İlk siber güvenlik fonu açıldı

Siber güvenlik firmalarına yatırım yapan ilk fon ‘İş Portföy Siber Güvenlik Teknolojileri Değişken Fon’ yatırımcılara sunuldu.
20.05.2021 13:50 GÜNCELLEME : 20.05.2021 13:50

Siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan Türkiye'deki ilk ve tek fon 'İş Portföy Siber Güvenlik Teknolojileri Değişken Fon' yatırımcılara sunuldu. İş Portföy Siber Güvenlik Teknolojileri Değişken Fon, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren, siber güvenlik teknolojilerinin ve ekosisteminin geliştirilmesini destekleyen şirketlerin ihraç ettiği sermaye piyasası araçlarına ve bu temaya yatırım imkânı sağlayan yerli/yabancı yatırım fonları ile yerli/yabancı borsa yatırım fonlarına yatırım yapıyor.

Siber güvenliğe talep büyüyor

Yatırımcılarına çağdaş iş modelleri sunmaya devam edeceklerini belirten İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, "İnternet kullanımının ve dijitalleşmenin giderek hızlanmasıyla birlikte elektronik bilgi güvenliği ihtiyacı artmakta ve bu alanda daha fazla yatırım yapılmakta. Küresel ölçekte, çok sayıda şirket ve hatta kamu kurumları büyük siber saldırılarla karşılaşabilmekte ve sonucunda büyük maliyetler ortaya çıkmakta. Yapılan çalışmalar günümüzde kurumların büyük çoğunluğunun siber suçlara karşı tam olarak korunamadığını gösteriyor. Bazı araştırmalara göre, önümüzdeki yıllarda siber güvenlik sektörünün çift haneli büyüme oranları yakalaması mümkün görünüyor" dedi.

Siber güvenlik ihtiyacının artması paralelinde bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin ürün ve hizmetlerine yönelik talebin büyüyeceğini ifade eden Eraslan, "İş Portföy olarak, dünyadaki yapısal dönüşümlerden gücünü alan, geleceğin yatırımı olacağını düşündüğümüz özgün temalara dayalı fon yelpazemizi genişletiyoruz. Dijitalleşen dünyanın güvenlik kalkanını oluşturan şirketlere yatırım imkânı sunacak olan Siber Güvenlik Teknolojileri Değişken Fon'umuzu bu yelpazeye eklemekten ve bu alanda bir ilki gerçekleştimekten dolayı heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

BİZE ULAŞIN