KolayBi, Techone Venture önderliğinde 1 milyon 150 bin dolar yatırım aldı

40 binden fazla KOBİ’ye hizmet sunan muhasebe ve finans platformu KolayBi’, Techone Venture ve Türkiye’nin önde gelen girişim sermaye fonlarının katılımıyla 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım aldı. KolayBi’, 2023 yılında aktif müşteri sayısını 100 bine çıkarmayı hedefliyor.
15.08.2022 16:44 GÜNCELLEME : 16.08.2022 00:00

Ön muhasebe programı olmasının yanı sıra işletmelerin ofis işlerini optimize ederek verimlilik ve sürdürülebilirliklerini artıran KolayBi'; 2022 yılında büyüme ve yatırım atağıyla hız verdiği hedefleri doğrultusunda hizmet ağını genişletiyor. KolayBi' finans ve ön muhasebe süreçleri için sunduğu çözümler ile KOBİ'lerin ticari işlerini kolaylaştırırken aynı zamanda KOBİ'ler için zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyor. Techone Venture ve Türkiye'nin önde gelen girişim sermaye fonlarının da katıldığı yatırım turunda elde ettiği 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım ile KolayBi', 2023 yılında hizmet vermeyi planladığı 100 bin aktif müşterisi için yeni ürünler geliştirmeyi ve büyüme stratejisini güçlendirmeyi hedefliyor.

40 binden fazla şirkete kesilen 70 milyar TL fatura tutarı

KolayBi' CEO'su Gökhan Boyana, "Tüm dünyada KOBİ'ler finansal takip eksikliği ve doğru nakit yönetimi yapamamasından dolayı kuruluşundan sonraki 5 yıl içinde batıyor. KolayBi' ise KOBİ'lere finansal verilerini tek bir platformdan takip edebilme imkanı sağlıyor. Bu noktada sunacağımız yeni hizmetler için yaptığımız her geliştirme büyük değer taşıyor. Küçük işletmelere finansal yönetim konusunda verdiğimiz desteği ve teknolojimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. İşletmeler gelirlerini, giderlerini ve masraflarını bu sisteme doğru şekilde girdiklerinde, anlık nakit akışlarıyla birlikte kar ve zararlarını da görebiliyorlar. Tüm dünyada ticaretin yüzde 98'ini KOBİ'lerin oluşturduğunu hesap ettiğimizde karşımıza devasa bir hizmet alanı çıkıyor. Şu an kullanıcılarımız; KolayBi' üzerinden 40 binden fazla şirkete, 70 milyar TL tutarında fatura kesmiş durumda" dedi.

1 milyon 150 bin dolarlık yatırım alan KolayBi', Servis Bankacılığı sistemine dahil oluyor

Güçlü bir büyüme hikayesiyle kısa sürede önemli yol kat ettiklerini ve Türkiye'nin önde gelen girişim sermayelerinin katıldığı turda 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım topladıklarını söyleyen Boyana, yeni dönem hedeflerini şu şekilde açıkladı: "2021 yılında toplam 70 milyar TL hacminde e-belgenin kesilmesine aracılık ettik. Bu yılki başlıca hedefimiz ise ürünümüzü kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre şekillendirerek işletmeye özel çözümler yaratmak. Bu amaçla, Türkiye'de tüm bankalarla entegre olmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra çok yakında Servis Bankacılığı sistemine kullanıcı dostu bir arayüz ile dahil oluyoruz. Bunun sonucunda çok yakında tüm KolayBi' kullanıcılarının kendilerine özel bir hesap numarası ve ATM kartı olacak. Kullanıcılarımız, para transferi gibi temel finansal işlemleri bu kartlarla yapabilirken ilgili banka hareketlerini otomatik olarak KolayBi' hesaplarına aktarılabilecek. İlerleyen dönemde ise bu kartlar, kredi kartı olabilecek. Bu yatırımla tek noktadan bankacılık ve finansal yönetim platformu haline gelecek olan KolayBi', zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan entegre çözüm üreticisi olma sürecini tamamlayacak.

"Hedefimiz yeni pazarlara açılmak''

KolayBi' CEO'su Gökhan Boyana şirketin gelecek hedeflerine değinerek: "Bugünün koşullarına ve teknolojisine uyum sağlamak isteyen bankacılık ve finans sektöründe en önemli unsur, finansal teknoloji altyapı hizmetlerini sunan kurumlardır. Biz de bu kapsamda işletmelerin asıl ihtiyaçlarını araştırıp, sürekli yenilikçi ve güncel kalarak ürünlerimizde fark yaratmaya çalışıyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreğinde başta Avrupa ve Orta Doğu pazarları olmak üzere yurt dışında faaliyet göstermeye ve büyümeye odaklandık. Bu hedefimiz doğrultusunda KolayBi' hizmetini yurt dışındaki KOBİ'ler ile de buluşturacağız" dedi.

KolayBi' Hakkında

Bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu olan KolayBi', 2017 yılında iki genç girişimci olan Rauf Gökhan Boyana ve Cem Taylan Ekinci tarafından kuruldu. Bugün 40 bin müşterisiyle beraber büyümeye devam eden KolayBi', KOBİ'ler başta olmak üzere birçok işletmeye finansal hizmetler ve ön muhasebe çözümleri sunmaktadır. Türkiye'nin önde gelen 21 bankası, e-ticaret platformları, e-fatura entegratörleri ve ödeme sistemleri ile entegre bir şekilde çalışarak; iş birliklerinden kazandığı deneyim, teknolojik altyapı, güçlü ve enerjik ekibiyle, işletmelerin e-dönüşüm ihtiyaçları ekseninde en etkin dijital çözümleri sunmak için çalışmaktadır.

BİZE ULAŞIN