Borsanın iskontolu 48 hissesi -2-

Portföylerde en az yüzde 50 hisse senedi olabileceğini kaydeden uzmanlara göre takip edilebilecek iskontolu 48 hisse bulunuyor. Risk iştahı yüksek yatırımcıların yüzde 70’ler seviyesinde portföylerinde hisse taşıyabileceği belirtiliyor. (İkinci Bölüm)
30.08.2022 15:23 GÜNCELLEME : 30.08.2022 15:23

PARA BORSA/ İDİL TARAKLI Endeksin yılın ikinci çeyrek bilançolarına tepki verdiğini belirten borsa uzmanları, BIST-100 endeksinin yurtdışı borsalara göre pozitif ayrıştığını ve yukarı yönlü trendin devam edeceğini belirtiyor. BIST-100'ün 2022 sonuna kadar 3.600'ün üzerinde fiyatlama yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu da dile getiren analistler; her ne kadar borsada beklentilerin fiyatlandığı gözleniyor olsa da hala muadillerine göre hayli ucuz bir fiyatlama yaşadığına dikkat çekiyor. (İkinci Bölüm)

"ORTA VE UZUN VADEDE YATIRIM YAPMAK SABIR GEREKTİRİR"

Borsa İstanbul'un hala dolar bazında çok ucuz olduğuna dikkat çeken NoorCM Araştırma Uzmanı Enis Şenol; bu nedenle herkesin kendi risk algısına göre portföylerde borsanın ağırlığını artırılabileceğini söylüyor ve orta uzun vade için şu önerilerde bulunuyor;

*Yatırımcılar öncelikle sabırlı olmalı ve inandıkları şirketleri belirledikleri vadelere kadar yakından takip etmeli.

*Ortak olacakları şirketlerin ciro, karlılık ve borç büyümeleri dönemsel olarak karşılaştırılmalı.

*Şirketlerin nakit akışları ve serbest nakitleri yakından takip edilmeli ve bu nakitlerin yatırıma dönüp dönmediği incelenmeli.

*Özellikle yeni yatırımların orta uzun vadede kar marjlarına pozitif yansıyıp yansımayacağı hesap edilmeli.

*Ortak olunacak şirketlerin temettü verimlilikleri ve karlarının ne kadarını yatırımcılarıyla paylaştığına bakılmalı.

"EGE SERAMİK GÜÇLÜ BİR BİLANÇO AÇIKLADI"

Arda COŞAR/ Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü

EGE SERAMİK: Şirketin üretim miktarı 2022 yılı ilk altı aylık dönemde geçen sene aynı döneme yüzde 5, satış miktarı ise yüzde 1.31 azalmış ve kapasite kullanım oranı yüzde 81.04 olarak gerçekleşmiş. Satışlarının yüzde 64'ü ihracata ait. Üretim ve satışlarında sınırlı bir azalma görülmekle birlikte, inşaat malzemeleri fiyatlarındaki artış şirketin satışlarını ve karını önemli ölçüde yükseltmiş ve Ege Seramik güçlü bir bilanço açıklamış. Şirketin satışları 2022- 2. çeyrekte yüzde 164 artarak 681 milyon 53 bin, esas faaliyet karı yüzde 174 artarak 192 milyon 405 bin TL, net karı da yüzde 235 artarak 170 milyon 45 bin TL olarak gerçekleşmiş. Altı aylık kümüle bakıldığında ise şirketin net karı, geçen sene aynı döneme göre yüzde 198 artarak 279 milyon 374 bin TL'ye ulaşmış. İnşaat malzemesi fiyatları mevcut konjonktürde şirket gelirlerini desteklemekle beraber doğalgaz fiyatları ve tedarik zinciri yanı sıra küresel ve ulusal bazda inşaat sektöründeki gelişmeler olası riskler olarak sayılabilir. Mevcut inşaat malzemesi fiyatlarındaki seyrin devamı, şirket gelir ve karlarını yıl içinde diğer bilanço dönemlerini de destekleyebilir. Şirket hissesinin gelecek dönem bilançoları da hesaba katıldığında, mevcut fiyatların oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz. Hissenin portföylere eklenmek ya da ağırlık artırılmak üzere değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

