Yurt dışı para transferinde bir ilk

Türkiye İş Bankası, Visa B2B connect sistemi üzerinden ülkemizde ilk yurt dışı para transferini gerçekleştiren banka oldu.
12.11.2021 13:05 GÜNCELLEME : 12.11.2021 13:05

Visa'nın yenilikçi B2B Connect uygulaması, İş Bankası'nın ticari müşterilerinin, karşı banka sisteme üye olsun veya olmasın dünyanın herhangi bir bankasındaki hesaba para transferi yapmasına imkân sağlıyor. Platform, Visa'nın global ağı sayesinde ticari müşteriler için EUR veya USD cinsinden uluslararası para transferlerinin hızlı ve uygun maliyetlerle gerçekleşmesine imkan veriyor. B2B Connect ayrıca çifte öngörülebilirlik de sağlıyor. Böylece hem paranın karşı tarafa iletim süreleri hem de işlem bedeli baştan şeffaf olarak belli oluyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek şöyle dedi: "Her alanda müşterilerini inovatif ve katma değerli çözümlerle buluşturma anlayışı çerçevesinde hareket eden bankamızda, bu ihtiyaca yönelik olarak bireysel müşterilere sunduğumuz alternatiflere, ticari müşterilerimiz için sunduğumuz bu hizmeti de ekledik. Visa B2B Connect uygulaması ile ticari müşteriler, dünyanın herhangi bir bankasındaki hesaba ithalat transferi yapabiliyor. Bu çözüm ile müşterilerimize zaman ve maliyet açısından öngörülebilirlik avantajı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bankamızın Türkiye'de bu sistemi kullanan ilk banka olmanın yanı sıra dünyadaki ilk bankalardan biri olması da memnuniyet verici."

BİZE ULAŞIN