40 profesör eKonsey'de hasta bakacak

40 profesör bir araya geldi, tanı ve tedavide yol gösterici olacak bir istişare meclisi kurdu. eKonsey Online Medikal Danışma Platformu, hastaya hastalığıyla ve tedavi seçenekleriyle ilgili ortak akıl hizmeti veriyor.
26.11.2021 11:11 GÜNCELLEME : 26.11.2021 11:17

ÜRÜN DİRİER 40 profesör bir araya geldi, tanı ve tedavide yol gösterici olacak bir istişare meclisi kurdu. eKonsey Online Medikal Danışma Platformu, hastaya hastalığıyla ve tedavi seçenekleriyle ilgili ortak akıl hizmeti veriyor. Peki bu nasıl oluyor? Hasta, hastalığıyla ilgili detaylı bilgi, varsa elindeki belge ve raporları platforma yüklüyor. Ardından ilgili branştaki bir hekim, istişareyi yapacak olan hekimleri seçiyor ve belirlenen bir zamanda görüntülü görüşme uygulaması üzerinden onları bir araya getiriyor. Hekimler hastanın verileri üzerinden istişarede bulunuyor. Online istişarenin bir bölümüne hasta da katılım sağlıyor. Bu bölümde hekimler hastaya sormaları gereken soruları soruyor. Konseydeki hekim sayısı hastalığın durumuna göre belirleniyor. Bazen iki hekim yeterliyken, bazen de dört, beş hekim konseye dahil olabiliyor. İstişareler tamamlandıktan sonra hastaya bir yol haritası çiziliyor ve bir rapor hazırlanıyor. Platform, Özellikle alacağı tedavi veya olacağı ameliyatla ilgili kafası netleşememiş olan hastalara, çeşitli branşlardan uzmanların ortak aklını sunmayı hedefliyor. Platformun kurucusu, üroloji ve robotik cerrahi uzmanı Prof. Tibet Erdoğru. Platformda üroloji, genel cerrahi, nöroloji, kadın hastalıkları, ortopedi ve kulak burun boğaz gibi pekçok branş yer alıyor. Çeşitli kanser türlerinden ağrı çeşitlerine, tümörlerden parkinson ve alzheimer gibi hastalıklara kadar geniş bir yelpazede istişare konseyi oluşturulabiliyor.

"Yavaş ve seçici bir stratejiyle büyüyeceğiz"

eKonsey'in, hastalığın doğru değerlendirilmesi, tanısının doğru konulması ve uygun tedavi yaklaşımlarının önerilmesini amaçlayan online bir danışma platformu olduğunu ifade eden Prof. Tibet Erdoğru, "Özellikle İstanbul dışında yaşayan hastalar, İstanbul'da bir hekime başvurmak için yüksek meblağlarda yol ve konaklama ücretlerini ödemek zorunda kalıyor. Birden fazla uzmana başvurması için de yine ayrı ayrı muayene ücreti ödemesi gerekiyor. Oysa içinde bulunduğumuz bilgi, veri ve teknoloji çağında çok daha uygun maliyetlerle hastaya yol gösterebilmemiz mümkün. Biz de hastanın istişare üzerinden danışmanlık alma hakkını demokratize etmek, bu hakkı bütünsel tıp yaklaşımıyla her hastaya sunabilmek idealiyle yola çıktık. Hastaya tanı ve bütün tedavi seçeneklerini gösteriyoruz. Hasta o noktadan sonra kafası daha net bir şekilde tedavi yolculuğuna devam edebiliyor. Hekim sayımız şu an itibariyle 40. Yavaş ve seçici bir büyüme stratejisiyle hekim sayımızı her geçen gün artıracağız" dedi.

Karşılaşılan hastalıklara, her geçen gün gelişen yenilikler ışığında yeni çözüm yolları bulmanın mümkün olduğunu ve hastayı bu yeniliklerden haberdar etmenin etik anlamda da gerekli olduğunu ifade eden Prof. Erdoğru şunları aktardı: "Hastalıklar kişiye özeldir. Biz de bunu göz önünde bulunduruyoruz. eKonsey, kişinin hastalığını değerlendirmekte, uygun tedavi alternatiflerini incelemekte, hekimlerin tüm birikim ve deneyimi doğrultusunda danışmanlık vermekte, bunu da bir tıbbi kanaat raporuyla kişiye sunmaktadır. Çabamız, Türkiye'nin her yerine hızlı, güvenilir, ekonomik ve dinamik bir sağlık hizmeti sunmak yönündedir."

BİZE ULAŞIN