Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi başladı!

Türkiye’nin tek haftalık ekonomi dergisi Para tarafından düzenlenen 8. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, 2 Mayıs 2023 Salı günü ‘İyileşmek İçin Girişimcilik’ temasıyla online olarak gerçekleşecek. Halkbank, Türk Telekom, Borsa İstanbul ve THY sponsorluğunda saat 11.00’de başlayacak olan webinar http://www.yeninesilgirisimcilik.com adresinden ve Para Dergisi’nin YouTube hesabından canlı olarak izlenebilecek.
25.04.2023 11:50 GÜNCELLEME : 02.05.2023 11:08

Türkiye, şubat ayında Kahramanmaraş'ta ve Hatay'da meydana gelen depremlerle sarsıldı. 11 kent ve komşu ülkelerde milyonlarca insanı etkileyen, binlerce insanın hayatını kaybettiği bu büyük yıkımın iyileşmesi onlarca yıl alabilir. Diğer taraftan pandemi süreci, iklim değişikliğiyle artan aşırı hava olayları, seller ve orman yangınları, son deprem felaketiyle birlikte afetlerin artık dünyamızın ve ülkemizin bir gerçeği haline geldiğini gösteriyor. İnsani krizlerin ve afetlerin risklerini ölçmek ve sıralayabilmek amacıyla oluşturulan risk yönetimi endeksine göre Türkiye, Küresel Risk Endeksi'nde 191 ülke arasında 45'inci sırada yer alarak 5,0 endeks puanı ile 'yüksek risk' grubundaki ülkeler arasında bulunuyor.

Dolayısıyla tüm bu afetler zincirinin tekrarlanmaması veya en az zararla atlatılabilmesi için yeni çözümlere ihtiyacımız var. Girişimcilik ve girişimler, son deprem felaketinde de gördüğümüz gibi dünyamızın ve insanlığın geleceğini tehdit eden sorunlara karşı, aradığımız yeni çözümleri bulma ve geliştirme konusunda muazzam bir potansiyel ortaya koyuyor.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yer alan Para Dergisi'nin bu sene sekizincisini hayata geçirdiği Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'nin ana teması da bu bakış açısıyla 'İyileşmek İçin Girişimcilik' olarak belirlendi. Zirvede deprem, iklim değişikliği ile sağlık, gıda, eğitim gibi temel hizmetlere erişimdeki sıkıntılar gibi geleceğimizi tehdit eden sorunlara karşı girişimcilik; iyileştirici bir görev üstlenebilir mi, sorusundan yola çıkılarak yeşil girişimcilik, etki yatırımcılığı, sosyal girişimler ile afetlere karşı teknolojik ve sosyal çözümler geliştirmek için hangi dinamiklerin harekete geçirilmesi gerektiği başlıkları ele alınacak.

Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Atanur'un açılış konuşmasıyla başlayacak olan webinar'ın ilk özel oturumunda Goonj Kurucusu sosyal girişimci Anshu Gupta, 'Sosyal girişimcilik: Hindistan örneği' başlıklı bir konuşma yapacak. İkinci özel oturumda ise Halkbank Girişimci Bankacılık Daire Başkanı Didem Dilara Alp 'Kurumların geleceğinde girişimcilik' konulu bir sunum gerçekleştirecek. Üçüncü özel oturumda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Zekeriya Çoştu 'Geleceği inşa etme' başlıklı bir konuşma yapacak. Zirvenin dördüncü özel oturumunda Habitat Derneği Başkanı, TOBB GGK Başkan Yardımcısı, GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Sezai Hazır 'Sürdürülebilirlik ve Girişimcilik', beşinci özel oturumda Grillo.io Deprem Erken Uyarı Sistemleri Kurucusu Andres Meira 'Girişimcilik, depreme nasıl çözüm olabilir', altıncı özel oturumda Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) Başkanı Şafak Müderrisgil 'Etki yatırımı', yedinci özel oturumda Kolektif House Kurucu CEO'su Ahmet Onur 'Yeni nesil girişimcilik' başlıklarıyla sunum yapacaklar.

Zirve kapsamında yapılan üç panelde de birbirinden önemli konular masaya yatırılacak. Inbusiness Dergisi Yazıişleri Müdürü Çiğdem Subaşı'nın moderatörlüğünde 'Afetler için girişimcilik' konusu tartışılacak. Panelde, InsurTech Hub Program Lideri Ebru Sakine Sevli, Deprem.io Kurucusu Furkan Kılıç, GOSB Teknopark Genel Müdürü Tolga Bildirici, YapıRadar CEO Devrim Ünal Saygın ve EDIS CEO'su Ali Emre Erişen konuşacak. 'Yatırımcıların gözünden girişimciliğin yarını' başlıklı paneli ise Sentez Medya Grup Başkanı & Para Dergisi Bilişim Yazarı Musa Savaş yönetecek. Bu panelde; Re-pie Portföy Genel Müdür/Yönetim Kurulu Üyesi Alim Telci, 212 Kurucu Ortağı Ali Karabey, Startupfon Kurucusu Gülsüm Çıracı ve APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli konuşmacı olarak yer alacak. Zirvenin son panelinde ise 'Girişimcilik dünyayı nasıl iyileştirir' konusu işlenecek. Moderatörlüğünü Para Dergisi Yazarı Ürün Dirier'in yapacağı panelde KODA Kurucu ve Genel Koordinatörü Mine Ekinci, Tabit Kurucu Ortağı Coşkun Yıldırım, Blindlook Kurucu Cihat Ersin Aydın ve Otsimo Kurucu Zafer Elcik konuşacak.

Canlı Yayın Linki: http://canliyayin.yeninesilgirisimcilik.com/

BİZE ULAŞIN