SABANCI HOLDİNG: Holdingin net aktif değerinin yüzde 37'si banka, yüzde 21'i sanayi, yüzde 19'u enerji, yüzde 10'u yapı malzemeleri, yüzde 8'i perakende ve yüzde 5'i finansal hizmetlerden oluşuyor. 2022 yılında bankacılık sektöründe net faiz marjlarında görülen güçlü seyir, TÜFE'ye endeksli tahviller ve kredi büyümesi nedeniyle üç-dört kata varan kar artışları yaşanmış ve dolayısıyla holdingin gelir ve karları, özellikle bankacılık sektörüyle desteklenmiş. Bununla beraber bankacılık kadar olmamakla beraber, başta sanayi ve enerji segmentinde görülen güçlü kar artışları da holdingin bilançosunu desteklemiş. 2022 ilk yarıda holdingin geliri geçen sene aynı döneme göre yüzde 116 artarak 28 milyar 50 milyon TL, FAVÖK yüzde 306 artarak 31 milyar 529 milyon TL, şirketin net dönem karı ise yüzde 372 artarak 16 milyar 342 milyon TL olarak gerçekleşmiş. Özellikle bankacılık sektöründeki kar artışı, bu performansta etkili olmuş. Yılın geri kalan bilanço döneminde de bankacılık tarafında kar artışlarının devam etmesi öngörülürken, benzer performans yılın geri kalanında da beklenebilir. Ayrıca holdingin diğer iş kolu segmentlerin de de büyüme devam ediyor. Öte yandan şirketin hisse senedi cari olarak 2 F/K ile işlem görüyor. Gelecek dönem bilançoları da hesaba kattığımızda daha düşük beklenti F/K'lar hesaplanıyor. Bu da oldukça iskontolu bir fiyata işaret ediyor. Hisse fiyatı orta ve uzun dönem için oldukça cazip. Sabancı Holding hisselerinde yüzde 22 yükseliş potansiyeliyle 30.50 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

BRISA: Şirketin satış miktarı tonaj bazında yılın ilk altı ayında geçen sene aynı döneme göre önemli bir değişim göstermeyerek 103 bin 651 ton olarak gerçekleşti. Yurtdışı satışlarda yüzde 1.5 azalma görülürken, yurtiçi satışlarda yüzde 1.1 artış görülmüş ve yurtiçi-yurtdışı satışlar birbirlerini dengeleyerek toplam satışlarda önemli bir değişiklik yaşanmadı. Şirketin 2022- 2.çeyrekte satışları geçen sene aynı döneme göre yüzde 115 artarak 3 milyar 238 milyon TL, FAVÖK yüzde 65 artarak 555 milyon TL, net karı ise yüzde 42 artarak 309 milyon TL olarak açıklandı. Yılın ilk altı ayında ise şirketin net karı kümüle olarak geçen sene aynı döneme göre yüzde 84 artışla 923 milyon TL'ye ulaştı. Satışları tonaj bazlı olarak değişmese de lastik fiyatlarındaki yüksek seyir şirketin gelir ve kar rakamlarını yükseltmiş. Yılın geri kalan dönemlerinde de satış ve kar rakamlarının artması beklenmekle beraber, küresel bazda olası bir resesyon, hammadde, enerji maliyetleri ve tedarikinde olası sorunlar, sektör için risk oluşturuyor. Brisa hisselerinde yüzde 48 yükseliş potansiyeliyle 55.35 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

"AKBANK 13.1 MİLYAR TL NET KAR AÇIKLAYARAK REKOR KIRDI"

Enis ŞENOL / NoorCM Araştırma Uzmanı

AKBANK: Açıklanan finansal sonuçlarla birlikte şirket önceki yılın aynı dönemine göre karını yüzde 412 artırmayı başardı. Faiz gelirlerinde ise yüzde 125'lik bir yükseliş gözlendi. Bankanın özvarlıkları da yüzde 13 artarak 102 milyar TL oldu. 2. çeyrek performansıyla göz dolduran Akbank, bilançosunda bulundurduğu TÜFE'ye dayalı devlet tahvilleriyle önemli katkı görmeyi sürdürdü. Ek olarak kredi/mevduat makasında 2. çeyrekte yaşanan iyileşmenin de pozitif yansımaları dikkat çekiyor. Banka, 2. çeyrek itibarıyla 2021 senesindeki toplam karın üzerinde 13.1 milyar TL net kar açıklayarak rekor kırdı. Bankalardaki bu karlılığın 2022 senesinin sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Diğer bir deyişle bankalardaki iskontolu görünüm son açıklanan karlarla birlikte oldukça iskontolu bir görünüme bürünmüş oldu. Akbank'ın F/K oranı 1.57 seviyelerine geriledi. Enflasyondaki yüksek seyirle birlikte TUFE'ye dayalı devlet tahvillerinin ( TUFEX) katkısı sürecektir. Akbank hisselerinde yüzde 49 yükseliş potansiyeliyle 13.20 TL hedef fiyatı öngörüyoruz.

