Sonbahar portföyleri için önerilen 62 hisse

Endeksin, 2024 yılı zirve seviyeleri olan 11.200’lere doğru yaklaştığını hatırlatan piyasa aktörleri, buranın önemli bir direnç olduğunu, buranın kırılması halinde yukarı yönlü hareketin hızlanacağını ve ilk etapta 12 binlere giden bir borsa görebileceğimizi düşünüyor…
20.08.2025 20:25 GÜNCELLEME : 21.08.2025 00:01

İDİL TARAKLI / Jeopolitik risklerde azalış beklentisi, Fed'den faiz indirim fiyatlamasının artması, olumlu bilançolar ve ticaret müzakerelerinde ilerlemelere paralel olarak küresel piyasalar geçen haftaya olumlu bir başlangıç yaptı. İlerleyen günlerde ABD TÜFE verilerinin beklentilerin altında kalması ve Fed'den faiz indirim beklentilerinin artması, küresel borsalara alım getirdi. Hafta sonuna doğru ABD'de açıklanan ve beklentilerin çok üzerinde gelen ÜFE verilerine karşın Fed'den 17 Eylül'de faiz indirim fiyatlamasının etkisinin devam ettiği gözlendi. Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü (15.8.2025) ABD Alaska'da (TSİ 22:30) gerçekleşmesi beklenen (baskı saatimizden sonra) Trump – Putin zirvesi de küresel borsaların yakın takibindeydi. Piyasa aktörleri söz konusu görüşme sonrası gerçekleşecek açıklamaların bu hafta küresel piyasalar üzerinde etkili olabileceğini hatırlattı.

İçerde ise yukarı yönlü eğilimin korunduğu, BİST-100 endeksine dair hedeflerde yukarı revizyonların devam ettiği görüldü. BİST-100 endeksi hafta başında Temmuz 2024'ten bu yana ilk kez 11 binin üzerinde kapanış gerçekleştirdi. PPK'dan faiz indirim beklentilerinin sürmesi, görece olumlu seyreden 2Ç25 finansalları ve küresel borsaların destekleyici seyrinin Borsa İstanbul'da yükselişi desteklediği belirtildi. Ancak sonraki günlerde BİST-100 endeksinin 11 binin üzerinde tutunamadığı görüldü. Hafta sonuna doğru Borsa İstanbul'da içeride artan siyasi gündemin baskısı ve 11 binin üzerinde tutunulamaması sonrasında endeksin 10.800 desteğine geri çekildiği görüldü.

Öte yandan Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin yaklaşık yarısı 2Ç25 sonuçlarını açıkladı. Konsolide finansal raporların ise en geç 19 Ağustos 2025'e kadar kamuya açıklanması gerekiyor. Borsa uzmanları, açıklanan bilançolarda operasyonel anlamda ilk çeyreğin hafif üzerinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre de paralel sonuçların ön plana çıktığını söylüyor. Faiz indirim döngüsünün etkisiyle yılın ikinci yarısında kar marjlarında toparlanma beklentisine paralel olarak analistler, orta ve uzun vadeli yukarı yönlü trendin devam edeceğini öngörüyor. Endeksin, 2024 yılı zirve seviyeleri olan 11.200'lere doğru yaklaştığını hatırlatan piyasa aktörleri, buranın önemli bir direnç olduğunu, buranın kırılması halinde yukarı yönlü hareketin hızlanacağını ve ilk etapta 12 binlere giden bir borsa görebileceğimizi düşünüyor.

Borsa İstanbul'un önümüzdeki dönemde hem küresel gelişmeler hem de iç siyasi istikrarla birlikte şekilleneceğini ifade eden borsa uzmanları, eğer her şey yolunda giderse, endeksin daha sonra 13.000 civarına kadar yükselebileceğini öngörüyor. Belirsizlikler artarsa, 9.000 seviyelerine doğru geri çekilmelerin yaşanabileceğini kaydeden analistler, ancak çok olumsuz bir senaryo yaşanmadığı sürece genel olarak 10 bin aşağısını beklemiyor.

Sene içinde her şey beklendiği gibi gelişir, enflasyondaki gerileme ile beraber Merkez Bankası öngörüldüğü gibi faiz indirim patikasını sürdürürse, bilançolarda da yılın ikinci yarısında nispeten de olsa toparlanma olursa ve iç politik ya da jeopolitik bir şok yaşanmaz ise sene içinde endeksin 14-15 bin seviyelerini görebileceği belirtiliyor. Ancak piyasa aktörleri, bunun için BİST- 100 endeksinin önce 11.200 direncini aşması gerektiğinin altını çiziyor.

Tüm bu veriler ışığında analistler ikinci çeyrek bilançoları da dikkate alarak portföylere dahil edilmek üzere 62 hissenin takip edilmesini öneriyor.

"YUKARI YÖNLÜ TRENDİN DEVAMINI BEKLİYORUZ"

Bu hafta içerde 'Konut Fiyat Endeksi' ve 'Tüketici Güven Endeksi'ni takip ederken veri seti olarak zayıf finansallar açısından yoğun bir gündemin piyasaların gündeminde olacağını belirten Marbaş Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Erdem Yıldız, Ağustos ayı piyasa fiyatlamasının risk unsurlarından ve jeopolitik gelişmelerden uzak bir şekilde iç dinamiklere dönük bilanço bazlı hisse senedi fiyatlamalarının oluşturduğunu söylüyor. Küresel piyasalarda ise bu hafta Avrupa'dan enflasyon, ABD'den ise PMI verilerinin takip edileceğini ifade eden Yıldız, "Bu hafta makro veri açısından görece yoğun. Fakat iç piyasa fiyatlamalarında bilanço etkilerinin devamını, küresel piyasalarda ise hem makro veriler hem de siyasi liderlerin açıklamalarını izleyeceğiz" diyor.

Yılsonuna kadar borsada dezenflasyon sürecinin devam etmesi, jeopolitik ve siyasi risklerin görece azalması, yabancı ilgisinin yeniden başlaması, faiz indirim döngüsünün etkisiyle yılın ikinci yarısında kar marjlarında toparlanma beklentisinin ana trendi belirleyecek en önemli başlıklar olduğunu da kaydeden Yıldız, bu koşulların devam ettiği varsayımları altında orta-uzun vadeli yukarı yönlü trendin devam edeceğini öngörüyor.

Risklerin minimalize olduğu ve kendi iç dinamiklerimizle devam ettiğimiz koşullar altında dezenflasyon sürecinin getirmiş olduğu katalizörle beraber yukarı yönlü momentumun korunmasını bekleyen Yıldız, yılsonuna kadar borsa beklentilerine yönelik ise "Mart sonrası süreçte hem gelişmekte olan ülkelerle hem de küresel borsalarla korelasyonumuz kopup negatif ayrıştığımız süreçte bu koşullar altında aradaki farkın kapanacağını tahmin ediyoruz" açıklamasını yapıyor.

