Dev yatırımcılar bugün İstanbul’da buluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da katılacağı Türkiye Ekonomik Forumu'nda, küresel şirketlerin temsilcileriyle birebir görüşmeler yapılacak. Bakan Mehmet Şimşek, 50 yatırımcının yer alacağı forumda, BlackRock, JP Morgan ve Templeton temsilcileriyle görüşecek.
04.08.2023 12:45 GÜNCELLEME : 04.08.2023 12:45

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, seçim sonrasında istikrarın devam etmesi, ekonomi yönetimi ile Merkez Bankası'na yapılan atamalar, para politikasındaki normalleşme adımları ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu sonrasında artarken, bugün kritik görüşmeler yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, JP Morgan'ın İstanbul'da organize ettiği, Türkiye Ekonomik Forumu kapsamında uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek.

50 YATIRIMCI KATILACAK

Türkiye Ekonomik Forumu'na yaklaşık 50 yatırımcının katılacağı belirtildi. Şimşek, forumda uluslararası yatırımcılara Türkiye ekonomisini anlatan bir sunum yapacak. Sunumunun ardından yatırımcı gruplarıyla ayrı ayrı bir araya gelecek olan Şimşek, bu kapsamda BlackRock, JP Morgan, Singapur Varlık Fonu ve Franklin Templeton yatırım şirketlerinin temsilcileriyle birebir görüşecek.

TCMB BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN DA SUNUM YAPACAK

Öte yandan, söz konusu organizasyon kapsamında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da sunum yapacak. Erkan, geçen hafta yılın üçüncüsü enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda ilk kez basının sorularını yanıtlamış ve en kısa zamanda yatırımcı toplantıları yapacaklarını açıklamıştı.

BİZE ULAŞIN