İşini kaybedenler için platform desteği

Vodafone, hayata geçirdiği “Bu işte Birlikteyiz” platformuyla pandemide işini kaybedenlere destek olacak.
26.04.2021 15:55 GÜNCELLEME : 27.04.2021 11:38

Vodafone, hayata geçirdiği "Bu işte Birlikteyiz" platformuyla pandemide işini kaybedenlere destek olacak. UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve Habitat Derneği'nin de katkıda bulunduğu platformda, iş arama sürecinde olanlar için kişisel eğitim ve yetenek programlarına erişim imkânının yanı sıra bol internet içeren indirimli bir tarife de sunulacak. "Bu işte Birlikteyiz" platformuyla, iş arayanlara toplam 13 milyon TL'lik fayda sağlanması hedefleniyor.

Teknolojinin ancak insanla birlikte özem kazandığına vurgu yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

"Pandemi sürecinden en çok etkilenen gruplardan birini, işini kaybedenler ya da kötüleşen ekonomik şartlarda iş arama sürecinde olanlar oluşturuyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Şubat ayında 4 milyon 236 bin kişi oldu; işsizlik oranı ise yüzde 13,4 seviyesinde gerçekleşti. İş aramada ve kendini geliştirmede dijital dünyayla bağlantıda kalmanın önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Bu düşünceyle, pandemide işini kaybedenlerin dijital toplumun gerisinde kalmaması için harekete geçtik. Vodafone olarak, teknoloji-insan işbirliğinden güç alan, toplumumuzu daha iyi bir geleceğe taşıyacak işler yapmaya devam edeceğiz."

BİZE ULAŞIN