Ünlü koku uzmanı, koku akademisi kurdu

Dünyanın sayılı koku uzmanları arasında yer alan Bihter Türkan Ergül, yeni koku uzmanları yetiştirmek üzere Koku Akademisi açtı. Akademi öğrencilerini bekliyor.
06.09.2021 13:46 GÜNCELLEME : 06.09.2021 13:46

Hititler'den, Sümerler'den, Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan kalan koku kültürünü günümüze adapte etme misyonuyla Bihter Türkan Ergül tarafından kurulan Koku Akademisi, koku uzmanları yetiştirecek. Anadolu'nun koku bilgeliğini ve akademi tarihinin bilinen ilk parfmümörü Tapputi'den kalan mirası devam ettiren Koku Akademisi, koku kültürüne yeni bir yorum getirecek.

Kokunun insan psikolojisi üzerindeki etkileri konusunda çalışmalar yapan, dünyanın sayılı koku uzmanları arasında bulunan Bihter Türkan Ergül, Hollywood starları, dünya liderleri, sanat ve siyaset camiasının en çok bilinen yüzleri için kişiye özel tasarladığı eşiz parfümlerle tanınıyor. Dünyanın güncel parfüm literatürü, kokunun tarihsel yolculuğu ve koku üzerine uzman yetiştirecek olan Koku Akademisi kapılarını açtı.

Yıllar boyunca Osmanlı arşivlerinde koku üzerine araştırmalar yapan, Osmanlı'da Koku Kültürü konferanslarını veren, "Mis Kokulu" ve "Kokulu Nağmeler" adlı kitapların yazarı olan Bihter Türkan Ergül, kurduğu Koku Akademisi ile bu topraklardan dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Başlangıç olarak iki branşta eğitim verecek olan Koku Akademisi; koku uzmanlığı analisti ve koku ürün pazarlama uzmanı olmak isteyen herkesi akademiye bekliyor.

BİZE ULAŞIN