Yurt dışında iş bulma platformu: Employin5

İş arayanlar ile aradığı nitelikli elemanı bulamayan şirketleri buluşturan online insan kaynakları platformu Employin5.com, başta İngiltere, ABD, Kanada, İskoçya ve İrlanda olmak üzere bir çok ülkeden iş verenlerin doğru elemanı Türkiye’den bulmasına yardımcı oluyor.
16.12.2021 11:07 GÜNCELLEME : 16.12.2021 11:07

İş arayanlar ile aradığı nitelikli elemanı bulamayan şirketleri buluşturan online insan kaynakları platformu Employin5.com, başta İngiltere, ABD, Kanada, İskoçya ve İrlanda olmak üzere bir çok ülkeden iş verenlerin doğru elemanı Türkiye'den bulmasına yardımcı oluyor.

İstihdam günümüzdeki en önemli sorunlardan biri. İş arayanların da, aradığı nitelikli elemanı bulamayan şirketlerin de sayısı her geçen gün artıyor. Bu noktada dijital platformlar bireylerin ve şirketlerin yardımına koşuyor. Bu alana kısa bir süre önce giriş yapan online insan kaynakları platformu Employin5.com da sektörün en yenilerinden. İşverenlerin doğru elemanı bulması üzerine odaklanan platform, oldukça basit bir işleyişe sahip. İş arayanlar sitede profillerini dolduruyor, iş verenler ise aradıkları niteliklere göre bu profillerden arama yapıyor. Uygun adayı bulduklarında da adayla direk iletişime geçebiliyorlar. Öte yandan iş verenler kısmında diğer insan kaynakları firmaları da olabiliyor. Onlar da müşterileri için Employin5.com'a üye olup doğru elemanı bulmak için arama yapabiliyorlar. Bu da işlerini kolaylaştırıyor.

ULUSLARARASI ŞİRKET TECRÜBESİ

Employin5.com, oluşturduğu bu platformla, başta İngiltere, ABD, Kanada, İskoçya ve İrlanda olmak üzere bir çok ülkedeki iş verenlerin doğru elemanı Türkiye'den bulmasına yardımcı olurken, aynı zamanda da ülkemizdeki gençlerinin uluslararası şirketlerde tecrübe kazanmasına aracı oluyor. Türkiye'nin genç ve dinamik, yetişmeye ve uluslararası kariyer yapmaya hazır insan gücüne sahip olduğunu vurgulayan Employin5.com Kurucusu Zeynep Turudi, "Ancak bu nitelikli iş gücü Türkiye'de yeterince iş bulamıyor. Bu da ülkemizi özellikle yakın coğrafya ve Avrupa ülkeleri için cazip hale getiriyor" diyor.

Ülkemizde üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olmuş 2 milyona yakın gencin iş aradığını ama bulamadığının da altını çizen Zeynep Turudi, "Bu gençlerimizden bir kısmı üniversitelerin IT bölümlerinden mezunlar. Bunlar Türkiye'de iş bulamasalar da dünya da gelişen IT sektöründeki büyük eleman açığı, bu gençlerimiz için büyük fırsat. Bu gençlerimizin uzaktan ya da yurtdışında yaşayarak kariyerinde önemli tecrübeler edinme imkanları var. Buna karşın ülkemizde yetişmiş ama kariyerine uluslararası firmalardan da tecrübeler katmak isteyenler için de yeterince yol gösterici platform yok maalesef" diye ekliyor.

BİZE ULAŞIN