4.330 seviyesi kritik nokta

Haftalık işlemlerde 4.330 seviyesini, ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviye, 29 Eylül'den başlayan son yükseliş rallisinin kanal desteği olması açısından ilk kritik nokta olarak karşımıza çıkıyor.
15.11.2022 13:40 GÜNCELLEME : 17.11.2022 00:01

GÖKSEL TEKİNER Borsa İstanbul'da Yükseliş Rallisi geçtiğimiz haftada da etkisini sürdürdü. Haftaya alımlarla başlayan ve hafta boyunca güçlü görünümünü koruyan endekste Cuma günü zayıf satışlar görülmesine rağmen yüzde 5.56 oranında değer kazanımı ile 4455.53 seviyesinde hafta tamamlandı.

İkinci çeyrek bilanço rakamlarının fiyatlandığı bir süreci geride bırakırken son dönemde zayıf bir seyir izleyen banka hisselerine yönelim olabileceği beklentisi ile haftaya başlamıştık. Ancak sanayi sektör hisselerinde güçlü görünümün devam ettiği bir hafta daha geride kaldı. Bankacılık endeksinin yüzde 2.96 oranında değer kazandığı haftada sanayi endeksindeki değer kazanımı yüzde 4.65 olarak gerçekleşti.

Bilanço rakamlarının fiyatlanması ardından önümüzdeki süreçte hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olduğu endekste yükseliş hareketine bir miktar hız kaybettiği bir sürece girebiliriz. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından temkinli kalınarak hisse bazlı destekler daha dikkatli takip edilerek, zarar kes seviyeleri yakın tutulması yararlı olacaktır.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise son iki haftalık süreçte yaşanan güçlü yükselişle beraber kısa vadeli göstergelerin tekrar aşırı alım seviyelerine yükseldiğini görüyoruz. Göstergelerin genelinde bir bozulma olmamasına rağmen bazı kısa vadeli göstergelerin zayıflıyor olması, endekste kar satışları görünme olasılığını artırıyor.

Haftalık işlemlerde 4.330 seviyesini, ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviye, 29 Eylül'den başlayan son yükseliş rallisinin kanal desteği olması açısından ilk kritik nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Trend desteği konumunda olan 4.330 seviyesinin üzerinde mevcut pozisyonlar sürdürülebilir. Ancak bu desteğin kırılması endeksli bozulmayı artırabileceğinden dolayı özellikle son haftalarda endeks üzerinde performans sergileyen hisselerde kar satışlarına dikkat edilmeli.

4.330 seviyesinin kırılması endekste ilk etapta 4.000-4.010 bandına kadar geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

Bu nedenle 4.330 seviyesinin altında pozisyonlar, kademeli olarak azaltılabilir ve alt destek noktalarında yeni denge arayışları beklenebilir.

Endekste trendin devamı halinde ise 4.660 ve 4.730 seviyelerini ise kısa vadeli ilk direnç noktaları olarak takip edeceğiz.

BİZE ULAŞIN