5G'de lider Ericsson

83 canlı 5G ağı ile Ericsson, küresel 5G ağ altyapı pazarının lideri olarak belirlendi.
19.04.2021 17:15 GÜNCELLEME : 27.04.2021 11:43

Dünyanın önde gelen iş danışmanlığı şirketlerinden Frost&Sullivan, 2020 yılı için hazırladığı raporda, 130'dan fazla iletişim servis sağlayıcısıyla ticari 5G anlaşması ve dünya genelinde kullanımda olan 83 canlı 5G ağı ile Ericsson'ı küresel 5G ağ altyapı pazarının lideri olarak belirledi.

4G ağ altyapı pazarındaki mevcut liderliğini güçlendiren Ericsson, Frost Radar™ araştırmasında 5G ağ altyapı pazarı kategorisinde en üst sırada yer aldı. Frost&Sullivan'a göre, 5G ağ altyapı pazarı, bir veya daha fazla uç ağı içeren radyo erişim ağlarını (RAN), taşıma ağlarını ve çekirdek ağları içeriyor.

Frost&Sullivan, 100'ün üzerinde sektör katılımcısının bulunduğu son raporunda, bağımsız olarak alanın en iyi 20 şirketini belirledi. Bu şirketler genel olarak bir pazara ya da bir pazar segmentine liderlik ediyor ya da belirli segmentlerde fikir lideri olarak konumlanıyor. Frost Radar™, metodolojide vurgulandığı üzere, Büyüme ve İnovasyon puanlarını kullanarak belirli bir sektördeki şirketlerin, pazardaki konumunu ortaya koyuyor.

Ericsson Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Hizmetler Başkanı Jan Karlsson, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Frost&Sullivan'ın, Küresel 5G Ağ Altyapı Pazarına yönelik olarak gerçekleştirdiği Frost Radar™ araştırmasında lider olarak belirlenmemiz, Ericsson olarak teknoloji alanındaki liderliğimizi, pazardaki rekabetçiliğimizi, inovasyonlarımızı ve en önemlisi müşterilerimize olan bağlılığımızı vurguluyor. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi ağ altyapısı portföyüne ve yetenekli profesyonellere sahip olmak adına 5G teknolojisine yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz."

BİZE ULAŞIN