Moulin Rouge’da 1 Euro'ya bir gece

Paris’te Moulin Rouge kabaresinin daha önce kamuya hiç açılmamış odalarından birinde bir gece konaklama fikri kulağa nasıl geliyor? Üstelik sadece bir euro karşılığında... Ünlü bir şefin elinden çıkan akşam yemeği de bu fiyata dahil... Ama yalnızca üç şanslı çift bu imkana sahip olabilir...
07.06.2022 23:20 GÜNCELLEME : 08.06.2022 00:01

BURCU ALDİNÇ 1889 yılında inşa edilen ve Toulouse-Lautrec tarafından ölümsüzleştirilen Moulin Rouge, bu yıl 133. doğum gününü kutluyor. Fransız başkentinin dünyadaki en önemli sembollerinden biri olan namıdiğer Kırmızı Değirmen, Paris'e gelen ziyaretçiler için 'görülmesi gerekenler' listesinin başında yer alır. Ziyaretçiler, tüyler, yapay elmaslar ve payetlerle süslü kostümlerin, parlak renkte dekorların ve ünlü Cancan'ın yer aldığı inanılmaz gösterinin tadını çıkarabilirler. Ama sadece Haziran ayına özel Moulin Rouge'un özel ve gizli kalmış odalarından birinde konaklamak da mümkün. Bunu sağlayan ise Airbnb sitesi.

ŞEF YEMEKLERİ DE DAHİL

Aslında bu Airbnb'nin, bu tarzda ilk olanak sağlaması değil. Daha önce başta Scream (Çığlık) ve Home Alone (Evde Tek Başına) filmleri olmak üzere pek çok yapımın doğum günlerinde ve yeni filmlerinin vizyon tarihinde çekildikleri yerde, hayranlarının konaklamasını sağlamıştı. Bu kez de Fransa'da müthiş bir iş birliğine imza atıyor. Üstelik sadece bir euro karşılığında hayranları hem muhteşem atmosferde konaklayabilecek, hem de ünlü bir şefin elinden çıkan üç tabaklık menünün tadına bakabilecekler.

BİR GECE KONAKLAMA VE YEMEK BİR EURO

Aslında toplamda üç gezgin çift, Paris'in en önemli simgelerinden birinin içinde zaman içinde yolculuk ve bir euro karşılığında bir gece konaklama rezervasyonu yapma fırsatına sahip olacak. Konaklamaya ek olarak, konuklar ikonik tiyatronun perde arkasını keşfetme ve ünlü Moulin Rouge Feerie gösterisini izleme imkanı elde edecekler. Üstelik bu şanslı çiftleri, olağanüstü bir ev sahibi olan, baş balerin Van Den Berg ağırlayacak.

Airbnb, bu ünlü tarihi dönemin dekoratif ve stilistik ayrıntılarını yeniden yaratmak için 19. yüzyıl Fransız tarihi konusunda uzman olan tarihçi Jean-Claude Yon ile iş birliği yaptı. Sonuncuda ise o yıllarda Moulin Rouge'un iç kısmının nasıl göründüğünü yansıtan özel bir oda dekore edildi. Yon, hazırladığı odayı anlatırken, "Belle Epoque, (1871-1914 yılları arasında Fransız ve Avrupa tarihindeki döneme verilen isim) Fransız sanat ve kültürünün aşırı derecede geliştiği bir dönemdi ve hiçbir şey o yılları Moulin Rouge'dan daha iyi anlatamaz. Tiyatronun değirmenindeki gizli oda, konuklara bu tarihi zamanda Fransız başkentini yeniden yaşama şansı sağlayacak" diyor.

TOPLAMDA ÜÇ GECE KONAKLANACAK

Değirmen, 13, 20 ve 27 Haziran tarihlerinde konaklamak için uygun olacak. Rezervasyonlar 17 Mayıs tarihinde alınmaya başladı bile. Ama 27 Haziran konaklaması için hala şansınız var. Zira konaklayacak şanslı isimler önümüzdeki hafta belli olacak.

Tablo: Moulin Rouge'da/ Henri de Toulouse-Lautrec

BİZE ULAŞIN