THY: Şirketin net satışları 2. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 69 artış kaydetti. Geçen yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 295 yükselerek 72 milyar TL seviyesine ulaşmayı başardı. Bu da pandemi etkilerinin sektörde çok önemli ölçüde bertaraf edildiğini gösteriyor. Aynı şekilde karlılık incelendiğinde ise geçen yılın aynı çeyreğinde 497 milyon TL zarar edilmesine rağmen, bu sene aynı çeyrekte 9.1 milyar TL ile beklentilerin üzerinde net kar rakamı elde edildi. Böylelikle ilk altı ayda 11 milyar TL'nin üzerinde net kar elde etmiş oldu. Bilançodaki toparlanmayla birlikte pandemi etkilerinin önümüzdeki dönemde yoğunlaşma ihtimali olsa da ölüm oranlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Aynı zamanda yüksek sezon olarak kabul edilen 3. çeyrek bilançolarının havacılık için çok daha iyi gelme ihtimali bulunuyor. 3 Çeyrek ile birlikte havacılıkta rekor kabul edilen 2019 yılının geride bırakılması takip edilebilir. Hem yolcu sayılarında hem de karlılıklarda önemli artışlar görülebilir. Pandemiden dolayı birikmiş talebin olması ve talebin bu nedenle oldukça yüksek olmaya devam etmesi nedeniyle yaz tatilleri sebebiyle 3. çeyrek bilançolarından beklentilerin hayli yüksek olduğu söylenebilir. Sene sonuna kadar havacılık özelinde Türk Hava Yolları'ndaki potansiyelin devam etmesi beklenebilir. Türk Hava Yolları hisselerinde yüzde 33 yükseliş potansiyeli ile 85 TL hedef fiyatı öngörüyoruz.

BİM: Şirket aslında beklentilere paralel şekilde 2. çeyrekte 1.683 milyon TL net kar elde etti. Çeyreklik olarak 34 milyar TL ciroya ulaşmayı başardı. Önceki çeyreğe göre ciroda yüzde 25'e yakın artış gerçekleştirmeyi başardı. Net karda da önceki çeyreğe göre yüzde 25'lik bir büyüme gözlendi. 2022 yılının ilk altı ayında cirosu yüzde 87 artarak 61.3 milyar TL'ye ulaştı ve enflasyonun üzerinde bir ciro büyümesi gerçekleştirdi. Kendi ürün gamının da katkısıyla net kar ilk altı aylık dönemde yüzde 114 artarak 3 milyar TL seviyesine ulaştı. Beklentilere paralel bir bilanço açıklayan şirketin yüksek performansını 2022'nin geri kalanında da sürdürmesi takip edilebilir. Yine sektördeki diğer önemli şirket olan Migros'un bilançosu takip edildi ve sektörde beklentilerin üzerinde gerçekleşen karlılıklar görüldü. Uzun süredir endeksin gerisinde kalan perakende ticaret sektörü için önümüzdeki dönem endeks üstü performans potansiyeli yüksek olabilir. Tüm bu sektörel beklentilere paralel BİM'in portföyünde kendi ürünlerinin ağırlığı en yüksek zincir market olduğunu hatırlatmakta fayda var. BİM'in satışlarında kendi ürünlerinin ağırlığı yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde bulunuyor. Bu duruma paralel olarak şirketin sektördeki diğer şirketlere göre kar marjı daha yüksek seyrediyor. Aynı zamanda geçen dönemlerde gördüğümüz Rekabet Kurumu cezasına benzer bir durumun yaşanmaması ve bu durumun önümüzdeki süreçte yaşanma ihtimalinin daha düşük olması sebebiyle sektörde ve sektör özelinde Bim Marketler için potansiyelin yüksek olduğu söylenebilir. Bim hisselerinde yüzde 30'a yakın yükseliş potansiyeli ile 135 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

