Avrupa ülkeleri onu istiyor

Dr. Işıl Boy Ergül tarafından kurulan yeni nesil öğretmen eğitim platformu TeacherX, İngiltere’de şirket kurdu. Avrupa ülkelerindeki eğitim kurumlarından talep almaya başladı.
24.02.2022 13:05 GÜNCELLEME : 24.02.2022 13:06

Eğitim sisteminin en güçlü aktörü olan öğretmenler için, yaşam boyu öğrenmeyi odağına alan ve mesleki gelişimlerinin sürdürülebilir olması ilkesiyle yola çıkan yeni nesil öğretmen eğitim platformu TeacherX, eğitim kurumlarını geleceğe taşımaya ve büyümeye devam ediyor. İngiltere'de şirket kurulumu yapan, başta Fransa olmak üzere farklı ülkelerden talep görmeye başlayan platformun hedefinde ise Almanya ve İspanya yer alıyor. Birçok farklı alandaki uzman akademisyen ve eğitmenlerden oluşan kadrosu ile tüm öğretmenlere istedikleri yerde ve zamanda eğitim alma fırsatı sunan TeacherX platformu, ilk yılında Türkiye'den ve dünyadan 6 bine yakın öğretmenin mesleki gelişimine katkıda bulundu.

"TeacherX'i uluslararası bir ürün haline getirmek istiyoruz"

Yapay zeka tabanlı seslendirme teknolojisinden faydalanarak TeacherX'i uluslararası bir ürün haline getirmek istediklerini belirten Dr. Işıl Boy Ergül, "Öncelikli amacımız, sistemi Türkiye'de yaygınlaştırıp daha çok öğretmene ulaşarak, toplumsal gelişimimizi desteklemek. Güçlü alt yapımız sayesinde, bugün dünyanın herhangi bir ülkesine uzman eğitmenlerden oluşan kadromuzla hizmet verebiliyoruz. Şu anda Fransa'daki Türkçe öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Fransa'da yaşayan öğretmenlerin bizlerle iletişime geçmesi sonucunda önce ihtiyaç analizi yaptık, sonrasında da 1 yıllık eğitim başlıklarını belirleyerek çalışmalarımıza başladık. İngiltere'de kurduğumuz şirket ile yurt dışındaki çalışmalarımıza ilk adımı attık. Çözüm ortaklarımızla ilerleyeceğimiz bu yolda, şu anda Almanya ve İspanya'daki yapılanmamıza odaklanıyoruz" diye konuştu.

ETZ için geri sayım başladı

Bu arada, Koordinatörlüğü Dr. Işıl Boy Ergül tarafından yapılan Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) için de geri sayım başladı. 'Eğitim, sosyal etkinin başlangıç noktasıdır' mottosuyla bu yıl temasını 'Sosyal Etki' olarak belirleyen ETZ, zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla 5 Mart 2022 tarihinde online olarak düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok uzman konuşmacının yer alacağı zirvenin onur konuğu ise son yıllarda yaptığı yardım çalışmalarıyla takdir toplayan müzisyen Haluk Levent olacak.

BİZE ULAŞIN