Samsung atık balıkçı ağlarından telefon üretti

Teknoloji devi Samsung, 'Galaxy for the Planet' isimli sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çevresel inovasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor. ‘Galaxy for the Planet’ yaklaşımıyla atık balıkçı ağlarını geri dönüşüme kazandıran şirket, bu hammaddeyi üretimde kullandı.
11.08.2022 20:01 GÜNCELLEME : 12.08.2022 00:00

Teknoloji devi Samsung, 'Galaxy for the Planet' isimli sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çevresel inovasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Samsung'un Mobil Deneyim Bölümü, 'Galaxy for the Planet' vizyonu aracılığıyla daha az kaynak kullanarak, daha fazla iş başarma hedefinde; atıktan, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına kadar gerçekleştirdiği önemli ilerlemeleri paylaştı.

Samsung Electronics, Mobil Deneyim (MX) Bölümü, 2025 yılı için belirlenen sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda önemli ilerlemeler kaydettiğini açıkladı. Şirketin Agustos 2021'de açıkladığı 'Galaxy for the Planet' vizyonu, tüm ürünler için geri dönüştürülmüş malzemelerin geliştirilmesi ve kullanımı, daha çevreci ambalaj tasarımı ve eski Galaxy cihazlarının yeniden işlevlendirilmesi yoluyla elektronik atıkların azaltılmasına öncülük ediyor.

Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4'te daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı gerçekleştirildi

Yeni geri dönüştürülmüş malzemelerin geliştirilmesi, Galaxy for the Planet'ın odaklandığı en önemli alanlardan biri. Samsung, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını arttırdıkça, daha fazla kaynağın korunmasını sağlıyor. Samsung bu bakış açısıyla, yeni Galaxy Z serisi ve Galaxy Buds2 Pro ürünlerini, okyanusta atık olarak duran balıkçı ağlarını yeniden işlevlendirerek tasarlıyor.

Atık balıkçı ağları bilgisayar, tablet ve telefonlar dahil 11 farklı cihazda kullanılıyor

İlk olarak Şubat 2022'de Galaxy S22 serisinde kullanılmak üzere yeniden işlevlendirilen balıkçı ağı atıkları, artık Galaxy Book2 Pro serisi ve Galaxy Tab S8 serisi dahil 11 farklı cihazda kullanılıyor. Samsung, atık halindeki balıkçı ağlarını Galaxy teknolojisi için yüksek performanslı malzemeye dönüştürerek plastik kirliliğinin etkilerinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Çünkü her yıl 640.000 ton balıkçı ağı atığa dönüşerek denizleri ve okyanusları kirletiyor. Samsung ayrıca, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy cihazlarının yüzde 90'ında, geri dönüştürülmüş balıkçı ağları, tüketici sonrası malzemeler (PCM) veya biyo-bazlı reçine dahil olmak üzere birçok çevre dostu malzeme kullandı. Örneğin, Galaxy Buds2 Pro'nun yüzde 90'ından fazlası, geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor.

Model sayısına göre. Eylül 2021'den Ağustos 2022'ye kadar Samsung'un küresel olarak piyasaya sürdüğü Galaxy akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar dahildir. Bu dönemde küresel olarak piyasaya sürülen 37 model bulunmakta olup, 34 model, geri dönüştürülmüş malzemelerden veya biyo-bazlı reçineden yapılmış en az bir bileşen içermektedir.

Galaxy Buds2 Pro'da kullanılan plastik bileşenlerin ağırlık olarak yüzde 90'ından fazlası geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır. Galaxy Buds2 Pro'da toplamda 29 gram plastik kullanılmakta olup, bunun en az 27 gramlık kısmı geri dönüştürülmüş malzeme içermektedir. İlgili bileşenlerin her biri, en az yüzde 20 oranında atık balıkçı ağı (okyanusa bağlı plastik) veya tüketici sonrası malzeme içermektedir. Geri dönüştürülmüş balıkçı ağları, braket deco ön kısmında, braket pil tutucusunda ve braket-PCB'de beşik kasanın üç farklı iç bileşeninde kullanılmaktadır. Sekiz dış bileşende tüketici sonrası geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmaktadır. Her iki Ear Buds'ta ön sol/sağ, sol/sağ arka bölümde dört bileşende kullanılmaktadır. Beşik kasanın dekoratif ön, üst, üst iç ve alt dış kaplamasında, dört bileşende kullanılmaktadır.

BİZE ULAŞIN