Fiyatlar uçtu, teknolojik ürünler artık kiralık

Yeni platform girişimi Kiralabunu ile, start-up'lar ve Kobi'ler yüksek fiyatlı son teknoloji ürünleri dönemlik ve aylık olarak kiralayabiliyor.
27.05.2021 10:32 GÜNCELLEME : 27.05.2021 10:46

Teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artması talebi azaltmadı. Fiyatların yükselmesi ve talebin düşmemesi 'kiralabunu.com' iş fikrini doğurdu. Start-up'lar ve Kobi'ler siteden yüksek fiyatlı son teknoloji ürünleri dönemlik ve aylık olarak kiralamaya başladı.

Kobiler kendi bütçeleri çerçevesinde, özellikle evden çalışma da başlayınca cep telefonu, laptop gibi teknolojik cihazlara daha fazla yatırım yapmaları gerekti. Start-up'lar satın almaya alternatif olarak ihtiyaç duydukları ürünleri kiralamaya başladı. Talebi gören Sinan Ventura, Cenk Yılmaz ve Alper Erdem kiralabunu.com'da yüksek fiyata sahip ürünleri kısa ve uzun dönemli kiralama imkanı vererek, tüketicilere satın almadan teknolojik ürünleri kullanma fırsatı sunmaya başladı.

Simon Sinan Ventura

İş hacmi beklentinin üzerinde

Girişimin Kurucu Ortağı Sinan Ventura, özellikle yüksek maliyetlere katlanmak istemeyen genç girişimcilerin hizmete rağbet gösterdiğini belirterek, "Şu an bireyselde 18-30 yaş arası erkek tüketicilerden yoğun talep görüyoruz. Kurumsalda ise iş telefonunun yaygın kullanıldığı Kobi'lerden ilgi var. Özellikle kapsamlı bakım ve garanti paketleriyle büyük yatırım yapmak istemeyen kurumsal müşterilere de çözüm sunuyoruz. Talep daha çok telefon, tablet, bilgisayar ve giyilebilir cihazlara geliyor. Şu anda beklentinin üzerinde bir iş hacmimiz var" dedi.

Tablo: Girl with a pearl cell phone/ John Jackson

BİZE ULAŞIN