"BEKLENTİLERİN HAFİF ÜZERİNDE"

Bugüne kadar hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin yüzde 50'sine yakının bilançosunu açıkladığını ve son tarihinin 19 Ağustos 2025 olduğunun da altını çizen Yıldız, borsaya bildirilen bilançolara yönelik ise şu değerlemeyi yapıyor: "Operasyonel anlamda toparlanma görsek de makroekonomik koşullar, daralan talep, küreselde sektörel bozulmaların sürmesi, ürün fiyatlarındaki baskılar sonucu kar marjları toparlanma içerse de zorlandığı dikkat çekiyor. Birçok bilançoya baktığımızda ise beklentilerin hafif üzerinde sonuçlar açıklandığını da belirtmek isteriz."

Yılın ikinci çeyreğinde de devam eden enflasyonist etkiler, faizlerin baskısı sonucu net karda oluşan erozyonla beraber net kardan ziyade şirketin operasyonel verimliliği, adetsel-hacimsel artış azalışları, işletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışlarının eğilimi ve borç yapısının durumu gibi faktörlere dikkat edilmesini öneren Yıldız, çarpan ve marjlar olarak ise en çok FAVÖK, brüt kar marjı, net borç/FAVÖK, piyasa değeri/FAVÖK ve özsermaye karlılığı gibi çarpan ve marjlara daha fazla odaklanılması gerektiği hatırlatıyor.

Tüm bu veriler ışığında ise Yıldız, ikinci çeyrek bilançoları da dikkate alarak portföylere dahil edilmek üzere Kocaer Çelik Sanayi, THY, Tav Havalimanları, Armada Gıda, Avrupakent GYO, Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim, Hitit Bilgisayar, Gelecek Varlık Yönetim, Turcas Petrol, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Aksa Enerji, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi, Global Yatırım Holding, Ebebek Mağazacılık, Çimsa, Teknosa, Naturelgaz, Ford Otomotiv, Otokar, Aselsan, İş Finansal Kiralama, Aygaz, Türkiye Sigorta, Koleksiyon Mobilya, Çağdaş Cam Sanayi, Kuzey Boru ve Eczacıbaşı İlaç hisselerinin takip edilmesini öneriyor.

"BİST-100 ENDEKSİ 11.200 DİRENCİNİ AŞMALI"

18 Ağustos haftası FED toplantı tutanakları Euro Bölgesi ve genelinde enflasyon, küresel bazda imalat ve hizmet PMI verilerinin izleneceğini, ABD Trump yönetimin özellikle ülkeler ve şirketler ile ilgili vergi kararları ve açıklamalarının, yanı sıra Trump-Putin görüşmesi ve Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmelerin ve açıklamaların önemli olacağını vurgulayan Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü Arda Coşar ise, Trump yönetiminden tarifeler ve Ukrayna görüşmeleri ile ilgili gelecek açıklamaların en önemli gündem maddesi olacağını söylüyor.

Yılsonuna kadar borsada enflasyonun seyri ve beraberinde merkez bankasının faiz indirim süreci ve bunun dozu, piyasa faizlerinin hangi oranda gerileyeceği, bilançolarda 2. yarıda görebileceğimiz toparlanma, Trump yönetimin karar ve açıklamaları, bazen yükselen bazen sönümlenen jeopolitik ve iç politik risklerin

trendi belirleyecek en önemli gündem maddeleri olacağını öngören Coşar, maalesef jeopolitik ve iç politik gelişmelerin borsayı etkileme potansiyelinin daha fazla olabileceğini hatırlatıyor.

Borsanın neredeyse bir yıl süren özellikle Mart, Nisan aylarından sonra süregelen zayıf seyirden sonra merkez bankası faiz indirimi beklentileri ile hareketlendiğini ve haziran ve temmuz aylarının borsa açısından iyi geçtiğini de kaydeden Coşar, "Şu anda 2024 yılı zirve seviyeleri yaklaşık 11.200'lere doğru yaklaşıyor. Burası önemli bir direnç eğer burayı kırarsa yukarı yönlü hareketin hızlandığı, ilk etapta 12 binlere giden bir borsa görebiliriz. Sene içinde her şey beklendiği gibi gelişir, enflasyondaki gerileme ile beraber merkez bankası öngörüldüğü dozda faiz indirim patikasını sürdürürse, bilançolarda da yılın ikinci yarsısında nispeten de olsa toparlanma olursa ve iç politik ya da jeopolitik bir şok yaşanmaz ise sene içinde 14-15 bin seviyeleri görülebilir. Tabi bu senaryolar için ilk önce BİST- 100 endeksinin 11.200 direncini aşması lazım. Ancak olumsuz senaryolarda da 10 bin aşağısını beklemiyorum" yorumunu yapıyor.

"3. VE 4. ÇEYREK BİLANÇOLAR İÇİN DAHA UMUTLUYUM"

Şu ana kadar hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin 313 tanesinin bilançosunu açıkladığını da hatırlatan Coşar, bu kapsamda birçok şirketin beklentilerin üzerinde bilanço açıkladığını ancak geçtiğimiz çeyreğe göre dozajı azalsa da ana şirketlerde hala net kar ve FAVÖK azalmasının devam ettiğini söylüyor.

Bazı bankalar, sigorta, havacılık, savunma, iletişim ve teknoloji tarafında da iyi bilançolar bulunduğunu hatırlatan Coşar, ayrıca şu ana kadar olumsuz bilanço döneminden geçmiş ancak dipten dönme eğiliminde olan şirketlerin de göze çarptığını belirtiyor.

Bilanço açısından 3. ve 4. çeyrek bilançolar için daha umutlu olduğunu da ifade eden Coşar, mevcut koşullarda yılın ikinci çeyrek bilançolarına da bakarak hisse seçmek isteyenlere şu önerilerde bulunuyor:

"Öncelikle faiz indirim sürecinin etkileyeceği şirketlere ve sektörlere bakılmalı. Bu kapsamda banka, GYO gibi şirketler ayrıca net kar ve FAVÖK rakamlarındaki azalmanın durduğu ya da olumsuzluğun az olduğu şirketler tercih edilmeli. Gıda, perakende, havacılık gibi sektörler; aynı zamanda kötüyü görüp toplamaya çalışan bilançolara bakılabilir. Yılın ikinci yarısında bilançolarında toparlanma beklenen şirketler takip edilebilir. Bununla beraber hisse fiyat çarpanlarına ve verimlilik oranlarına da bakılmasında fayda var. Ancak bilançosu iyi diye çok yüksek fiyattan da hisse almamak lazım."

Tüm bu veriler ışığında ise Coşar, ikinci çeyrek bilançoları da dikkate alarak portföylere dahil edilmek üzere BİM, Migros, Enka İnşaat, Çimsa, THY, Tav Havalimanları, Yapı Kredi, TSKB, Mavi Giyim, Vakko, Çimsa, Turkcell, Türk Telekom, Torunlar GYO, Emlak Konut GYO, Ford Otomotiv, Türk Traktör, Tofaş Oto Fabrikaları, Alarko Holding, Koç Holding, Logo Yazılım, Aksa Akrilik, Şişe Cam, Anadolu Efes ve Coca Cola İçecek hisselerinin takip edilmesini öneriyor.