"EMLAK KONUT GYO YÜZDE 47 GETİRİ POTANSİYELİNE SAHİP"

Serhan YENİGÜN/ Yatırım Finansman Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Müdürü

EMLAK KONUT GYO: Emlak Konut GYO'nun (EKGYO) muhafazakar değerleme yaklaşımımıza karşın belirlediğimiz 5,20 TL hedef fiyatımıza göre yüzde 47 getiri potansiyeliyle cazip olduğunu düşünüyoruz. Şirketin aktiflerinde devam eden büyüme eğilimi, konut fiyatlarında artış, gelir paylaşımlı projelerden artan gelirler, yüksek ihale çarpanları, marjlarda artış ve net aktif değerlerinde arsa değerlerinin desteğiyle artış potansiyeli olumlu görünüyor. Ek olarak, Emlak Konut GYO'nun Borsa İstanbul'da işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıklarının ortalama net aktif değer iskontolarına göre çok daha yüksek iskontoyla işlem gördüğünü, ancak mevcut yatırım teziyle bu iskontoyu hak etmediğini düşünüyoruz. Son olarak, şirketin artan temettü potansiyeli de yatırımcı ilgisi çekebilir.

MLP SAĞLIK HİZMETLERİ: MLP Sağlık Hizmetleri beğendiğimiz hisselere arasında yer alıyor. Şirketin, 2Ç22 net karı piyasa beklentilerinin hafif altındaydı. Ancak marjlarda iyileşmenin sürmesi olumlu. Şirketin artan müşteri tabanı ve güçlü medikal turizm gelirleriyle ön plana çıkacağını, ek olarak pandemi sonrası artan özel sağlık sigortalı hasta sayısından sektör lideri olarak en büyük faydayı sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca kamu hastanelerindeki işgücü eksikliğinden dolayı talebin özel operatörlere kaymasını bekliyoruz. TL'deki değer kaybı, hastanelerdeki hizmet kalitesi ve uluslararası uçuşlarda normalleşmeyle medikal turizm gelirlerinin güçlü kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. MLP Sağlık Hizmetleri hisselerinde yüzde 31 yükseliş potansiyeli ile 56,50 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

KOÇ HOLDİNG: Koç Holding net aktif değerine ve iştiraklerinin genel olarak 2Ç22'de sergiledikleri finansal performansa göre ucuz kalmaya devam eden önemli BIST şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Holding, 2Ç22'de 15,4 milyar TL konsolide net kar açıkladı ve 11,5 milyar TL seviyesindeki ortalama piyasa beklentisinin yüzde 34 üzerinde sonuç elde etti. Şirketin net karı bir önceki çeyrekte 6,7 milyar TL, geçen senenin aynı döneminde ise 3,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşmişti. Açıklanan güçlü sonuçlarda enerji iş kolunda Tüpraş'ın artan performansı ve finans sektöründe Yapı Kredi'nin artan karlılığı önemli rol oynadı. Koç Holding'in ve iştiraklerinin güncel hisse fiyatları dikkate alındığında Holding'in Net Aktif Değerine göre yaklaşık yüzde 33 iskonto ile işlem gördüğünü hesaplıyoruz.

"TÜPRAŞ'IN EN ÇOK BEĞENDİĞİMİZ HİSSELER ARASINDAKİ YERİNİ KORUYORUZ"

Ali Kerim AKKOYUNLU /Gedik Yatırım Araştırma Müdürü

TÜPRAŞ: Tüpraş, dizel/jet yakıtı ve benzin marjlarında Rusya/ Ukrayna savaşının ardından arz problemlerinin oluşması ve talep koşullarının güçlü seyretmesine bağlı olarak tarihi rekor seviyelere ulaştı. 2Ç22'de oldukça güçlü finansallar açıklayan şirket, 3Ç22 ve 4Ç22 için de türev ürünler kullanarak marjların yüksek seviyede korunması adına hamleler yaptı. Buna bağlı olarak 2022 yılı net rafineri marjı beklentisini 8-9/dolar variden 13-14/ dolar varile revize ederek yılın geri kalanı için de oldukça güçlü finansallar beklentimizi karşılamış oldu. Yeşil enerji kapsamında yapılan yatırımların ve Entek birleşmesinin ise uzun vade sinerji açısından olumlu katalistler olduğunu düşünüyoruz. Rusya/Ukrayna Savaşı, OPEC+ petrol arzı ve İran yaptırımlarının gevşetilmesi ihtimali şirket için takip edilmesi gereken ana başlıklar ve şu aşamada bu gelişmelerin genel olarak Tüpraş lehine ilerlediğini düşünüyoruz. Şirketin en çok beğendiğimiz hisseler arasındaki yerini koruyoruz. Tüpraş hisselerinde yüzde 23 yükseliş potansiyeli ile 369 TL hedef fiyat öngörüyoruz. Ve endeks üzeri getiri bekliyoruz.

