Netcad, yapay zeka girişimi Udentify'ı satın aldı

Dijital dönüşüm firması Netcad, görüntü işleme yetenekleri ile yapay zekâ algoritmalarını buluşturan Udentify’ı satın aldı. Netcad, bünyesine kattığı Udentify teknolojisiyle bilişim sektöründe yepyeni alanlar açacak.
08.10.2021 12:37 GÜNCELLEME : 08.10.2021 12:40

Netcad, 32 yıllık serüvenine yeni bir kilometre taşı eklemeye hazırlanıyor. Dijital dönüşüm firması Netcad, görüntü işleme yetenekleri ile yapay zekâ algoritmalarını buluşturan Udentify'ı satın aldı. Böylelikle Netcad, bünyesine kattığı Udentify teknolojisiyle bilişim sektöründe yepyeni alanlar açacak.

Akıllı kameraların gücüyle insan ve obje hareketlerini takip ederek müşterilerine iş zekâsı çözümleri sunan Udentify'ın yetenekleri Netcad'in çözümleri ile birleşerek belediye ve kamu sektörü ile de buluşuyor. Bu birleşme için oldukça heyecan duyduklarını ifade eden Netcad Eş Genel Müdürü Bahadır Ilgaç; "Bu satın alma bizim için çok heyecan verici. Netcad olarak ilk kez bir şirketi satın alıyor, hem teknoloji hem de kanal olarak yeni kulvarlara giriyoruz. Son yıllarda başlattığımız işbirlikçi çalışma tarzımızın ilk meyvelerinden biri Udentify. Bu dönüşümün yansımalarını yakın gelecekte görmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde bu satın almanın çift taraflı sinerjilerinden faydalanıyor olacağız. Udentify'da bulunan yapay zeka tabanlı görüntü işleme teknolojisini perakende analitiğinin dışına çıkarıp, kendi kanallarımızdaki vakalarla buluşturacağız. Diğer taraftan da Udentify yeteneklerini kendi teknolojilerimizle bir araya getirip başta perakende ve üretim sektörleri olmak üzere yeni dikeylere giriş yapacağız. Hedefimiz Udentify'ın teknoloji ekibini büyüterek sevgili kardeşimiz Can Dörtkardeşler'in hayal ettiği gibi görüntü işleme alanında Türkiye'nin en yetkin firması haline gelmek. Eminim Can da bizi izliyor ve gururlanıyordur. Bu vesile ile kendisini tüm Netcad ailesi olarak özlemle andığımızı belirtmek isterim" dedi.

Netcad & Udentify Hakkında

1989 yılında Ankara'da kurulan Netcad yolculuğuna mekânsal verinin dijitalleşmesine öncülük eden ilk yerli yazılım firması olarak başlamıştır. Yıllar içerisinde Türk mühendislerin, müşterilerin ve akademisyenlerin ortak katkılarıyla gelişen bir milli yazılım ürünleri şirketine dönüşmüştür. Netcad, bugün Türkiye'nin mekansal veri ekosisteminin açık ara lider firmasıdır. 200 kişilik uzman mühendis ve yetkin yönetim kadrosuyla, iş dünyasına Coğrafi Bilgi Sistemleri odaklı akıllı çözümler üretmektedir. Netcad, güçlü AR-GE ekibi ile teknolojinin yarınını takip etmekte, müşteri ihtiyaçlarına yönelik inovatif çözümler geliştirmekte ve müşterilerine memnuniyet odaklı hizmet vermektedir.

Diğer bir yandan 2017 yılında Can Dörtkardeşler tarafından bir start-up firması olarak kurulan Udentify girişimi, kısa sürede beklentileri büyük ölçüde karşılayarak hızlı büyüme gücü ile birlikte perakende teknolojisi olarak çıktığı yoluna farklı sektörleri de ilave ederek devam etmiştir.

Can Dörtkardeşler, 2020 yılında motosiklet kazası sonucu hayata gözlerini yumdu.

Udentify; fiziksel noktalarda insansız-otonom bir mekanizma oluşturarak müşteri/ziyaretçi davranışlarını analizlemeyi hedeflemektedir. E-ticaret ile birlikte ziyaretçi ayak izinin kaybolmaması ve anlık takip edilebilmesini kendisine baz alan Udentify sistemi gerçek zamanlı olarak müşteri veya ziyaretçi davranışlarını fiziksel mağazacılık öncelikli olarak tüm fiziksel lokasyonlarda analiz etmektedir.

Bir perakende teknolojisi olarak doğan Udentify; kullandığı günümüz teknolojilerinden olan bilgisayarlı görü, görüntü işleme teknolojilerinin gücünü farklı sektörlerde de kullanabileceğinin farkına varıp özellikle pandemi dönemi ile birlikte yeteneklerini geliştirmiş ve perakende odağını bozmaksızın farklı sektörlerde de boy göstermiştir.

BİZE ULAŞIN