Bankacılık SEO raporu yayınlandı

Uluslararası dijital pazarlama ve SEO ajansı Zeo’nun hazırladığı 2023 dördüncü çeyrek raporuru hem markalar hem kullanıcılar için değişen dinamikleri gözler önüne seriyor. Raporda, dijital reklam stratejilerinden, yapay zeka ve veri analitiği kullanım trendlerine kadar bankacılık sektöründeki dijital pazarlama operasyonlarına ışık tutuluyor.
10.05.2024 12:26 GÜNCELLEME : 10.05.2024 12:26

56 banka sitesinin kapsamlı olarak incelendiği rapora göre toplam ziyaretçi sayısı, 2022 dördüncü çeyreğine göre yüzde 16,02 arttı. Mobil kullanım oranlarında artış gözlemlenirken, masaüstü kullanımı yıllık bazda hafif bir düşüş gösterdi. 2023 yılının son çeyreği kapsamında yapılan analizde, en fazla trafik alan 3 web site, hangikredi.com, ziraatbank.com.tr ve isbank.com.tr olurken, yıllık değişime göre incelendiğinde axess.com.tr sitesinin yüzde 89,39 artış ile en fazla iyileştirme yaşayan site olduğu gözlemlenmiştir. Toplam aranma hacmi, 2023 dördüncü çeyrekte yüzde 26,64 artarken, en çok aranan anahtar kelimeler "faiz hesaplama", "ihtiyaç kredisi hesaplama", "ihtiyaç kredisi" ve "mevduat faizi" oldu.

Yapay zeka yatırımları artıyor!

Genel olarak, Türkiye bankacılık sektöründe 2023 dördüncü çeyrekte trafik artışı yaşandığı ve ekonomik koşulların genellikle bilgilendirici aramaları teşvik ettiği görülmektedir. Yapay zeka destekli araçlar, bankalara dijital pazarlama performanslarını artırmak için fırsatlar sunmaktadır. Arama trendlerini izlemek ve değişen kullanıcı niyetlerine uyum sağlamak başarı için önemli olacaktır.

Anahtar kelime trendleri

10.000 anahtar kelime arasından en yüksek aranma hacmi olan 30 kelimenin 2022 ve 2023 yıllarının dördüncü çeyrekleri kapsamındaki aylık ortalama aranma hacmi ve bu iki yıl arasındaki değişimleri incelendi. Kelime grupları özelinde yapılan analizde, yüzdesel olarak en fazla artış 'mortgage haberleri, astor hisse, troy kart, emekli ikramiye ve halka arz' kelimelerinde olurken en çok düşüş de 'emekli maaşı hesaplama, sasa hisse yorum, aselsan hisse, serbest piyasa ve akbank müşteri hizmetleri' kelimelerinde yaşanmıştır.

BİZE ULAŞIN