Yataş, Afrika'yı da uyutacak

Geçen yıl yurt dışında 15 yeni satış noktası açan Yataş Grup, 2022 yılını 51 farklı lokasyonda açacağı 161 satış noktasıyla tamamlamayı hedefliyor. Yataş Grup Uluslararası Satışlar ve Operasyon Direktörü Selim Dumani, gözlerini Afrika pazarına diktiklerini söylüyor.
04.03.2022 12:43 GÜNCELLEME : 04.03.2022 12:43

Mobilya ve yatak sektörünün lider şirketlerinden Yataş Grup, yurt dışında büyümeye devam ediyor. Geçen yıl yurt dışında 15 yeni satış noktası açan Yataş Grup, 2022 yılını İran, Pakistan, Kanada, Çin, Hindistan ve İngiltere başta olmak üzere 51 farklı lokasyonda açacağı 161 satış noktasıyla tamamlamayı hedefliyor. Yataş Grup Uluslararası Satışlar ve Operasyon Direktörü Selim Dumani, gözlerini Afrika pazarına diktiklerini söylüyor.

Pandemi, yeni varyantlarla birlikte tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Vakaları kontrol altında tutmak isteyen ülkelerin uyguladığı kapanma kararları ve yasaklar ekonomiyi de yakından etkiliyor. Bu durum Türkiye için de benzer şekilde ilerliyor. Birçok sektör ve şirket bu durumdan etkilenirken, mobilya ve yatak sektörünün öncü şirketlerinden Yataş Grup, tüm olumsuz şartlara rağmen 2022 hedeflerine emin bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. 2021 yılında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında başarılı bir büyüme stratejisi izleyen Yataş Grup, yurt içinde Yataş Bedding ve Enza Home markaları için 103 yeni mağaza açarak yılı 430 mağaza ile kapattı. Divanev markası için 50 yeni bayilik sözleşmesine imza atılırken, satış noktalarının sayısı 62 oldu. Yurtdışında ise 15 yeni satış noktası açıldı.

"Doğu ve Orta Avrupa'da ciddi bir potansiyel var"

2022 stratejilerini belirlerken kendilerine yurt içinde Yataş Bedding, Enza Home ve Divanev markaları için 200, yurtdışında ise 51 farklı lokasyonda 161 satış noktası hedefini koyduklarını söyleyen Yataş Grup Uluslararası Satışlar ve Operasyon Direktörü Selim Dumani, Puffy markasıyla ise 500'ün üzerinde satış noktasında yer almayı planladıklarını ifade etti. Dumani, yurtdışı çalışmalarına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: "Tüm dünyada etkili olan pandemi ve ekonomik dalgalanmalara adeta meydan okuyarak planlarımız doğrultusunda büyümemizi sürdürüyoruz. Özellikle yurt dışı pazarlarda önemli adımlar atıyor, bir dünya markası olma yolunda ilerliyoruz. Son dönemde sektörümüzde Afrika pazarında bir fırsat olduğunu yakından gözlemliyoruz. Bu nedenle bu pazarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısacası gözümüzü Afrika'ya diktik diyebiliriz. Bunun yanı sıra Doğu ve Orta Avrupa'da da ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Büyüme stratejilerimizi bu bölgeleri odağımıza alarak şekillendiriyoruz. İran ve Pakistan pazarında markalarımıza yoğun bir ilgi var. Çin, İngiltere ve Kanada da öncelikli hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Kendi şirketimizle girdiğimiz Rusya ve ABD pazarlarında da bu yıl agresif bir büyüme hedefliyoruz. Rusya'da 31, ABD'de ise 100 satış noktası açmayı planlıyoruz."

BİZE ULAŞIN