MİGROS: Şirket, 2Ç22'de 15.963 milyon TL satış geliri, 1.416 milyon TL FAVÖK ve 441 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin operasyonel ve net kar performansı beklentilerin üzerinde. Satış gelirleri de beklentilerin üzerinde yıllık yüzde 89,7 çeyreklik yüzde 30,1 artış kaydetti. 2. çeyrekte 83 yeni mağaza açılışı ile şirket toplam mağaza sayısını 2.681'e çıkardı. Net satış alanı 1.699 bin metrekare olarak gerçekleşti. Şirketin brüt kar marjı yıllık 129bp yükselişle yüzde 25,4 (çeyreklik: -18bp) oldu. FAVÖK yıllık yüzde122,7, çeyreklik yüzde 46,9 artışla 1.416 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK marjı ise yıllık 132bp, çeyreklik 102bp'lık genişlemeyle yüzde 8,9 oldu. Çeyreklik FAVÖK marjı tahminimiz yüzde 7,6 olup, temel fark, personel giderleri/operasyonel giderler oranındaki çeyreklik 300bp'lık azalıştan kaynaklanmış görünüyor. Şirketin net borcu çeyreklik yüzde 27,1 ve yıllık yüzde 46,8 azalış kaydederek beklenenden daha hızlı kaldıraç azaltmaya gidildiğini teyit ediyor. Güncellenmemiş yüzde 75 FAVÖK artışı tahminimize göre hesapladığında oldukça iskontolu 2,9x FD/FAVÖK ile işlem görüyor. Finansal sonuçların hisse üzerindeki etkisini pozitif olarak değerlendiriyoruz. Migros hisselerinde yüzde 26 yükseliş potansiyeli ile 90 TL hedef fiyat öngörüyoruz. Ve endeks üzeri getiri bekliyoruz.

LOGO YAZILIM: Şirket, 2Ç22'de 368 milyon TL satış geliri, 158 milyon TL FAVÖK ve 147 milyon TL net kar bildirdi. Şirketin FAVÖK'ü ve net karı beklentilerin üzerinde açıklandı. Satış gelirleri yıllık bazda yüzde 106,8, çeyreklik yüzde 36,6 yükseliş kaydetti. Türkiye ve Romanya operasyonları sırasıyla yüzde 69 ve yüzde 31 katkı sağladı. Türkiye gelirlerinin yeni müşteri kazanımı ve mevcut müşteri harcamalarında ki artışla yüzde 110 yükseldiği görülüyor. Logo (e-devlet çözümleri) müşteri sayılarındaki artışta devam etmiş. 2Ç21'de 71 bin olan eLogo müşteri sayısı, 2Ç22'de 117 bine (1Ç22: 107 bin) çıkmış. Sonuç olarak, 2Ç22'de tekrarlayan gelirlerin faturalanan gelirlerdeki payı yüzde 62 olmuş. Şirketin Romanya'daki iştiraki Total Soft'un satış gelirleri yıllık yüzde 101 artışla (euro bazında +%16) 115 milyon TL'ye (1Ç22: 95 milyon TL; 2Ç21: 57 milyon TL) ulaşmış. FAVÖK hem çeyreklik, hem de yıllık bazda artış kaydederken, FAVÖK marjı çeyreklik 72bp'lık hafif yükseliş ile yıllık 216bp'lık daralmayla yüzde 42,9 olmuş. Aynı zamanda 2Ç21'de 13 milyon TL olan Total Soft FAVÖK rakamı 33 milyon TL'ye (1Ç22: 20 mn TL) yükselmiş. Yazılan 46,3 milyon TL'lik net finansal gelir katkısıyla net karı 147 milyon TL olarak açıklanmış. 87 milyon TL'lik temettü ödemesi sonrası net nakdi çeyreklik yüzde 59,9 azalış kaydetmiş. 2022 yılı beklentilerini de revize eden şirket; konsolide gelirlerin yüzde 88 artışla 1.445 milyon TL, (önceki: 1.333 milyon TL) FAVÖK'ün yüzde 68 yükselişle 481 milyon TL (önceki: 456 milyon TL) ve FAVÖK marjının yüzde 33 (önceki: yüzde 34) (2021: yüzde 37) olması bekleniyor. Hisse 2022 yılı revize beklentilere göre 9,5x FD/FAVÖK ile işlem görüyor. Finansal sonuçların hisse üzerindeki etkisini sınırlı pozitif olarak değerlendiriyoruz. Logo yazılım hisselerinde yüzde 44.7 yükseliş potansiyeli ile 70.66 TL hedef fiyat öngörüyoruz. Ve endeks üzeri getiri bekliyoruz.