"ENDEKS 13.000 CİVARINA KADAR YÜKSELEBİLİR"

18–24 Ağustos haftasında yurt içinde Borsa İstanbul açısından majör bir veri akışı bulunmazken, yurt dışı gündemin piyasaların yönü açısından belirleyici olacağını dile getiren ALB Yurtiçi Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Barış Eniş de, Euro Bölgesi'nde açıklanacak TÜFE verisi, ECB'nin para politikası beklentileri üzerinde etkili olacağından özellikle faiz patikasına ilişkin fiyatlamalarda önem taşıdığını söylüyor.

Bunun yanında hem ABD hem de Euro Bölgesi için açıklanacak öncü PMI verilerinin, küresel büyüme görünümü ve resesyon riskine dair sinyaller açısından yakından izleneceğini kaydeden Eniş, "ABD'de açıklanacak diğer makro veriler ise Fed'in faiz indirimi olasılıklarına ilişkin piyasa beklentilerini şekillendirebilir. Yurt içi tarafta veri yoğunluğu düşük olsa da bu veriler, küresel ölçekte volatilite yaratma potansiyeline sahip döviz kurları, tahvil faizleri ve Borsa İstanbul üzerinde dolaylı etkiler yaratabilir. Bu nedenle yatırımcıların haftayı, dış verilerden gelecek sinyaller doğrultusunda yön bulan bir seyirle takip etmesi beklenebilir" diyor.

Yıl sonuna kadar Borsa İstanbul'da trendin yönünü belirleyecek faktörlerin, hem küresel hem de yerel cephede yaşanacak kritik gelişmelerle şekilleneceğini de dile getiren Eniş, şu değerlemeyi yapıyor: "Öncelikli olarak, ABD ve Euro Bölgesi'nde açıklanacak enflasyon (TÜFE) verileri ile Fed ve ECB'nin yılın son toplantılarında alacağı faiz kararları, küresel sermaye akışları ve risk iştahı üzerinde doğrudan etkili olacak. Orta Doğu ve çevre bölgelerdeki jeopolitik gelişmelerin enerji fiyatlarını ve Türkiye'nin risk primini etkileme potansiyeli, piyasa dalgalanmalarını artırabilir. Yurtiçinde ise dezenflasyon sürecinin seyri, TCMB'nin faiz indirim patikasına devam edip etmeyeceği, kur istikrarı ve iç siyasi gelişmeler yatırımcı algısında belirleyici olacak. Dolar endeksindeki hareketler ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin performansı, Borsa İstanbul'a yabancı giriş-çıkışını yönlendirecek önemli bir gösterge konumunda bulunuyor. Ayrıca yılın ikinci yarısında şirket bilançoları ve temettü politikaları, sektör bazlı ayrışmaları tetikleyerek endeks içindeki liderlik dengelerini değiştirebilir."

Borsa İstanbul'un önümüzdeki dönemde hem küresel gelişmeler hem de iç siyasi istikrarla birlikte şekilleneceğini ifade eden Eniş, eğer her şey yolunda giderse, endeksin 13.000 civarına kadar yükselebileceğini düşünüyor. Ancak belirsizlikler artarsa, 9.000 seviyelerine doğru geri çekilmelerin yaşanabileceğini yatırımcıların da bu dengeleri yakından takip etmesini öneriyor.

"BANKA VE SİGORTA SEKTÖRÜ"

Şu ana kadar açıklanan bilançoların genel olarak beklentilere paralel ya da hafif üzerinde performans sergilediğinin altını çizen Eniş, bunu piyasa beklentilerinin oldukça muhafazakar bir şekilde oluşmasına bağlıyor. Buna karşın bir süredir baskılanan sektörlerde çeyreklik bazda gözlenen toparlanmanın dikkat çektiğini ancak yıllık bazda baskıların devam ettiğini de ifade eden Eniş, "Sektörel açıdan baktığımızda, bankacılık sektöründe finansman maliyetlerindeki artışa rağmen güçlü ücret ve komisyon gelirleri, beklentilerin üzerinde gelen bilançoların başlıca nedeni olarak öne çıkıyor. Yine de birçok bankanın aşağı yönlü revizyonlara gittiği de gözlemleniyor. Öte yandan sigortacılık sektöründeki artan prim üretimleri, sektörün hâlâ güçlü bir performans sergilediğine işaret ediyor. Finansman şirketlerinin de bu dönemde iyi sonuçlar açıkladığını unutmamak gerekiyor. Özetle, bilanço dönemi şirketlerin dayanıklılığını test ettiği ve bazı sektörlerde iyileşme trendlerinin başladığı bir dönem olarak öne çıkıyor" yorumunu yapıyor.

"RİSKİ MİNİMİZE EDECEKTİR"

Bu dönemde 19 Mart sonrası fonlama maliyetlerinin yeniden tepe seviyelere çıkması ve ek sıkılaşma hamleleri ile oldukça sert bir dönemden geçen Borsa İstanbul şirketleri arasında istikrarlı bir performans gösteren ve görece hızlı toparlanabilen şirketlere odaklanmanın önemli olacağını ifade eden Eniş,

yatırımcılara ise şu önerilerde bulunuyor: "Bu tür şirketler, genellikle finansman maliyetlerindeki yükselişlere rağmen iş modellerini koruyabilen ve nakit akışlarını sürdürülebilir kılan yapıya sahip oluyor. Bu nedenle bilançoda özellikle finansman giderleri kalemindeki gelişmeler yakından takip edilmeli. Çünkü 2025'in ikinci çeyreği, yüksek fonlama maliyetlerinin en yoğun yaşandığı dönemlerden biri oldu. Şirketlerin bu zorlu dönemi nasıl yönettiği, gelecekteki performansları için önemli bir gösterge.

Ayrıca, enflasyon muhasebesi nedeniyle bilançolarda görülen kârlılık artışlarına doğrudan güvenmek yerine, faaliyet kârlılığı rasyoları, özsermaye kârlılığı ve borçluluk oranları gibi finansal oranların üçer aylık trendleri izlenmeli. Bu rasyolar, şirketlerin gerçek performanslarını daha sağlıklı gösterir ve sürdürülebilirlik açısından fikir verebilir.

Son olarak, gelir tarafında güçlü ve sürdürülebilir büyüme, gider kontrolü ve sermaye yapısının dengesi de yatırım kararında göz önünde bulundurulmalı. Bu kapsamda, bilanço verileri tek başına değil, sektör dinamikleri ve makroekonomik koşullarla birlikte değerlendirilerek seçim yapılması, riski minimize edecektir. Gelecek dönemlerde özellikle sınai şirketlerinde 'dipten dönüş' ya da 'en kötüsü geride kaldı' algısının oluşması oldukça mümkün gözüküyor."

