Yapay görme girişimi Vispera İngiltere'de ofis açtı

25 ülkede hizmet veren Türk teknoloji şirketi Vispera ABD, Hollanda, İspanya ve Hindistan'dan sonra yeni ofisini İngiltere'de açtı.
11.03.2022 10:31 GÜNCELLEME : 11.03.2022 10:31

25 ülkede hizmet veren Türk teknoloji şirketi Vispera ABD, Hollanda, İspanya ve Hindistan'dan sonra yeni ofisini İngiltere'de açtı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vispera Eş-CEO'su Aytül Erçil, "Vispera olarak tüm adımlarımızı Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk unicorn'u olmak için atıyoruz. Planlarımız doğrultusunda ABD, Hollanda, İspanya ve Hindistan'dan sonra yeni ofisimizi İngiltere'de açtık" dedi. Bugüne kadar 10 milyon dolar civarında yatırım aldıklarını ifade eden Erçil, mevcutta 25 ülkede Coca Cola, Unilever ve Henkel gibi global firmalarla çalıştıklarını ifade etti. Yapay görme alanında hızlı tüketim ve perakende sektöründe büyük fırsatlar olduğunu ifade eden Erçil şunları aktardı: "Mobil cihazlarla çekilen resim üzerinden yapılan analizler ve perakende mağazasında yerleştirilmiş bir sabit kamera üzerinden rafların 7/24 izlenmesiyle yapılan analizler olmak üzere iki ana faaliyet noktamız var. Geliştirdiğimiz 'Vispera Görüntü Tanıma Servisi' sayesinde, mağazada çekilen raf fotoğraflarından hareketle raftaki ürünleri, pozisyonları ve adetleriyle birlikte tanıyoruz. Aksiyona dönüştürülebilir raporlar üretiyoruz. Söz konusu hizmetimiz; insan gözünün ayırt edebildiği her ürünü, yüzde 96'nın üzerinde kesinlikle tanıyor."

Yapay görme ve makine öğrenmesi alanında geliştirdiği teknolojileri 25 ülkede hızlı tüketim ve perakende sektörlerine çözüm olarak sunan Vispera, İngiltere ofisinin kapılarını açtı. İngiltere'deki operasyonların başında da Fortune 500 şirketlerinde görev alan deneyimli Satış Direktörü Neil Gowing yer alıyor. Gowing'in perakende sektörünün tüm dünyada yaşadığı zorlukları çözmek için çalışan kurumsal yazılım şirketlerinde 20 yıla yakın önemli bir deneyimi bulunuyor. Ayrıca Fortune 500 şirketlerinde gelişen teknolojilerin kullanılmasını sağladığı EMEA Genel Müdürü ve Satış Lideri gibi çeşitli üst düzey pozisyonlarda bulundu.

Vispera Eş-CEO'su Ceyhun Burak Akgül "Küresel ölçekte yaygınlaşmamıza İngiltere'yle devam ediyoruz. Amsterdam'daki ofisimizle birlikte Avrupa'daki satış etkinliklerimize yön verecek olan Londra ofisimiz, küresel yapılanmamızda kritik öneme sahip. Bu sayede Avrupa'daki konumumuzu güçlendirecek adımlar atacağız ve Vispera'yı Avrupa'daki en önemli teknolojik çözüm sağlayıcılardan birisi yapacağız" dedi.

YÜZDE 100 TÜRK SERMAYESİ İLE KURULDU

Vispera, perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin mükemmelleştirilmesi hedefiyle kurulmuş bir teknoloji firması. Kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde Vispera, sektörde hali hazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümleri sunuyor.  

Vispera, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından 2014 yılında yüzde 100 Türk sermayesi ile kuruldu. Firma, geliştirdiği Vispera Görüntü Tanıma Servisi sayesinde mağazada çekilen raf fotoğraflarından hareketle, raftaki ürünleri pozisyonları ve adetleriyle birlikte tanıyor. Bu sayede raftaki ürün bulunurluğu, önyüz sayısı, rakiplere göre raf payı ve planogram uyumunu kontrol ederek SKU düzeyinde detaylı ve aksiyona dönüştürülebilir raporlar üretiyor. Söz konusu hizmet; insan gözünün ayırt edebildiği her ürünü, %96'nın üzerinde kesinlik ile tanıyor. Vispera, manuel uygulamaların 1 aya ulaşabilen raporlama sürelerine karşın çok daha hızlı, dolayısıyla uygulanabilir ve çok daha ekonomik çözümler sunuyor.

BİZE ULAŞIN