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLDU?

AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ: Aydem Yenilenebilir Enerji'nin 2022 yılı ilk altı aylık dönemdeki geliri, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 223'lük artışla 2 milyar 34 milyon TL'ye yükseldi. Şirket altı aylık üretim performansı ile geçen senenin aynı dönemine göre net kârını 13 kat artırarak 733 milyon TL'ye ulaştırdı. FAVÖK'ü, ilk altı ayda geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 315'lik artışla 1 milyar 856 milyon TL' olarak açıklandı. Şirketin ilk altı aylık finansal performansını değerlendirerek devam eden yatırımlarla ilgili bilgi veren Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, "Hibrit GES projemizde montaj ve enerjilendirme çalışmalarımız devam ediyor. 2023 yılı sonunda 1.020 MW'lık portföyümüzün kurulu gücünü yüzde 35 artıracağız. Bu doğrultuda 2022 ve 2023 yıllarında devreye almayı planladığımız yatırımlarımız 358 MW'tır. Bu yatırımın 196 MW'ı hibrit güneş santrallerine, kalan 162 MW'ı ise rüzgâr kapasite artışlarına yönelik olacak" dedi.

EMLAK KONUT GYO: Emlak Konut GYO 2Ç22'de 699 milyon TL net kar açıkladı. Ciro yıllık yüzde 13 (çeyreklik +yüzde12) artışla beklentilere paralel 2,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı yıllık 28 puan artışla yüzde 47'ye yükseldi. Öte yandan Emlak Konut, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile 1,7 milyar TL (EKGYO piyasa değerinin yüzde12'si) değerinde arsa alımı için protokol imzaladığını açıkladı. 2Ç22 itibariyle şirketin 6,1 milyar TL nakit ile 608 milyon TL net nakit pozisyonu bulunuyor.

KOZA ALTIN İŞLETMELERİ: Koza Altın, Kaymaz işletmesinde yapılan sondajlar neticesinde yaklaşık 20 bin onsluk potansiyel kaynak tespit edildiğini açıkladı. Koza Altın tarafından yapılan açıklamaya göre Kaymaz işletmesindeki açık ocak sahasında yer alan bu kaynaktan 2022 yılında 16 bin ons altın üretimi ve yaklaşık 500 milyon TL ciro katkısı bekleniyor. İlk altı ayda Koza altın'ın altın üretimi geçen senenin aynı dönemine göre 135 bin onstan 107 bin ons seviyesine gerilemişti.

KİMTEKS POLİÜRETAN: Kimteks Poliüretan, İngiltere'de yer alan bir müşterisi ile iş birliği sözleşmesi imzaladı. Şirket, söz konusu sözleşmeden 1.5 yıl içerisinde 2,5 milyon euro tutarında gelir elde etmeyi planlıyor. Tutar, şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 2,1'ine karşılık geliyor. Öte yandan Kimpur'un Düzce yeni fabrika yatırımı için aldığı yatırım teşvik belgelerinin tutarı 271 milyon TL'ye güncellendi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Düzce yatırımı için teşvik belgelerinin güncelleme başvurularının onaylandığı ve toplam teşvike tabi olacak yatırım tutarının 271 milyon TL'ye ulaştığı belirtildi. Hatırlanacağı üzere şirket Düzce'de yapmakta olduğu yeni tesisinde 2023 başında üretime başlamayı planlıyor. Düzce tesisinin poliüretan üretim kapasitesinin 50 bin ton (mevcut Gebze tesisi: 129 bin ton) ve yatırım büyüklüğünün toplam yaklaşık 15 milyon dolar olması bekleniyor.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK: Anadolu Hayat Emeklilik'in Ocak-Temmuz dönemi prim üretimi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 65 artışla 1,58 milyar TL'ye yükseldi.

