Instagram’a göre dünyanın en iyi ilk 10 lüks oteli

Dünyanın dört bir yanındaki lüks oteller arasında Instagram’da en çok etkileşim alanlar hangileri dersiniz... İngiliz bir araştırma şirketi, sosyal medya verilerini analiz ederek dünyada en çok beğenilen lüks 10 oteli belirledi. İşte Maldivler’den Hawaii’ye, farklı lokasyonlarda ünlülerin de tercih ettiği oteller...
26.05.2023 13:19 GÜNCELLEME : 26.05.2023 13:19

PARA DÜNYA/ BURCU ALDİNÇ Pandemi boyunca birçoğumuz karantinada, evde oturduk. Ama bol bol sosyal medya fotoğraflarına baktık ve hayallere dalıp gittik. Şimdi seyahat etme zamanı. Ya da yine sosyal medya videolarında düşler kurabilirsiniz. İngiliz araştırma şirketi Money.co.uk, Instagram etiketlerini analiz ederek, dünyanın dört bir yanındaki beş yıldızlı otellerden hangilerinin en çok görüntülendiğini ve beğenildiğini saptadı.

1 Burj Al Arab-Dubai: Araştırmalara göre, Dubai'deki Burj Al Arab bu listede bir numarada. Otelde konaklamak Rolls-Royce şoför hizmeti gibi olanaklarla geliyor. Bu arada dubleks odalardan oluşan otelde herkesin bir yardımcısı da bulunuyor. İsterseniz küvetinizi dolduruyor, dilerseniz de gardırobunuzu yerleştiriyor. Otelle ilgili Instagram'da 2 milyon 428 bin 501 veri paylaşılmış.

2 Soneva Jani-Maldivler: Gecelik konaklama fiyatlarının 2 bin 500 dolardan başladığı otel, Instagram'da dolaşan kaydıraklı bungalovun da bulunduğu tesis. Villalarda dört kişi rahatlıkla konaklayabiliyor. Üstelik 400 metrekare gibi geniş bir alan sunuyor.

3 Bellagio-Las Vegas: 1998 yılında kapılarını ilk kez açan otelin inşaatı için yaklaşık 1.6 milyar dolar harcanmış. İçerisinde 3 bin 933 odası bulunan otel, lüks imkanlarıyla biliniyor. İçerisinde birçok şık restoran bulunan oteli balayı çiftleri de tercih ediyor. Ayrıca birçok şov da otelin içerisindeki salonlarda gerçekleşiyor.

4 The Plaza Hotel-New York: Yüz yılı aşkın süredir New York'ta 'yapılacaklar listesi'nde mutlaka The Plaza Hotel'e uğramak yer alır. Bugüne kadar şehri ziyaret eden tüm başkanlar, krallar ve starlar mutlaka burada konaklar. Birçok Hollywood filminin de çekildiği otel, New York sosyetesinin buluşma noktalarından biri olarak kabul edilir.

5 Dorchester Collection's The Beverly Hills Hotel-Los Angeles: Yıllar boyu kraliyet ailelerine ve Hollywood starlarına ev sahipliği yapan otel, Los Angeles'ın ikonik saklanma yerlerinden biri. Polo Lounge'u pek çok anlaşmaya şahitlik yaparken birçok ünlünün aşkı da buradaki bungalovlarda başlamıştır. (Fotoğraftaki otel)

Diğer en iyi beş otel ise sırasıyla şöyle:

Halekulani Hotel Oahu-Hawaii, Claridge's-Londra, The Ritz-paris, Niyama-Maldivler, W-Barselona.

*****

Van Gogh'un en önemli eserleri sergileniyor

Bu ay ve önümüzdeki ay deyim yerindeyse yer, gök Van Gogh eserleri olacak. Sanatçının en önemli yapıtları, dünyadaki farklı müzelerde görücüye çıktı. Bunlardan ilki Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'nde. Sanatçının Fransa'nın Auvers-sur-Oise köyünde geçirdiği hayatının son zamanlarını anlatan serginin adı Van Gogh'un Auvers-sur-Oise'deki Son Ayları. Geçtiğimiz hafta açılan sergi 3 Eylül tarihine kadar görülebilir. Ardından aynı sergi, Paris'teki Musee d'Orsay'a taşınacak. Sergide, sanatçının köyde resmettiği 74 tablodan 38'i yer alıyor. Art Institute of Chicago'da ise Van Gogh and the Avangarde: Modern Landscape sergisi devam ediyor. Bir diğer sergi ise bu hafta New York'taki MOMA'da başlıyor. Bu sergide ise sanatçının çizdiği Selvi ağaçları yer alıyor. Van Gogh'un en ünlü eserlerinden Starry Night da MOMA'de sergilenecek işler arasında. Fırsatı olanlar, yolu düşenler mutlaka uğrasın deriz. Bu eserleri yakından görmek her zaman nasip olmaz.

*****

Florida'nın en hızlı ve en yüksek roller caster'ı

Universal Orlando, dünyadaki en büyük, en önemli eğlence ve tema parklarından biri. İçerisinde her yaş grubuna göre sınırsız eğlence ve elbette korku trenleri var... Spider Man, Mummy, Harry Potter ve birçok farklı karaktere ait farklı eğlenceler sunuyor. Hız trenlerinden bazılarına binmek gerçekten cesaret istiyor… Örneğin hiçbir eğim olmadan 180 derece dik açıyla yukarı tırmanan Rockit isimli hız trenine. Ama Jurassic Park içerisinde açılan VelociCoaster, bugüne kadar bindiğim bütün hız trenlerini unutturan bir deneyim yaşattı. Zira Florida'daki hem en hızlı hem de en yüksek tren. Zaten inenlerin bembeyaz kesilmiş suratlarından durumu az çok anlıyorsunuz. Trenin toplam uzunluğu yaklaşık 1.5 kilometre. Yaklaşık 2.4 saniyede 70 mil hıza ulaşıyor ve yukarı tırmanırken kendinizi rokette uzaya fırlatılmış gibi hissediyorsunuz. Bu arada süresi de hiç kısa değil. Ayrıca tek güvenlik kemeri bacaklarınızın arasından geçiyor. Kısacası üst gövdenizi koruyan bir kemer yok. Bir daha biner miyim... Kesinlikle evet... Ama sıra yaklaştığında bacaklarımın titreyeceği kesin. Yolu Orlando'ya düşenler macera düşkünleri mutlaka denemeli.

BİZE ULAŞIN