İki kız kardeşin ilhamı

İki girişimci kız kardeş tarafından kurulan Avdan, doğadan ilham alarak el işçiliğiyle mobilya tasarlıyor.
21.04.2021 13:28 GÜNCELLEME : 27.04.2021 11:39

İki girişimci kadın tarafından kurulan Avdan, doğanın insanoğluna bahşettiği güzellikleri tasarım ile birleştirerek farklı doku ve formlarda tamamen el işçiliğiyle mobilya tasarlıyor. Malzemesinden tasarımına, fonksiyonundan fiyatına kadar her detayı ile "benim için üretilmiş" duygusu yaratan ürünler için yepyeni bir adres olan Avdan, iki girişimci kız kardeşin hayallerinden doğdu. Yöresel bir kelime olan ve pazar yeri anlamına gelen Avdan ismiyle; girişimciliğe adım atan iki kız kardeş, doğanın insanoğluna bahşettiği güzellikleri tasarım ile birleştirerek farklı doku ve formlarda tamamen el işçiliğiyle okuma köşesine ait mobilya ve aksesuarlar tasarlıyor.

''Doğadan ilham alarak tasarlıyoruz''

İçinde bulunduğumuz bu olağanüstü dönemin insanların yüzünü tekrar doğaya çevirmesini sağladığını söyleyen girişimci kardeşler Tuğba Fırtına ve Ayşe Oy, markanın da ana çıkış noktasının doğa olduğunu söyledi. Yaşam alanlarındaki okuma köşesine ait mobilya ve aksesuarları doğadan ilham alarak tasarlayan girişimci kardeşler, ürünlerini şu şekilde yorumluyor: "Farklı ağaç cinsleri kullanarak tamamen ahşap, modern dokunuşlu, el emeği ve özel tekniklerin kullanıldığı ürünler geliştiriyoruz. Her yerde karşımıza çıkmayacak tekniklerle ürünlerimizde farkındalık yaratalım istedik ve herkesin evlere kapandığı dönemde okuma köşesi ile yola çıktık. Bir okuma köşesinde ihtiyaç duyulan koltuk, aydınlatma, yan sehpa, kahvenizi rahatça yudumlayabileceğiniz porselen bardak çeşitleri, bardağını koyabileceğin tepsiler ve yün battaniyeler ürettik, tasarladık ve satışını gerçekleştiriyoruz."

''Ürünlerimizin tamamı AB standardına uygun''

Hedef kitlelerinin 32 - 50 yaş aralığında, sosyal, hobileri olan, kendine vakit ayırmayı seven kişiler olduğunu söyleyen Avdan kurucuları, "Ürün yelpazemiz oldukça geniş. Ürünlerin tüketiciyle çok sıcak ilişki içerisinde olduğunu hissediyoruz. Tüketicinin 'benim için' üretilmiş diyebileceği kadar rahat ve zarifler. Abartıdan uzak, günümüz şartlarına göre yorumlanmış şık ve sade ürünler oldukça. Tasarımlarımızın tamamı anlaşmalı olduğumuz farklı atölyelerde üretiliyor. Ahşap gruplarımızın her biri için TSE-CE belgeleri, çocuk oyuncak grupları için EN 71-3 sertifikası mevcut. Ürünlerimizin tamamı AB standardına uygun olarak üretiliyor ve insan sağlığına zararlı ağır metaller içermiyor."

Markanın kısa ve uzun vadeli hedeflerinden de bahseden kurucular Tuğba Fırtına ve Ayşe Oy, dijital çağın dinamiklerini doğru analiz ederek o kanala yatırım yaptıklarını ancak geleneksellikten uzaklaşmayacaklarını söyledi. Avdan kurucuları, "Dijital çağ ile birlikte e-ticaret çok güçlendi ve gitgide güçleniyor. Bunu sosyal medyadaki mecraların da her birinin sizi alışverişe yönlendirmesinden de anlayabiliyoruz. O yüzden biz de ilk olarak internet üzerinden satışlarımızı gerçekleştirmek istedik ancak Türkiye'de henüz internet üzerinden alışveriş yapmaya alışkın olmayan bir kesim var ki ürüne dokunmak, deneyimlemek istiyor. Bu farkındalıkla Kadıköy Hasanpaşa'da ufak bir showroom açtık. Ürünlerimizi görmek isteyen herkesi de stüdyomuza davet ediyoruz. Marka olarak kısa vadede, insanlara dokunmak istiyoruz. İnsanların keyif alabilecekleri alanlar yaratmak en önemli önceliğimiz. Uzun vadede ise mobilyalarımızla yurt dışına açılmak ve ülkemizi tasarım ürünlerle temsil etmek arzusu içindeyiz. "

BİZE ULAŞIN