Oyun girişimlerine kitle desteği geliyor

Fonbulucu, oyun sektöründeki parlak girişimcilerin erken aşamada yaşadığı finansal sıkıntılara kitle fonlaması modeliyle çözüm bulmak üzere The Game Circle (GC) ile önemli bir iş birliğine imza attı.
29.09.2021 12:39 GÜNCELLEME : 29.09.2021 12:39

Türkiye oyun sektöründeki parlak girişimcilerin özellikle erken aşamalarda yaşadığı finansal sıkıntıları kitle fonlaması modeliyle gidermek üzere The Game Circle (GC) ile önemli bir iş birliğine imza atan fonbulucu, her yıl GC bünyesindeki en az 5 oyun girişimini fonlamaya açarak yatırımcılarla buluşturacak. GC'nin yüzde 7-10 arasında tohum yatırımı yapacağı bu oyun girişimleri, fonbulucu Melek Yatırımcı Ağı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan da ticarileşme desteği alacak.

Circle Akademi Kuluçka ve Hızlandırıcı Programı

GC bünyesindeki Circle Akademi, deneyimli akademisyen ve oyun geliştiricilerinden oluşan kadrosuyla yapılan başvurulardan seçilen kişilere alanında uzman akademisyenler ve profesyoneller tarafından oyun geliştirme, görsel tasarım, yayıncılık, ürün yönetimi, dijital pazarlama, veri bilimi, iş geliştirme ve daha birçok alanda eğitimler veriyor. Ayrıca bireysel başvuru yapanlardan takımlar oluşturup, bu eğitimler sonrası yapılan Game Jam'de seçilen takımları GC bünyesine alıyor. Bünyesine kattığı takımların oyunları, iş ortakları olan yayıncılar tarafından yayınlanıyor. Circle Akademi - Kuluçka ve Hızlandırıcı Programı için sonbahar başvuruları bu yıl 8 Ekim'e kadar devam ediyor ve www.thegamecircle.com/circleakademi adresinden başvuru yapılabiliyor.

"Hedefimiz dünyanın en çok indirilen oyun girişimlerini ülkemizden çıkartmak"

Söz konusu iş birliği hakkında açıklama yapan The Game Circle Kurucusu Prof. Dr. Veysi İşler şunları aktardı: "ODTÜ'de Oyun Teknolojileri Yüksek Lisans Programını kurarken yaşadığım heyecanın ötesinde bir heyecan yaşıyorum. O zaman Türkiye'de bir ilk olarak oyun sektörünün ihtiyaç duyduğu akademik programı başlatmış olduk. Benzer zamanlarda ATOM Kuluçka Merkezi'nin kuruluşuna ve daha sonra TOGED'in kuruluşuna destek verdik. Kısa sürede ülkemizdeki oyun sektörünün ekosisteminin eksik bileşenleri tamamlanarak olgunlaşmaya başladı. GC, 5000 m²'ye ulaşılacak bir mekanda, bir oyun startup'ının oluşması ve büyümesi için gerekli olan tüm hizmetleri entegre ve uyumlu bir şekilde girişimcilerimize fonbulucu.com gibi iş ortaklarımızın katkılarıyla sunacaktır. Hedefimiz dünyanın en çok indirilen, oynanan veya gelir getiren oyun girişimlerini ülkemizden çıkarmaktır. Bu hedefimize birkaç yıl içinde ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

"İş birliğimizin oyun sektörüne yön vereceğine inanıyoruz"

Fonbulucu Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, "Oyun girişimlerinin ülke ekonomimize, istihdama ve girişimciliğin gelişmesine muazzam etkilerine hep beraber şahit oluyoruz. Oyun girişimlerinin özellikle erken aşamada ihtiyaç duydukları tüm gereksinimlerini GC sağlıyor. Biz de bu iş birliği içerisinde onların ticarileşmeleri, ulusal ve uluslararası görünürlüklerini artırmak için kitle fonlama sisteminden istifade ediyoruz. Ayrıca girişimlerin finansmana hızlı, kolay ve ucuz ulaşmaları için melek yatırım ağımız ve de girişim sermayesi yatırım fonumuz da devrede oluyor. İş birliğimizin büyük bir etki yaratacağına ve oyun sektörüne yön vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

BİZE ULAŞIN