Bin 700 yatırımcıdan 11 milyon TL talep topladı

Yapay zeka ve davranışsal biyometri alanında kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üreten Securify, 327 dakikada 1700 yatırımcıdan 11 milyon TL talep topladı.
19.01.2022 12:01 GÜNCELLEME : 19.01.2022 12:03

Yapay zeka ve davranışsal biyometri alanlarında uzmanlaşmış kadrosuyla kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üreten Securify, fonbulucu paya dayalı kitle fonlama platformunda çıktığı yatırım turunda yalnızca 327 dakikada bin 700 yatırımcıdan 11 milyon TL talep topladı. 6 milyon 240 bin TL fon talebi ile çıkılan yatırım turunda gelen talep Türkiye rekoru oldu. Prof. Dr. Kemal Bıçakcı ve Dr. Yusuf Uzunay'ın 20 yılı aşkın tecrübesiyle kurulan Securify'ın yatırım turuna nitelikli yatırımcı Serdar Turan liderlik ederken, kampanyaya Ankara Kalkınma Ajansı, fonbulucu Girişimci Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), Reinves Capital ve birçok melek ve nitelikli yatırımcı ile platform üyeleri büyük ilgi gösterdi.

Türkiye'nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, 2022 yılının ilk kitle fonlama kampanyasını Teknopark Ankara girişimi Securify ile başlattı. fonbulucu'da yılın ilk yatırım turuna çıkan şirket; yapay zeka ve davranışsal biyometri alanlarında uzmanlaşmış kadrosuyla kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üzerinde çalışan, kimlik ve erişim yönetiminde yenilikçi, güvenilir ve kullanıcı dostu ürünler geliştiren Securify oldu. Yatırım kampanyası çok hızlı başlayan Securify, 327 dakikada hedeflediği miktara ulaştı. 24 saat süren yatırım turunda toplanan tutar, yatırımcı sayısı ve fonlanma hızı ile tüm rekorların yeni sahibi Securify girişim şirketi oldu. Securify, yatırım turu sonrasında ekibini de büyüterek globalde yeni ufuklara açılacak.

SecurifyID ile davranışsal biyometri

SecurifyID; kimlik doğrulama esnasında kullanıcıların klavye tuşlama dinamiği, tarayıcı parmak izi, cihaz ve işletim sistemi özellikleri, zaman bilgisi gibi pek çok veriyi yapay zeka algoritmalarıyla işleyerek davranışsal bir kimlik oluşturuyor ve oluşabilecek olan anomalileri gelişmiş bir risk skorlama sistemi ile anında tespit ederek gerekli aksiyonları alıyor. Başka bir ifadeyle ürün, kullanıcıların bağlam bilgilerini ve davranışlarını analiz ederek hem de bu analizi sadece giriş esnasındaki kısıtlı bir zaman diliminde değil sürekli olarak yaparak erişim isteğinde bulunan kimlik hakkında yeterli kanıta kavuşmayı mümkün kılıyor. Bu sayede, örneğin muhtemel bir sosyal mühendislik saldırısında parolanızı çaldırsanız dahi saldırganın sisteme girişi esnasındaki klavye ve dokunuş dinamiği özellikleri sizden farklı olacağı için saldırı engellenebiliyor. SecurifyID; ülkemizin kritik savunma sanayi kurumları, devlet kurumları, belediyeler, bankacılık ve finans kuruluşları, enerji kuruluşları ve özel kuruluşlar tarafından tercih edilmekte olup kurumlar üzerinden 10 binlerce son kullanıcıya hizmet veriyor. Küresel operasyonları bulunan müşteriler sayesinde hali hazırda 60'tan fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor.

SecurifyID yüzde 100 yerli ve milli bir ürün

SecurifyID'nin büyük ARGE yatırımları sonucu nihai hale gelerek 2020 yılı ortalarında piyasaya sürüldüğünü dile getiren Securify kurucu ortağı Prof. Dr. Kemal Bıçakçı, "Ürünümüz, ticarileşmesinin ardından piyasada büyük ilgi görerek 1,5 yıl gibi kısa bir sürede sadece lisans satışlarında yüzde 253'lük bir büyüme ile toplamda 2,2 milyon TL lisans cirosuna ulaştı ve şirket ciromuzun son 2 yılda 4 milyon TL'nin üzerine çıkmasını sağladı. Geçen kısa sürede Turkcell ile Vodafone tarafından satın alınan ve Türk Telekom'da da POC ortamında kurularak satış sürecini devam ettiren ürünümüz böylece Türkiye'nin üç büyük operatörü ile çalışan tek kimlik ve erişim yönetim sistemi olma başarısını gösterdi. Bu yatırım turuna katılımımızın başlıca amacı, büyük bir emekle yüzde 100 milli olarak geliştirdiğimiz ve yurt dışı patent başvurusunda bulunduğumuz SecurifyID ile Türkiye'de yakaladığımız başarıyı değerli yatırımcılarımızın desteği ile globale taşımak ve dünyanın lider kimlik ve erişim yönetim sistemlerinden birisi olmaktı. Bize yatırım yapan binlerce insanın güveniyle bu amaç doğrultusunda hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz" dedi.

"Bir girişimin başarılı olmasında 3T kuralı vardır"

Yatırım turu kampanyasının lider yatırımcısı Serdar Turan, "Girişimcilik literatürüne geçen ve bir girişimin başarılı olmasında 3T kuralı vardır: Trend, Technology, Team. Securify, bu üç temel kuralın tümünde oldukça başarılı. Kimlik ve erişim yönetimi, özellikle pandemiyle de birlikte dünyada oldukça popüler olan ve ihtiyaç duyulan bir alan. Teknoloji tarafında ise bizzat teknik olarak ürünlerini inceledim, ülkemizden unicorn olarak çıkmaya aday bir ürün olduğunu düşünüyorum. Takım konusunda da teknik yetkinlik, tecrübe ve iletişim dinamikleri konusunda çok iyi olduklarını gördüm. Dolayısıyla Amerika'daki exit'imden sonra ülkemizden yeni başarı hikayeleri çıkarmak adına bu yatırımı yapmaya karar verdim. Tüm ekosistemimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BİZE ULAŞIN