Kripto dünyanın yeni gözdesi: Fan token listesi

Fan token’lara talepte son dönemde büyük patlama yaşanıyor. İşte fan token listesi ve fan token'lara yatırım yapabileceğiniz borsalar...
05.12.2021 15:21 GÜNCELLEME : 05.12.2021 15:21

ESİN ÇETİNEL Türkiye'de 2.4 milyon kişi kripto paralara yatırım yapıyor. Artan talep karşısında kripto para borsaları da her gün yeni para birimlerini platformlarına dahil ediyor. Bugün 50'nin üzerinde coin'de alım satım imkanı sağlayan Türk borsalarının 2022 yılı hedefi ise bu sayıyı 100'e yükseltmek. Dünya çapında işlem hacmi ise toplamda 2.7 trilyon dolar seviyelerinde tahmin ediliyor. Global araştırmalara göre 2.4 milyonluk yatırımcı sayısı ile Türkiye ise 19'uncu sırada yer alıyor.

FAN TOKEN TALEBİ PATLADI

Bu arada fan token'lara olan talepte de büyük patlama yaşanıyor… Platformunda 60'dan fazla fan token bulunduran Socios Türkiye Direktörü Altuğ Öztürk'e göre bugün fan token piyasasının büyüklüğü 500 milyon doların üzerine ulaşmış durumda. Önümüzdeki yıllarda ise fan token arzlarındaki artışa bağlı olarak bu sayıların katlanarak artması bekleniyor. Şimdiden söyleyelim bugünlerde birçok kripto para borsası yeni fan token arzı için çalışıyor.

60'I AŞKIN FAN TOKEN VAR

Socios.com uygulaması ve Chiliz Fan Token İşlem Platformu üzerinde 60'tan fazla partnerinin Fan Token'larının işlem görmekte olduğunu belirten Öztürk şu bilgileri verdi:

"Platformlarımızda sadece kendi iş birliklerimiz ile yarattığımız Fan Token'lar var. Socios.com ekosisteminde ise şu anda 60'dan fazla Fan Token bulunuyor. Bu token'larımız ayrıca dünyanın önde gelen borsalarında da listeleniyor. Örneğin PSG Fan Token'ı 13 farklı borsada listeleniyor. Türkiye'de Paribu, dünya genelinde Binance, Huobi, OKEx, FTX, Gate.io ve Upbit gibi global borsalarda da listelenen Fan Token'larımız var. Global partner sayımız NBA, Rakuten gibi iş ortaklıklarımızı da sayarsak bugün 80'i geride bıraktı. Bu sayı 2022'de 100'ü geçecektir. Topluluğumuzda 7/24 bilgi akışı sağlanıyor. Ayrıca kurumsal eğitim programları, seminerler, partnerlerlerimizin iletişim kanalları, basın ve taraftar buluşmaları ile de Fan Token bilgilendirmelerini, yeni çıkaracağımız Fan Token'lar ve FTO detaylarını, Token ekonomisi, listeleme bilgileri vb. paylaşım yaptığımız içeriklerin başında geliyor. Socios.com'da platformumuzdaki oylamalara ve yarışmalara katılım, Socios.com'un ayrıcalıklarından faydalanabilmek için en az 1 Fan Token sahibi olunması gerekiyor. Bu arada platformda Fan Token'lar kesirlere bölünemiyor. Bu nedenle minimum işlem tutarı 15 TL diyebiliriz. Uygulamamızda TL dışında euro, pound, dolar ve Brezilya Real'i ile işlem imkanı da var. Socios.com uygulamamızı bugüne kadar 1.4 milyona yakın kişi indirdi. Dünya genelinde, 130'dan fazla ülkede kullanıcımız var. Türkiye'de bundan 2 yıl önce sıfırdan yarattığımız Fan Token piyasası bugün 500 milyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip. Fan Token'larımızın günlük işlem hacmi ise 50 ile 300 milyon dolar arasında değişiyor."

25 FAN TOKEN İŞLEM GÖRÜYOR

Son dönemde gerçekleştirdiği uluslararası iş birlikleri sonrası Bitci.com'da ayrıca fan token projeleri de yer almaya başladı. Bitci Chain ağı üzerinde çalışan tüm bu an token projelerinin Türkiye'de sadece Bitci Teknoloji CEO'su Onur Altan Tan ise şunları aktardı:

"Bugün itibarıyla burada da toplam 25 fan token'ımız işlem görmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bir yandan Bitci.com'a yeni fan token projeleri kazandırırken bir yandan da uluslararası borsa açılımlarımızı sürdüreceğiz. Bugün, Bitcicoin'i, BigOne, Probit, Biconomy, XTcom ve Finexbox olmak üzere dünyada 5 farklı uluslararası borsada alıp satmak mümkün. Bu borsalarımızın birçoğunda fan token'larımız da işlem görüyor. Bitci'nin küresel büyüme stratejisi kapsamında, iki temel hedefimiz var. Bunlardan ilki, dünyada işlem hacmi olarak en üst sıralarda yer alan borsalarda Bitcicoin'in ve fan token'ların listelenmesini sağlamak. Bunun için çalışmalarımıza ve görüşmelerimize devam ediyoruz. Diğer hedefimiz ise, özellikle Brezilya ve İspanya gibi, fan token projelerinde iş ortaklığına gittiğimiz ülkelerde yeni borsalar kurarak buralardaki yatırımcı ilgisini Bitci'ye yönlendirmek. Bunun için de şu anda gerekli şirket ve borsa kurulumlarını yapıyoruz. Tabii ki bu süreçler zaman alıyor… Latin Amerika ve Avrupa dışında Rusya, Körfez Bölgesi ve Orta Asya'da da önemli görüşmelerimiz var. Bitci olarak buralarda da çok güçlü bir şekilde var olacağız."

FAN TOKEN LİSTESİ

FAN TOKEN; Ankaragücü (Anka), Baskonia Basketbol Takımı (BKN), Brezilya Milli Takımı (BFT), Bursaspor (TMSH), Celta Vigo (CFT), Denizlispor (DNZ), Deportivo Alaves (DAFT), Eskişehirspor (ESES), FC Sion (SION), Gençlerbirliği (GBSK), Kocaelispor (KSTT), Karşıyaka (KSK), Matrak (MTRK), Maclaren (MCL), Moto GP (MGPT), Number 1 (NR1), Peru Milli Takımı (FPFT), Espanyol (ENFT), Glasgow Rangers (RFT), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBFT), Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMFT), İspanya Milli Takımı (SNFT), Wildcats (IWFT).

BİZE ULAŞIN