Bitcoin neden yükseldi?

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan raporda, Bitcoin'de bu hafta yaşanan yükselişin enflasyonda yükselişe karşı hedge arayışında olan kurumların alımlarından kaynaklandığı ifade edildi.
08.10.2021 13:47 GÜNCELLEME : 08.10.2021 13:47

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin ralli yaparken, yükselişin nedeni birçok yatırımcı tarafından merak edildi. Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan raporda Bitcoin'de bu hafta yaşanan yükselişin enflasyonda yükselişe karşı hedge arayışında olan kurumların alımlarından kaynaklandığı ifade edildi.

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan raporda Bitcoin'de bu hafta yaşanan yükselişin enflasyonda yükselişe karşı hedge arayışında olan kurumların alımlarından kaynaklandığı yorumu yapıldı.

JP Morgan, artan enflasyona karşı hedge arayışında olan kurumların Bitcoin'e ilgilerinin yeniden arttığını kaydetti. Yatırımcıların enflasyondan korunmak için Bitcoin'i altına tercih ettikleri ifade edildi.

Bitcoin fiyatı bu hafta 55 bin dolarıaşmış, piyasa değeri yeniden 1 trilyon dolar eşiğini aşmıştı. Bitcoin halihazırda son 24 saatte %1,65 değer kaybı ile 53 bin 828 dolardan işlem görüyor.

BİZE ULAŞIN