Tüm bu veriler ışığında ise Eniş, ikinci çeyrek bilançoları da dikkate alarak portföylere dahil edilmek üzere İş Finansal Kiralama, Vakıfbank, Türkiye Sigorta, Anadolu Sigorta, Aygaz, Akbank, İş Bankası, Halkbank, Garanti BBVA, Tüpraş, Otogar, Enka İnşaat, Emlak Konut GYO, Doğuş Otomotiv, Turkcell, Türk Telekom, THY, Pegasus, Astor Enerji, Arçelik, AGESA Hayat Emeklilik, Altınay Savunma, Torunlar GYO, Avrupakent GYO, Ford Otomotiv, Girişim Elektrik Sanayi ve CVK Maden hisselerinin takip edilmesini öneriyor.

Hedef Portföy Yönetimi Startup Burada GSYF, Borsa İstanbul'da

Hedef Portföy Yönetimi A.Ş. Startup Burada Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) geçen hafta (14 Ağustos 2025) HTPSB koduyla Borsa İstanbul Girişim Sermayesi Pazarı'nda işlem görmeye başladı. Fon, bu gelişmeyle birlikte yatırımcılara portföyündeki fırsatlara erişim imkânı ve ikincil piyasada likidite avantajı sağlayacak.

Startup Burada GSYF, yatırım stratejisini teknoloji odaklı, ölçeklenebilir ve geniş pazar potansiyeli bulunan erken ve büyüme aşamasındaki girişimlere yönlendiriyor. Aynı zamanda Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlaması Platformu ile entegre çalışan fon, platformun Yatırım Komitesi'nden geçen girişim şirketlerine de yatırım yapıyor. Kuruluşundan bu yana farklı sektörlerde faaliyet gösteren 17 girişime toplamda 240 milyon TL'den fazla kaynak aktaran fonun portföy büyüklüğü 570 milyon TL'ye ulaştı.

Hedef Portföy Genel Müdür Yardımcısı Ebru Avcı, Borsa İstanbul'un Girişim Sermayesi Pazarı'nın Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına sunduğu fırsatları vurguladı.

Avcı, "GSYF'ler, yenilikçi fikirleri destekleyerek ekonomik büyümeye katkı sağlıyor ve vergisel avantajlar, yatırım çeşitlendirmesi, profesyonel yönetim ve denetim gibi özelliklerle yatırımcılarına cazip yatırım imkânı sunuyor. Fonların daha geniş kitleye ulaşabilmesi için Girişim Sermayesi Pazarı da bu noktada önem kazanıyor." açıklamasında bulundu.

Avcı, Fonun yatırım stratejisinde Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlaması Platformu'nun deneyiminden yararlandıklarını, yenilikçi iş modelleri üreten, büyüme potansiyeli ve rekabet avantajı yüksek şirketlere yatırım yapmayı ve yatırımcılarına yüksek oranda getiri sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

ŞOK Marketler reel olarak yüzde 4.1 büyüdü

ŞOK Marketler, 2025 yılının ilk yarısında 118.7 milyar TL'ye ulaşan cirosu ve 11 bin 37 mağazasıyla büyümesini sürdürdü. Şirket, net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 4.1 artırarak 118.7 milyar TL'ye yükseltti. 81 ilde faaliyet gösteren mağaza sayısını 11 bin 37'ye ulaştıran ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, zorlu koşullara rağmen yılın ilk yarısında gösterdiğimiz performanstan memnun olduklarını belirterek, "İstikrarlı büyümemizi sürdürürken her zaman olduğu gibi en kaliteli ürünleri mümkün olan en uygun fiyatlarla müşterilerimizle buluşturmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Yerli üretime verdiğimiz destek, kadın kooperatifleriyle yürüttüğümüz iş birlikleri ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızla topluma ve ekonomiye katkı sağlıyoruz." dedi.

Barış ENİŞ / ALB Yurtiçi Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı

"Aygaz, 2025 2.çeyrekte beklentilerimizin üzerinde sonuçlar paylaştı"

AYGAZ: Aygaz, 2025 2.çeyrekte 19.97 milyar TL hasılat, 610 milyon TL FAVÖK, 963 milyon TL net kar ile beklentilerimizin üzerinde sonuçlar paylaştı. Pazar ise daralmaya devam ediyor. EPDK verileri çerçevesinde ilk 5 ayda tüplü gaz ve otogaz pazarında yüzde 6'lık azalma takip edildi. Şirketin gruplar bazında pazar payı tüplü gazda yüzde 41.2'den yüzde 40.8'e gerilerken otogazda yüzde 21.9'dan yüzde 22.8'e yükselmiş. Sonuç olarak şirket kombine pazar payı oranını yüzde 25'ten yüzde 25.7'ye yükseltmiş. Tonajlarda da zayıflama var. 2.çeyrekte yurtiçi satışlar yüzde 3 düşüşle 265 bin, toptan ve yurtdışı yüzde 1 düşüşle 333 bin olarak gerçekleşmiş olup toplam LPG satış tonajı yüzde 1 düşüşle 598 bin olarak sonuçlanmış. Bangladeş yatırımını ise önemsiyoruz. United Aygaz (UA) özelinde 2025 ilk yarısı itibariyle 206 bayı ve 13 bini aşkın satış noktası ile çalışılan projede Chittagong'ta 16 bin ton kapasiteye ulaşıldı. Dhaka tesisinde 5.5 bin tonluk montaj çalışması sürüyor. 6 ayda 291 bin ton satış yapılmış olup yıldan yıla yüzde 85'lik artış takip edilerek Türkiye pazarından ciddi pozitif ayrıştı. Öte yandan Sendeo negatif etkisi kaybolunca ortam güzelleşti. Geçtiğimiz sene 670 milyon TL FAVÖK zararı etkisi olan Sendeo'nun özkaynak yöntemine alınması çerçevesinde FAVÖK yıldan yıla baz etkisiyle yüzde 949 artışla 610 milyon TL oldu. Sendeo düşük bazı devre dışı bırakılınca FAVÖK yıldan yıla sabit kaldı diyebiliriz. EYAŞ faktörü net karda var oldu. Net kar tarafında ise 732 milyon TL'lik EYAŞ etkisi Sendeo'dan gelen 228 milyon TL'lik negatifliği kompanse etti. Gayrimenkulden 35, UA'dan 19 milyon TL net kar gözlemleniyor. Tüm bu veriler ışığında Aygaz'ın finansallarını olumlu karşılamakla birlikte 3.çeyrekte bu sefer düşük baz etkisinin aksine güçlü baz etkisiyle karşılaşılacak. Ancak unutmayalım talep koşulları çerçevesinde 2 ve 3.çeyrekte talep miktarları diğer çeyreklere nazaran daha fazla olur.

İŞ FİNANSAL KİRALAMA: İş Finansal Kiralama, 2025 ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde güçlü bir performans sergileyerek 967 milyon TL net kar açıkladı. Hem finansal kiralama hem de faktoring alanlarında kayda değer büyüme gösteren şirket, varlıklarını yüzde 65 oranında artırdı ve gelirlerinde çift haneli artışlar yakaladı. İş Finansal Kiralama çift sektörlü yapısı, KOBİ'lere ve reel sektöre geniş finansman desteği sunma kapasitesini güçlendirirken, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına yönelik alternatif finansman çözümleriyle sektörde fark yaratıyor. Uluslararası finansman kurumlarından sağlanan uzun vadeli kredi desteğiyle finansal sağlamlığını pekiştiren şirket, hızla büyüyen leasing sektöründen daha da pozitif ayrışıyor. İhtiyatlı risk yönetimi ve dengeli alacak büyümesi sayesinde şirket, Türkiye finans sektöründe sürdürülebilir büyüme ve kârlılığın öncüsü olmaya devam ediyor.

