Kriptonun sadık hayranlarıyla Miami’de dört gün

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansı, ABD’de düzenlendi ve birçok politikacı, şifreleme şirketi, finans devi ve teknik elit katılımcıyı çekti. 35 bin kişinin katıldığı etkinliğe Visa, Mastercard, Galaxy Digital, Paxos başta olmak üzere 400’ün üzerinde finans şirketi ve kripto şirketi de sponsor oldu...
24.04.2022 21:37 GÜNCELLEME : 25.04.2022 00:01

BURCU ALDİNÇ/ Dünyanın en büyük Bitcoin konferansı, ABD'de düzenlendi ve birçok politikacı, şifreleme şirketi, finans devi ve teknik elit katılımcıyı çekti. 35 bin kişinin katıldığı etkinliğe Visa, Mastercard, Galaxy Digital, Paxos başta olmak üzere 400'ün üzerinde finans şirketi ve kripto şirketi de sponsor oldu...

6-9 Nisan tarihleri arasında Miami'de dünyanın en kapsamlı Bitcoin konferansı gerçekleşti. Konuşmacıları, sponsorları, açılışı ve partileriyle çok konuşulan "Bitcoin 2002 Miami" konferansını yaklaşık 35 bin kişi ziyaret etti. Bu yılki konferansın içeriği; geleneksel finansal sistemleri, kurumlar ve altyapıların Bitcoin ile nasıl bütünleştiğinden madenciliğin ayrıntılı bir keşfine kadar, her türlü detayı kapsadı. Geçen seneki fuara; El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin Bitcoin'i ülkesinde yasal ihaleye çıkarma planlarını duyurması damga vurmuştu. Eski Twitter CEO'su Jack Dorsay ve Tesla CEO'su Elon Musk'ın konuşmaları da konferansa ihtişam katmıştı. Ama bu yılki konferans, geçen senenin iki katı büyüklüğündeydi. Tüm göstergeler, kripto para birimlerinin ana akım tarafından yavaş yavaş kabul edildiği yönünde hemfikirdi. Peki, bu yılki Bitcoin konferansının dikkat çeken anları nelerdi? İşte kripto dünyasından son havadisler...

BOĞA HEYKELİ AÇILIŞI

Bitcoin 2022 konferansının açılışını kutlamak için Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, 'Wall Street boğası'na benzeyen bir boğa heykeliyle açılış törenini gerçekleştirdi. 11 metrelik, 3 bin kilo ağırlığındaki heykel ile Başkan, Miami'nin 'Dünyanın Kripto Para Birimi Başkenti' olmasını hedeflediğinin altını çizmiş oldu.

SPOR DÜNYASI DA YER ALDI

Green Bay Packers oyun kurucusu Aaron Rodgers ve tenis yıldızı Serena Williams da spor dünyasını Bitcoin ve diğer blok zinciri tabanlı teknolojileri daha iyi benimsemeye teşvik etmek için bir panele ev sahipliği yaptı. Serena Williams konuşmasında "İnsanlar Bitcoin'i tek parça olarak alacağını düşünüyor. Oysa Bitcoin'in parça parça alıp biriktirilecek bir yatırım aracı... İnsanlara bunun eğitimlerini vermek gerekiyor" şeklinde konuştu.

2 MİLYON DOLAR, 2 MİLYAR DOLAR OLUR MU?

Konferans boyunca katılımcılar birbirinden iddialı örnekler veremeye de devam etti. MicroStrategy CEO'su Michael Saylor "2 milyon dolarınızı 2 milyar dolar yapmak istiyorsanız altın yerine Bitcoin alın" sözleriyle dikkat çekti. Saylor, sözlerine şu şekilde devam etti: "Yeni bankalar ortaya çıkacak ve Bitcoin'e adapte olacaklar. Bazı hükümetler kabul etmese de Bitcoin yükselişini sürdürecek."

EN ZENGİNLERİN BITCOIN YATIRIMI

Bu yıla damga vuran açıklamalardan biri ise Meksika'nın en zengin üçüncü adamı Grupo Salinas'ın Kurucusu ve Başkanı Ricardo Benjamn Salinas Pliego'dan geldi. 12.7 milyar dolarlık servetiyle Dünyanın En Zengin 158. kişisi olan Pliego, tahvillerden nefret ettiğini söyledi, likit portföyünü açıkladı: "Portföyümün yüzde 60'ı Bitcoin ve Bitcoin ile ilgili hisselerde..."

ROBINHOOD'TAN KRİPTO CÜZDAN

ABD Borsa Aracılık Paltformu Robinhood'un Baş Ürün Sorumlusu Aparna Chennapragada, daha önce bekleme listelerine katılan 2 milyondan fazla müşterilerinin artık kripto para göndermek ve almak için platformdaki kripto cüzdan özelliğini kullanabileceğini duyurdu ve şunları söyledi: "Müşteriler cüzdan ile kripto para birimlerine tam erişime sahip olacaklar. Sosyal medyadan bahşiş verebilecekler, NFT satın alabilecekler. Ayrıca Robinhood'dan kripto para çekmek de ücretsizdir."

BİZE ULAŞIN