKS SEVENLER BURAYA

Exclusive Resorts, yaklaşık 400 tatil evinin yanı sıra gemi yolculukları ve keşif gezileri sunan bir şirket. 2002'den beri hizmette ve dünyanın pek çok yerindeki cruise gemileriyle anlaşması var. Üstelik hepsi lüks ve ultra her şey dahil gemiler. Dünya genelinde 75 lokasyonda milyonlarca dolarlık malikanelerde konaklama imkanı da sunan seyahat şirketine üyelik, aylık bin 250 dolardan başlıyor. Üyeler kendi seçtikleri ultra lüks tatillerini yıl boyunca toplam en fazla 30 gece konaklama kaydıyla yapıyorlar. Tüm ulaşım masrafları da birinci sınıf olmak üzere yine şirkete ait. Inspirato ise bu seyahat şirketleri arasında belki de en popüleri. Ayda 600 dolardan başlayan üyelik programları var. En pahalısı ise ayda 2 bin 500 dolar. 100 farklı lokasyonda milyonlarca tatil seçeneği sunuyor. Üstelik kişiye özel turlar ve programlar da hazırlıyor. Onların da bünyelerinde cruise gemileri yer alıyor. Jet-set'ten de pek çok isim tatillerini planlaması için bu firmadan destek alıyor. 'Daha uygun fiyata lüks tatil yapalım' diyenlerin imdadına ise yıllık 99 dolardan başlayan üyelik fiyatlarıyla Koala koşuyor. ABD'de, Meksika'da ve Karayipler'de son derece şık devre mülklerde bir kerelik konaklama imkanı sağlıyor.

SOSYALLEŞMEK İSTEYENLERE ALTERNATİFLER

Ortak zevke sahip olanlar ve tatilde yeni dostlar edinmek isteyenler için çalışan şirketler de yok değil. Bunlardan biri El Camino. Yılda 150 dolardan başlayan üyelik fiyatları var. Ağırlıklı olarak Latin Amerika'da çalışıyorlar. Ama yakın zamanda sanat meraklıları ve festival gezmeyi sevenler için yeni markası Camino Travel Clubhouse'u tanıttı. Geçtiğimiz Ağustos ayında çıkış yapan Manifest şirketi de dünyanın farklı yerlerindeki sanat etkinliklerine turlar düzenliyor. Buranın üyeliği ise biraz daha pahalı, yıllık 2 bin 500 dolardan başlıyor. Ama başta ABD olmak üzere dünyanın farklı yerlerindeki sanatsal aktivitelere katılma ve yeni insanlar tanıma imkanı sunuyor.

SAĞLINA DÜŞKÜNLER UNUTULMAMIŞ

Wellness ve sağlık programları artık herkesin gündeminde. Detoks yapmak ve arınmak için tatile çıkmak, son yılların en büyük trendi. MyLifeWell uygulaması, ayda 10 dolardan başlayan fiyatlarla farklı kademelerde üyelik seçenekleri sunuyor. Geçtiğimiz yıl sanal fitness dersleri ile yayına girdi. Artık abonelerini Canyon Ranch ve Six Senses gibi dünyanın önde gelen sağlık ve spa merkezlerine taşıyor.
BİZE ULAŞIN