TÜRKİYE SİGORTA: Türkiye Sigorta, 2025 ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde güçlü bir performans sergileyerek 4.8 milyar TL net kar açıkladı. Net kar yıllık bazda yüzde 58 artış gösterirken, teknik kar marjlarındaki iyileşme ve hasar oranlarındaki düşüş şirketin karlılığını destekledi. Özellikle yangın, doğal afetler ve trafik branşlarında sağlanan hasar oranı iyileşmeleri, kombine oranın yüzde 97.5 seviyesine gerilemesini sağladı. Brüt prim üretimi yüzde 44 artışla 72.7 milyar TL'ye ulaşırken, yatırım portföyü 70 milyar TL'ye yükseldi ve getiri oranı yüzde 42 oldu. Şirket, güçlü bilanço yapısı ve yüksek sermaye yeterlilik oranı (%194) ile sektörde liderliğini pekiştiriyor. Dijitalleşme ve yapay zekâ destekli hasar yönetimi ile operasyonel verimlilik artırılırken, teknik ve yatırım performansı dengeli şekilde sürdürülebilir kılındı. Türkiye Sigorta, Türkiye sigorta sektöründeki düşük penetrasyon oranını fırsata çevirerek büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor. Düzenli temettü ödemeleri ve geniş dağıtım ağıyla yatırımcı güveni sağlanırken, önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinden yararlanmak üzere yatırım stratejisini TL bono ve fonlara kaydırıyor. Şirket, 2025 yılı için güçlü prim ve kar büyümesi beklentisini koruyarak, sigorta sektöründeki lider konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

Erdem YILDIZ/ Marbaş Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

"THY hisselerinde 'al' önerimizi sürdürüyoruz"

TÜRK HAVAYOLLARI: Havacılık sektöründe aylık olarak açıklanan operasyonel rakamlar ve trafik verilerine baktığımız zaman güçlü seyrin sürdüğünü görüyoruz. 2.çeyrek bilançosu açıklanan THY için de aynı durum söz konusu. THY'nin 2025'in ilk yarısında toplam yolcu sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış gösterirken büyümenin tamamı yüzde 6 ile yurt dışı yolcu trafiğinde gerçekleşti. Kargo trafiğinde ise yılın ilk yarısında yüzde 3, 2Ç25'de yüzde 6 büyüme görüyoruz. Karlılıkta maliyetlerin önemli bir kısmını oluşturan yakıt giderlerinde 2025 ilk çeyreğe göre yüzde 4.5 azalma, personel giderlerinin de ilk çeyreğe göre negatif etkisinin daha az olduğu dikkat çekiyor. Öte yandan güçlü operasyonel sonuçlar, gider optimizasyonu sayesinde EBITDAR marjı 1.2pt artışla yüzde 25.4 olarak gerçekleşirken beklentiler üzeri finansal sonuçlar açıklandığını izledik. THY'nin 2Ç25'i olumlu geçirdiğini söyleyebiliriz. 2025 yılını 91milyon+ yolcu ve yüzde 7-8 yolcu büyümesi eşliğinde yüzde 22-24 EBITDAR marjıyla bitirmeyi planlayan THY'nin hedeflerinin ulaşılabilir olduğunu düşünürken şirketi beğenmeye devam ediyoruz. THY hisselerinde yüzde 55.6 yukarı yönlü potansiyel ile 498.50 TL hedef fiyatla 'al' önerimizi sürdürürken model portföyümüzde de taşımaya devam ediyoruz.

ARMADA GIDA: Armada Gıda, 1993 yılında kurulmuş olup konvansiyonel olarak A'dan Z'ye tüm bakliyatın üretimini, satışını, ithalatı ve ihracatını gerçekleştiriyor. 1'i yatırımda olan 3 farklı fabrikada 11 üretim hattında faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin 2.çeyrekleri genellikle talep koşulları çerçevesinde sakin geçmekle birlikte açıklanan finansallar beklentilerimiz dahilinde gerçekleşti. 3 ve 4.çeyreğin güçlü bir şekilde seyretmesini beklemekle birlikte önümüzdeki yılın yatırımlarının açıkça devreye girmesiyle birlikte daha etkin ön plana çıkarılmasını öngörüyoruz. Armada Gıda hisselerinde yüzde 68.1 yukarı yönlü potansiyel ile 59.88 TL hedef fiyatla 'al' önerimizi sürdürürken model portföyümüzde de taşımaya devam ediyoruz.

AVRUPA KONUT GYO: Avrupa Konut GMYO, Avrupa Konutları markası imajıyla Artaş Holding iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürüyor. AVM, portföy ve geliştirme gücüyle geniş bir alana sahip. İlaveten şirket katılım endeksine de uyum göstererek hassasiyet gözetiyor. Çamlıvadi, Demir Life ve Feza Park projeleri geleceğe ışık saçmakla birlikte beklentilerimizi de iyimserleştiriyor. 2025 2.çeyrekte 1.75 milyar TL hasılat, 1.15 milyar TL FAVÖK ve 1.7 milyar TL net kar ile beklentilerimize tam paralel sonuç paylaşan Avrupa Konut GMYO, özelinde yıl sonunda 10.7 milyar TL net kar bekliyoruz. Avrupa Konut GMYO hisselerinde yüzde 42.2 yukarı yönlü potansiyel ile 93.31 TL hedef fiyatla 'al' tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Arda COŞAR / Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü

"TSKB hissesi banka hisseleri arasında iyi bir alternatif"

TSKB: Bankanın net faiz geliri 2025 2. çeyrekte ilk çeyreğe göre yüzde 22 artarak 3 milyar 837 milyon TL'ye, 2025 ilk 6 ayda geçen sene aynı döneme göre yüzde 32 artışla 6 milyar 988 milyon TL'ye ulaştı. Net ücret ve komisyon gelirlerinde azalma görülse de bankanın 2025 2. çeyrek bankacılık gelirleri yüzde 34 artarak 4 milyar 778 milyon TL'ye, ilk 6 ayda da toplam yüzde 53 artarak 8 milyar 356 milyon TL'ye yükseldi. Net kar ise ilk 6 ayda geçen sene aynı döneme göre yüzde 47 artarak 6 milyar 475 milyon TL olarak açıklandı. Bankanın gelirleri ve karı enflasyon üzerinde artış gösterip aynı zamanda genel bankacılık sektörünün de üzerinde gerçekleşti. Bununla beraber bankanın net faiz marjının yüzde 5.7 özkaynak karlılığının ise yüzde 31.3 ile bankacılık sektörü üzerinde olduğu dikkat çekiyor. Genel olarak TSKB'nin olumlu bilanço açıkladığı söylenebilir. Mevcut makro ortamda enflasyonda görülen gerileme ile beraber merkez bankasının faiz indirim sürecinin devam etmesi beklenmekte, bu durumunda bankaların fonlanma maliyetlerini aşağı çekmesi ve karlılıklarını desteklemesi öngörülüyor. Bu açından portföylerde belirli miktarda banka hissesi bulundurmanın doğru olduğunu düşünüyoruz. Olumlu bilanço açıklayan ve karlılık rakamları bankacılık sektörü üzerinde bulunan TSKB hissenin banka hisseleri arasında iyi bir alternatif olduğunu ve portföyle ekleme ya da ağırlık arttırmak için uygun olduğunu söyleyebiliriz.

