Hamurla ile dijital mikro bayilik

Donuk unlu mamullerin üretimi ve hızlı teslimatını sağlayacak dijital mikro bayilik ile, yeni bir iş modeli sunan Hamurla, 760 bin TL fonlama hedefiyle paylarının yüzde 7,2’sini yatırımcılara arz etti.
19.07.2021 15:39 GÜNCELLEME : 19.07.2021 15:39

Fonbulucu.com'un yeni kampanyası Hamurla, yatırım turuna çıktı. Girişim, donuk unlu mamullerin üretimini ve evlere hızlı teslimatını sağlayacak dijital mikro bayilik ile yeni bir iş modeli sunuyor. 760 bin TL fonlama hedefiyle paylarının yüzde 7,2'sini yatırımcılara arz eden Hamurla, özellikle kadın yatırımcıları hedefleyerek iş hayatında fırsat eşitliğini de destekliyor.

Donuk gıdaya inovatif yaklaşım

Baklava, börek, ekmek gibi evlerde doğru şekilde yapılması zor ve zaman alan unlu mamulleri, pişirilmeye hazır ve donuk olarak özel termo ambalajlarda evlere taşıyan Hamurla, tüketicilere son derece kaliteli, hızlı, kolay bir hazırlama ve pişirme deneyimi sunuyor. Girişim, söz konusu ürünlerin merdiven altı üretimini önlemek, atık ve israfı en aza indirmek, standartlara uygun hale getirmek ve tüketicilerde sağlık sorunlarının oluşmasının önüne geçmek gibi kritik konularda da sektörde ve tüketicilerde farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Dijital mikro bayilik modeli

Hamurla iş modelinin içerisine entegre edilen ve Türkiye' de ilk kez olacak dijital mikro bayilik modeli ile bölgesel olarak hızlı bir büyüme kaydedilirken, bu model ile Hamurla ürünlerini deneyimleyen kişileri birer bayiye dönüştürebiliyor. Bireysel olarak kişilere verilen mikro bayilik, yıllık olarak belirlenen bir bedelle bayi adayına sunuluyor. Mikro bayiden herhangi bir sabit yatırım veya ürünleri satın alıp depolaması beklenmiyor. Bayi, telefonuna yüklenen Hamurla uygulaması sayesinde belirli bir kâr oranında bağlı bulunduğu bölgedeki hamurla deposundan kendi çevresine esnek bir çalışma modeli ile ürün satışı yapabiliyor. Modelin temel amaçlarından bir diğeri; unlu mamullerin dolaşımının yoğun olduğu çalışan veya çalışmayı düşünen kadınların ürünlerin hem kullanıcısı hem de sosyal yaşamları içerisinde satıcı da olmalarını sağlamak. Bu yönüyle Mikro bayilik uygulaması aynı zamanda kadın istihdamı ve kadının çalışma hayatına adaptasyonu sağlamaya yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak da öne çıkıyor.

BİZE ULAŞIN