Banka hisselerine yönelim artabilir

İçinde bulunduğumuz haftada yükseliş potansiyelinin korunduğu bir seyir izleyebiliriz. Özellikle son iki haftalık süreçte gevşeme eğiliminde olan bankacılık hisselerinde gerçekleşen taban oluşumlarıyla beraber alım iştahının güçlendiğini görebiliriz.
09.11.2022 13:21 GÜNCELLEME : 10.11.2022 00:00

GÖKSEL TEKİNER Borsa İstanbul'da alım iştahının sürdüğünü görüyoruz. Geçtiğimiz haftaya güçlü alımlarla başlayan endeks'te hafta boyunca pozitif görünüm korunurken endeks haftayı yüzde 8.71 oranında değer kazanımı ile 4216.98 seviyesinden tamamladı.

Bilanço fiyatlamalarının yaşandığı bu dönemde hisse bazlı hareketlerin daha ön plana çıkmasını beklemekle birlikte, alım iştahının beklentimizin üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz.

Banka hisselerindeki zayıf görünüme rağmen sanayi sektör hisselerine olan ilgi endekste rallinin devam etmesini sağlarken, bankacılık endeksinin yüzde 0.91 oranında sınırlı değer kazandığı haftada sanayi endeksinde yüzde 9.99 gibi güçlü yükseliş gerçekleşti.

Bir önceki haftaki yazımızda bilanço beklentilerinin gerçekleşmesi sonrasında gelebilecek kar satışları uyarısında bulunmuştuk. Ancak hisse bazında yaşanan satışların karşılanıyor olması endekste rallinin devamını destekliyor. Bu nedenle içinde bulunduğumuz haftada da yükseliş potansiyelinin korunduğu bir seyir görebiliriz.

Özellikle son iki haftalık süreçte gevşeme eğiliminde olan bankacılık hisselerinde gerçekleşen taban oluşumlarıyla beraber alım iştahının güçlendiğini görebiliriz.

Endeksin teknik göstergelerine baktığımızda Kısa vadeli göstergelerin tekrar toparlanıyor olmasını ve orta vadeli gösterge olan MACD'in de al konumunu sürdürmesini, trendin devamı açısından olumlu buluyoruz.

İçinde bulunduğumuz haftada 4.100 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir ve son haftalarda endeksin gerisinde kalmış özellikle bankacılık hisselerinde tepki alımları denenebilir.

Trendin devamı halinde ise 4.400 seviyesini ilk önemli direnç noktası olarak izleyeceğiz.

Trend direnci konumunda olan bu seviyenin kırılması ise endekste ilk etapta 4.550 seviyesine kadar hareketin devamını destekleyecektir. 4.550 seviyesine yaklaşan hareketler sonrasında ise kar satışları etkili olabileceğinden dolayı mevcut pozisyonlar bu seviyeye yaklaşan hareketlerde azaltılabilir.

Endekste beklentimizin aksine 4.100 seviyesinin kırılması durumunda ise pozitif bakışımızı terse çevireceğiz. Bu nedenle 4.100 seviyesinin altında özellikle yeni açılacak pozisyonlar için ısrar edilmemeli.

BİZE ULAŞIN