TÜPRAŞ: Şirketin satışları 2025 2. çeyrekte geçen sene aynı döneme göre yüzde 30 azalarak 351 milyar 315 milyon TL, FAVÖK geçen sene aynı döneme göre yüzde 22 gerileyerek 24 milyar 226 milyon TL, net kar ise parasal pozisyon net kazanç/kayıp etkisi ile yüzde 24 artarak 8 milyar 987 milyon TL olarak açıklandı. Şirketin FAVÖK ve net kar marjlarında da yükselme oldu. Şirket çarpanları piyasa değeri/FAVÖK ve F/K uygun seviyelerde. Son günlerde şirket hissesine para girişi de görülüyor. Endeks genelinde görülebilecek bir yükselişten faydalanması beklenen ana hisselerden biri olan Tüpraş'ın portföyle ekleme yada ağırlık arttırmak için uygun olduğunu düşünüyoruz.

TORUNLAR GYO: Yurt içi konut satışları 2024 yılı tamamında 2023 yılına göre daha yüksek olurken, 2025 yılı ilk yarıda da 2024 yılı aynı döneme göre konut satışları yükselmeye devam ediyor. Özellikle son aylarda yükseliş hız kazanmış durumda.

Faizlerdeki yüksek seyre rağmen konut piyasasında fiyatların ucuz olduğu algısı, altın ve faizden elde edilen gelirlerin konut piyasasına aktarılması gibi etmenler söz konusu. Önümüzdeki dönemde enflasyon ve merkez bankası faiz indirimi döngüsü gelecek dönem konut satışlarını destekleyebilir. Torunlar GYO'nun Torun Centre ve 5. Levent 2. etap satışları ile 2025 yıl içerisinde satış gelirlerini desteklemesi bekleniyor. 2025 ilk çeyrekte satışlarında 2024 ilk çeyreğe göre tali sebepler ile kısmen bir gerileme görülse de şirketin yayınladığı 2025 kılavuzuna göre hem satış hem kar rakamlarında yüksek oranlı büyümeler öngörülüyor. Ayrıca şirketin 2026 ve 2027 yıllarında tamamlanması planlanan projeleri bulunuyor. Şirketin 21 milyar 593 milyon TL'de net nakdi var. Özellikle GYO sektörüne yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için uygun bir alternatif olduğunu düşünüyoruz

"KARDEMİR'DE KISA VADELİ ALIM ÖNERİYORUZ"

Gedik Yatırım, geçen hafta Kardemir hisse senedi için 28.10–28.30 TL alım aralığıyla kısa vadeli alım önerisinde bulunduğunu açıkladı Şirket hisselerinde 28.80 TL hedef fiyat ve zarar kes seviyesini ise 27.58 TL olarak belirlediğini bildirdi. Gedik Yatırım, Kardemir pay senedinde piyasa yapısının yükseliş yönlü korunmaya devam ettiğini belirterek kısa vadeli alım önerisinde bulunup hisseye yönelik şu değerlemeyi yaptı:

"Teknik analiz değerlendirmesinde, 240 dakikalık periyotta destek bölgesinden gelen hareketlerle gün içi yükselişleri izliyoruz ve RSI indikatörü 50 referans seviyesinin üzerinde seyrediyor. Bu görünüm yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğine işaret ediyor."

"PEGASUS İÇİN HEDEF FİYATIMIZ 382 TL"

Garanti BBVA Yatırım geçen hafta Pegasus için hedef fiyatını 382 TL olarak koruduğunu açıkladı. Garanti BBVA Yatırım analisti Halil Kahve, Pegasus'un net karı, vergi gideri nedeniyle beklentilerin altında kalmış olsa da faaliyet kârlılığının güçlü olduğunu belirterek bu nedenle sonuçların hisse üzerindeki etkisini nötr olarak değerlendirdiğini söyledi.

Hisse için 'endeks üzeri getiri' tavsiyesini sürdüren Garanti BBVA Yatırım analisti Kahve, Pegasus'a yönelik şu değerlemeyi yaptı: "2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Pegasus Hava Taşımacılığı bu dönemde piyasa beklentilerinin altında kalan 5.13 milyar TL net kar bildirirken, operasyonel tarafta güçlü bir performans sergiledi. Net karı beklentilerin altında kalmasına rağmen faaliyet karlılığı güçlü.

Pegasus'un ikinci çeyrek geliri, yıllık bazda yüzde 45 artışla 38.4 milyar TL'ye ulaşarak piyasa beklentisiyle uyumlu gerçekleşti. Bu performans, hem yurt içi hem yurt dışı yolcu artışlarıyla desteklendi. Yurt içi yolcu sayısı yüzde 8, yurt dışı yolcu sayısı yüzde18 artarken, toplam yolcu sayısı yüzde14 büyüdü.

Şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi karı (FAVÖK) 10.67 milyar TL ile yıllık yüzde 32 artış gösterdi. Ancak konsolide FAVÖK marjı yüzde 27.8 ile hem geçen yılın hem de piyasa beklentisinin altında kaldı. Bu durum karlılıkta sınırlı baskı yaratmasına karşın genel olarak operasyonel performansın sağlam olduğu görülüyor. Net karın piyasa beklentisinin yüzde15 altında gerçekleşmesinde, 3.66 milyar TL net diğer gider ve 1.94 milyar TL vergi gideri etkili oldu. Öte yandan, 3.64 milyar TL tutarındaki net finansal gelir, karı destekleyen önemli bir unsur olarak öne çıktı.

Yurt içi birim gelirler yüzde 36.8 artışla 1.320 TL'ye çıkarken, yurt dışı uçuşlarda euro bazlı birim gelirlerde yüzde 5.9 düşüş yaşandı. Yan gelirlerde ise yüzde 6.1'lik artışla 317 milyon euro seviyesine ulaşıldı ve bu kalemin toplam gelirler içindeki payı yüzde 36.2'ye yükseldi.

Öte yandan şirketin 2025 yılına dair öngörülerinde arz edilen kapasite artış beklentisini yüzde14-16 aralığına yükselttiği, yakıt hariç birim gider artış beklentisini ise aşağı yönlü revize ettiği dikkat çekiyor."