RAY SİGORTA: Ray Sigorta'nın Ocak-Temmuz dönemi prim üretimi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 104 artışla 2,34 milyar TL'ye yükseldi.

ÖZAK GYO: 2Ç22'de Şirket 482 milyon TL (çeyreklik +yüzde8, yıllık +yüzde339) net kar açıkladı. Güçlü Büyükyalı ve Göktürk teslimleri artan kira gelirleri ve güçlü otel gelirleriyle ciro yıllık yüzde 175 artışla 768 milyon TL'ye ulaştı.

ENKA İNŞAAT: Enka İnşaat 2Ç'de 4,5 milyar TL net zarar açıkladı. (geçen sene 2Ç: 2,0 milyar TL kar) Piyasa beklentisi -0,6 milyar TL net zarar açıklanması yönündeydi

ORGE ENERJİ: Orge Elektrik, Bakırköy-Kirazlı metro istasyonu projesinde 1,9 milyon euro + KDV tutarında iş aldığını bildirdi. İşin 6 ayda tamamlanması planlanıyor. Tutar, şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 13'üne karşılık geliyor.

AZTEK TEKNOLOJİ: Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret A.Ş. payları geçen hafta 10,90 TL fiyattan Ana Pazar'da işlem görmeye başladı.

HİDROPAR HAREKET KONTROL SANAYİ: Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları geçen hafta 11,00 TL fiyattan Ana Pazar'da işlem görmeye başladı.

ALTINYAĞ MADENCİLİK: Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları geçen hafta Yakın İzleme Pazarı'ndan Alt Pazar'a geçiş yaptı.

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI: Pegasus Hava Taşımacılığı, 791 milyon TL net zarar açıkladı. Net satışlar, faaliyetlerde devam eden toparlanmanın etkisiyle yıllık bazda yüzde 441 artarak 8,3 milyar TL'ye (504 milyon euro) yükseldi.

AGESA HAYAT VE EMEKLİLİK: Agesa Hayat ve Emeklilik'in Ocak-Temmuz dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82.5 artışla 1,89 milyar TL'ye yükseldi.

GİRİŞİM ELEKTRİK: Girişim Elektrik, Letonya'da bir şirket ile 7.77 milyon euro tutarında iş sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Tutar, şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 11.5'ine karşılık geliyor.

MANAS ENERJİ: Manas Enerji Yönetimi sermayesinin 19,8 milyon TL'den yüzde 318 oranında bedelsiz olarak 62,97 milyon TL artışla 82,75 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

SASA POLYESTER: Sasa Polyester, Adana Yumurtalık'ta yer alan ve kazandığı arsa ihalesi için 534,8 milyon TL bedeli peşin olarak ödediği ve kalan kısmın beş taksitte ödeneceğini bildirdi.

PETKİM: Petkim yönetimi 2Ç sonuçları sonrası yapılan telekonferansta yılın ikinci yarısının hem daralan spread'ler hem de planlanan bakım çalışması nedeniyle daha zor geçmesinin beklendiğini, fakat daha önce paylaştıkları 300 milyon dolarlık FAVÖK hedefini tutturabileceklerini belirtti.

MAVİ GİYİM: Mavi Giyim geçen hafta pay başına brüt 1,21 TL temettü ödedi. Temettü verimi yüzde 1.8.

YATAŞ: Yataş geçen hafta pay başına brüt 0,67 TL temettü ödedi. Temettü verimi yüzde 4.08.

EMEK ELEKTRİK: Emek Elektrik, Temmuz ayında 36.4 milyon TL tutarında iş aldığını bildirdi. Temmuz ayı itibariyle şirketin toplam sipariş portföyü 116.5 milyon TL'ye yükseldi. Tutar, şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 49'una karşılık geliyor.

GEZİNOMİ SEYAHAT: Gezinomi sermayesinin 25 milyon TL'den yüzde 160 oranında bedelsiz olarak 40 milyon TL artışla 65 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

MİA TEKNOLOJİ: Mia Teknoloji, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile 3.09 milyon TL + KDV tutarında iş sözleşmesi imzaladı. Tutar, şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 6'sına karşılık geliyor.

BİZE ULAŞIN