Diici, Fonbulucu'dan 500 bin TL yatırım aldı

Girişimcilik ekosistemi için çeşitli programlar, eğitimler, etkinlikler ve içerikler üreterek girişimci yetiştiren Diici girişimi, Fonbulucu hissedarlarından 500 bin TL yatırım aldı.
13.01.2022 14:48 GÜNCELLEME : 14.01.2022 00:00

Girişimcilik ekosistemi için çeşitli programlar, eğitimler, etkinlikler ve içerikler üreterek girişimci yetiştirme misyonuyla yola çıkan Diici girişimi, Fonbulucuhissedarlarından 500 bin TL yatırım aldı. Dijital Girişimcilik Ekosistem Rehberi olmayı hedefleyen Diici girişimi, liderliğini Ffonbulucu'nun çatı platformu olan Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş' nin yaptığı yatırım turunda; Nalan Uysal, Mustafa Öner, Orhan Mutlu Topal, Mustafa Sak, Ahmet Altuğ Oğuz, Mehmet Sacit Sungu, Sevi Bozoğlu, Mustafa Sezgin, Veysi İşler, Hüseyin Çiftçi ve Blockchain Bilişim Teknolojileri Fin. Dan ve Tic. A.Ş,'den toplam 500 bin TL yatırım aldı.

Türkiye'deki girişimcilere ve ekosisteme inanarak yola çıktıklarını ifade eden girişimci Enis Erdem Yurdatapan, "Diici girişiminin faaliyetleri EntreCom adıyla 2019 Ağustos'ta başladı. Bugüne kadar girişimci yetiştirme programları, eğitimleri, etkinlikleri, içerikleri, birbirini besleyen ve destekleyen topluluk yapısıyla birlikte on binlerce girişimcilik sevdalısının hayatına dokunan Diici, aldığı yatırımla birlikte faaliyet alanlarını geliştirerek girişimcilik ekosisteminde önemli bir aktör olmayı hedefliyor" dedi.

"Girişim yolculuklarını iyileştirmek için harekete geçtim"

İş fikirlerinin sürdürülebilir bir girişime dönüşümü yolculuğunda ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Yurdatapan, "Girişimci adayları tam olarak hangi adımları izlemesi gerektiğini ve hangi kaynakları takip edip uygularsa daha başarılı olacağını bilemiyor. Bu aşamalardaki belirsizlikler ise vakit ve emek kaybına sebep olmakla birlikte, birçok fikrin daha hayata geçmeden ölmesine sebep oluyor. Bir şekilde yoluna devam eden girişimlerin ise özellikle teorik bilgisi az olduğunda ve girişiminde ciddi eksiklikler barındırdığında yatırım bulması zorlaşıyor. Bu döngü ise ölçeklenme potansiyeli olan iş fikirlerinin yatırımcıları ile birlikte hızlı bir büyüme yaşamasını engelliyor" diye konuştu.

"Bu yatırımla birlikte girişimcilik ekosistemi daha da güçlenecek"

Başlıca hedefinin ekosistemde yaşanan bu problemlerin çözümü olduğunu dile getiren Yurdatapan şunları aktardı: "2 senedir girişimcilere, 500 saati aşkın eğitim, içerik ve materyallerimiz ile rehberlik eden bir mekanizma ile destek oluyoruz. Diici'nin Fonbulucu'nun yaratmış olduğu ekosisteme dahil olması ile artık çok daha güçlüyüz diyebilirim."

Hakan Yıldız

Fonbulucu Kurucusu Hakan Yıldız ise şunları paylaştı: "Bu yatırımı uzun zamandır düşünüyorduk. Platformumuza girişimcilerimizin ilgisi çok yüksek, 8 Nisan 2021'de lisansımızı alarak başladığımız paya dayalı kitle fonlaması yolculuğumuzda, şimdiden 550 milyon lirayı bulan 1200 yatırım turu başvurusu aldık. Bu başvuruların değerlendirilmesi, kampanyalarının hazırlanması ve yatırım turunun düzenlenmesi bizim için en yoğun emek verdiğimiz alan oldu. Bu yatırımla birlikte Co-CEO'muz Enis Erdem Yurdatapan'ın kurduğu yapıyı sistemimize entegre ederek girişimcilerimize çok daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca lisans alan diğer platformlarda yatırım turuna çıkacak girişimlere de hizmet verecek olan Diici, ekosisteme büyük fayda sağlayacak. Bu yatırım tüm ekosistemimize hayırlı olsun."

2021 Kasım ayında Diici'nin CEO'su olarak göreve başlayan Ecem Çuhacı Küçük ise, "Kurumsal çalışma hayatımdan ayrılarak dahil olduğum yeni Diici için çok heyecanlıyım. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile birlikte girişimcilik ekosistemine önemli katkıları olan bir girişimiz. Bugün itibariyle aldığımız yatırım sayesinde ise çok daha iyi yerlere geleceğimize gönülden inanıyorum. Bize güvenerek yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza ekibim adına canı gönülden teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Ecem Çuhacı Küçük

Girişimciler ve yatırımcılar için 2 hafta boyunca dopdolu bir program

Yatırım kararının hemen ardından çalışmalara başlayan Diici, 17-30 Ocak arasında hafta içi her akşam 21.00'da Diici ve Fonbulucu YouTube kanallarında canlı yayınlanacak bir organizasyon düzenliyor. Birbirinden değerli konukların katılacağı programlara, ilk hafta farklı kanallardan yatırımlar alan girişimciler, ikinci hafta ise yatırım fonları ve melek yatırım ağlarını temsilen yöneticiler katılacak.

BİZE ULAŞIN