"Borsada en kötüsü geride kaldı"

Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Murat Barışık, endeksin kısa vadede 11.200 seviyesini aşması durumunda 12.300-12.500 bandına hareket edebileceğini söyledi. Orta-uzun vadede ise 12.500 üzerinde 14.000 seviyelerinin hedeflenebileceğini kaydeden Barışık, "En kötüsünün geride kaldığını düşünüyoruz" dedi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde yeni adımların sürekli ertelenmesinin artık piyasalarda güçlü bir volatilite yaratmadığını da ifade eden Barışık, "Piyasalar bu ertelemelere alıştı. Önümüzdeki süreçte taraflar muhakkak ki anlaşacaktır. Ancak Çin, nadir elementler ve üretim kapasitesiyle elini güçlü tutuyor. ABD ise içerideki maliyet artışlarını sınırlamak için olumlu mesajlar vermeye çalışıyor" yorumunu yaptı.

Yurtiçinde enflasyonun son aylarda beklentilerin altında geldiğine dikkat çeken Barışık, "Yıl sonuna kadar üç toplantı kaldı. Politika faizinde kademeli geri çekilmeler olacağını düşünüyoruz. 36-37 bandına, hatta sürpriz olursa biraz altına inilebilir. Bu seviyelerde bir faiz, hem kur istikrarını hem de Borsa İstanbul'u destekler" şeklinde konuştu.

Borsa İstanbul'da son 1.5 aydır bankacılık ve gayrimenkul öncülüğünde başlayan yükselişin sanayi sektörüne yayıldığını da belirten Barışık, şu değerlemeyi yaptı: "Bu tabana yayılan bir trend ve kalıcı olma ihtimali yüksek. Enflasyon muhasebesinin olumsuz etkisi azalıyor, finansman giderleri düşüyor. İkinci çeyrekle birlikte birçok sektörde toparlanma görüyoruz. Öte yandan ikinci çeyrek bilanço döneminde sektörler arası ayrışmada hız kazandı. Havacılık sektöründe ikinci çeyrek sonuçları beklentilerin üzerinde geldi. Üçüncü çeyrek ise sektörün en güçlü dönemi, bu nedenle daha pozitif sonuçlar bekliyoruz

Enflasyon muhasebesinin olumsuz etkisinin azalmasıyla birlikte holding hisselerinde de olumlu seyir devam ediyor. Önümüzdeki süreçte açıklanacak bilançolarda da bu olumlu tablonun devam edeceğini düşünüyoruz. Ayrıca

yakın zamanda gerçekleşen 21.4 milyar TL'lik gayrimenkul sertifikası halka arzına ise iki kat talep geldi. Türk yatırımcısı konut ve altını seviyor. Bu tür enstrümanlar da yatırımcıyı borsaya yakınlaştırabilir. Tüm bu öngörülere paralel piyasada likidite arttıkça SPK'nın da kaliteli halka arzların önünü açacağını düşünüyoruz."

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLDU?

ASELSAN: Şirket, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki bir müşteriyle radar ve komuta kontrol sistemleri satışı için 54 milyon dolar tutarında ihracat sözleşmesi imzaladı.

BURÇELİK: Şirket, Bursa'daki üretim tesisinin çatısına kurduğu GES yatırımını tamamladı. UEDAŞ denetimleri sonrası geçici kabul yapıldı ve tesis yasal üretime başladı.

DCT TRADİNG DIŞ TİCARET: Şirket, mevcut 130 milyon TL olan sermayesini, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere yüzde 200 bedelsiz artışla 390 milyon TL'ye çıkarma kararı aldı.

ESENBOĞA ELEKTRİK: Şirket, yüzde 25 bağlı ortaklığı Naturel ChargeN aracılığıyla elektrikli araç şarj altyapısına yönelik stratejik iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere Voltla Elektrikli Araçlar Teknoloji A.Ş. ile niyet mektubu imzaladı.

GÖZDE GİRİŞİM: Şirket, bağlı ortaklığı Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'deki paylarının satışı veya olası iş birliklerinin değerlendirilmesi için Ünlü Yatırım Holding'i danışman olarak yetkilendirdi.

GSD HOLDİNG: Şirket, bağlı ortaklığı GSD Shipping B.V. bünyesinde Marshall Adaları'nda denizcilik faaliyetleri amacıyla 5.000 dolar sermayeli GSD 1 Limited ve GSD 2 Limited'i kurdu.

LİLA KAĞIT: Şirket, Ergene2 OSB'deki iplik boyama tesisinde modernizasyon yatırımları için yaptığı başvurunun onaylandığını açıkladı. Teşvik belgesi kapsamında 22.2 milyon TL tutarındaki yatırım için yüzde 60 vergi indirimi, yüzde 20 yatırım katkı oranı, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası sağlanacak. Belge 23 Temmuz 2028'de sona erecek.

NUH ÇİMENTO: Şirket, verimlilik ve karlılığa katkı sağlayacak, yatay ve/veya dikey büyüme fırsatları sunabilecek yurt içi ve yurt dışı yatırım imkanlarının değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Somut gelişmelerin oluşması halinde kamuya duyurulacağı belirtildi.

SABANCI HOLDİNG: Sabancı Holding, 2Ç25'te 263.6 milyar TL konsolide gelir, 22.1 milyar TL FAVÖK ve yaklaşık 1.8 milyar TL net kâr açıkladı (geçen yılın 2.4 milyar TL net zararından pozitife dönüş)

TURKCELL: Turkcell, 2Ç25 sonuçlarında 4.2 milyar TL kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı, 3.5 milyar TL olan piyasa beklentisinin yüzde 20 üstünde. Şirket geçen yılın aynı döneminde de 3.9 milyar TL kar bildirmişti.

TÜRK TELEKOM: Türk Telekom, 2Ç25 sonuçlarında 4.9 milyar TL kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı, 4.8 milyar TL olan piyasa beklentisinin yüzde 1 üstünde. Şirket geçen yılın aynı döneminde de 4.3 milyar TL kar bildirmişti.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK: Şirket, temmuz ayı brüt prim verilerini açıkladı. Temmuz ayı primi yıllık bazda yüzde 66, aylık bazda ise yüzde 20 artışla 1.8 milyar TL olarak gerçekleşti.

ANADOLU SİGORTA: Şirket, geçen hafta yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artımı gerçekleştirdi.

ÇAN2 TERMİK: Odaş Elektrik, Çan2 Termik AŞ'de sahip olduğu 750 milyon adet E grubu paylarını borsada işlem gören tipe dönüştürmek için MKK'ya başvurdu.

İMAŞ MAKİNA: Şirket, Orta Doğu'da bir müşteriyle 3.02 milyon dolar tutarında un değirmeni tesisi sözleşmesi imzaladı. Avans ödemesi alındı, sevkiyatın 2026'nın ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor.

LIDR TURİZM: Şirket, geçen hafta pay başına brüt 0.14 TL temettü ödedi.

MAVİ GİYİM: Mavi Giyim, 40.97 TL fiyattan 57 bin bin adet pay geri alındığını açıkladı. Bu işlemle birlikte geri alınan payların sermayeye oranı yaklaşık yüzde 0.28'e yükseldi.

MİGROS: Şirket 2Ç25 finansal sonuçlarında piyasa beklentisinin oldukça altında 281 milyon TL net kar açıkladı.

SMART GÜNEŞ ENERJİSİ: Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim, Niğde Bor Güneş Enerjisi Santrali'nin 25.04 MWe (32,59 MWm) kapasiteye sahip kısmı için kısmi kabul sürecini tamamladı ve bu bölümde ticari elektrik üretimine başladı. Kalan kapasitenin devreye alınması için kabul süreçleri devam ediyor.

ZORLU ENERJİ: Şirket, 2Ç25 sonuçlarında 4.827 milyon TL zarar açıkladı. Piyasa beklentisi 3.1 milyar TL net zarar yönündeydi. Şirket geçen yılın aynı döneminde de 1.772 milyon TL zarar bildirmişti.

AGROTECH TEKNOLOJİ: Şirket, İtalya'da enerji ve tarımsal üretim faaliyetleri için kurulan Agrotech Italy Srl'nin kuruluşunu ve sermaye ödemesini tamamladı. Sermayesi 10 bin euro olan şirketin tamamı AGROT'a ait olacak.

ALBARAKA TÜRK: Banka, 2025 beklentilerini güncelledi. Kredi büyümesi tahmini yaklaşık yüzde 35'ten yüzde 50 seviyesine çıkarılırken, takipteki alacak oranı beklentisi yüzde 2'den yüzde 2'nin altına indirildi. Özel karşılık oranı (yaklaşık %85), net kar payı marjı (%2,5) ve özkaynak karlılığı (%25-30) beklentileri korundu.

ESENBOĞA ELEKTRİK: Şirket, 260 milyon TL olan sermayesini yüzde 600 bedelsiz ile 1.82 milyar TL'ye çıkarıyor. Bedelsiz pay alma hakkı kullanımı geçen hafta başladı.

FENERBAHÇE: Şirket, 4Ç24 finansal sonuçlarında 1.1 milyar TL net zarar açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 396 milyon TL, bir önceki çeyrekte ise 318 milyon TL net zarar bildirmişti.

GEN İLAÇ: Şirket, geçen hafta pay başına 0.13 TL brüt temettü dağıttı.

GALATASARAY: Şirket,4Ç24 finansal sonuçlarında 1.6 milyar TL net zarar açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 716 milyon TL net kar, bir önceki çeyrekte ise 109 milyon TL net zarar bildirmişti.

SUWEN TEKSTİL: Şirket, geçen hafta pay başına 0.13 TL brüt temettü dağıttı.

TUBORG: Şirket, geçen hafta pay başına 7.99 TL brüt temettü dağıttı.

COCA COLA İÇEÇEK: Coca Cola İçecek A.Ş., 2025'in ilk çeyreğinde piyasa beklentisinin hafif üstünde 5.1 milyar TL net kar açıkladı. Net satışlar 48.1 milyar TL, FAVÖK 8.9 milyar TL, FAVÖK marjı ise 3.4 puan düşüşle yüzde 18.6 seviyesinde gerçekleşti.

HALKBANK: Banka, 2Ç25 finansal sonuçlarında piyasa beklentisinin yüzde 12 üzerinde 5 milyar TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık bazda yüzde 45 artış, çeyreksel bazda ise yüzde 29 azalış gösterdi.

ENERYA ENERJİ: Şirket, geçen hafta pay başına 0.01 TL brüt temettü dağıttı.

TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG: Şirket, temmuz 2025 dönemi yolcu istatistiklerini açıkladı. Buna göre,Temmuz ayı hizmet verilen toplam yolcu sayısı yıllık yüzde 3 artışla 13.4 milyon kişi olarak gerçekleşti. Temmuz ayı dış hat yolcu sayısı yıllık yüzde 1, iç hat yolcu sayısı ise yüzde12 artış kaydetti. 2025 yılında hizmet verilen toplam yolcu sayısı, 2024'ün yüzde 4 üzerinde gerçekleşti.

AKSA: Şirket, yüzde 50 ortağı olduğu DowAksa Advanced Composites'in kalan yüzde 50 hissesini 125 milyon dolar bedelle satın alarak şirketin tamamına sahip oldu. Satın alımın, Aksa'nın son açıklanan finansallarındaki toplam aktiflere oranı yüzde 12.02 seviyesinde.

CVK MADEN: Şirket, Bursa Harmancık'taki krom işletmesinde 26 Temmuz'da başlayan orman yangınının verdiği hasar nedeniyle üretime ara vermişti. Üç kuyu, iki desandre, çeşitli ekipman ve enerji hatları zarar gördü. Yeraltındaki yangın tamamen söndürülmeden üretim başlayamayacak olup, hasar tespiti tamamlandığında kamuoyuna bilgi verilecek. Sigorta ve resmi başvuruların devam ettiği açıklandı.

YATAŞ: Şirketin İncesu OSB'de sürdürdüğü sünger tesisi yatırımında inşaat son aşamaya gelirken, ekipman sevkiyat ve montaj oranı yüzde 85'e ulaştı. Eylül ayında deneme üretimlerine başlanması planlanıyor. Geriye kalan yüzde15'lik kısmın sevkiyat ve montaj çalışmaları ise sürüyor.

BMS ÇELİK HASIR: Şirket, Aliağa OSB'de yer alan ruhsatlı taşınmazına ilişkin satış da dahil olmak üzere finansal ve stratejik alternatifleri değerlendirme kararı aldı. Değerlendirme süreci Genel Müdürlük tarafından yürütülecek. Somut gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilecek.

ANADOLU SİGORTA: Anadolu Sigorta, temmuz ayı prim üretimini açıkladı. Buna göre, temmuz ayı brüt prim üretimi yıllık yüzde 47 artış, bir önceki aya göre yüzde 4 azalışla 7.4 milyar TL olarak gerçekleşti.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI: Şirket, 3 milyon dolar tutarında rüzgar türbini montaj ve taşıma sözleşmesi imzaladı.

KARSAN: Şirket, yıllık izin uygulaması ve planlı bakım çalışmaları kapsamında 11–22 Ağustos tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verecek. Bu dönemde fabrikada kısmi teslimat faaliyetleri sürecek. Üretime 25 Ağustos'ta yeniden başlanması planlanıyor.

LİMAK ÇİMENTO: Limak Çimento, 2025'in ikinci çeyreğinde finansal sonuçlarında 548.14 milyon TL net kar açıkladı. Böylece yılın ilk yarısında 788.51 milyon TL net kar bildirmiş oldu.

OTOKAR: Şirket, Romanya Savunma Bakanlığı ile 1.059 adet COBRA II 4×4 zırhlı araç tedarikine yönelik yaklaşık 857 milyon euro tutarında sözleşme imzaladı. İlk 278 araç Sakarya'daki fabrikada üretildi ve Haziran 2025'te ilk sevkiyatı gerçekleştirdi. Kalan araçlar ise Romanya'da kurulacak yerel tesislerde üretilecek; bu süreç için Otokar ve Automecanica S.A. arasında yüzde 50–50 ortak girişim şirketi kuruldu. Üretim hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığı ve Romanya'daki tesisin Eylül sonu veya Ekim başı faaliyete geçmesi planlanıyor.

BİZE ULAŞIN