Türkiye'den İskandinav ülkelerine IoT desteği

Borda Teknoloji, İsveçli Texi ile ortaklık kurdu. Yeni şirket BordaTex’in hedefi İskandinav ülkelerinde “Sağlıkta IoT” alanında lider olmak.
01.05.2021 14:37 GÜNCELLEME : 01.05.2021 14:37

Borda Teknoloji, İsveçli Texi ile ortak şirket kurdu. Türkiye'de hastanelere özel IoT çözümleri sunarak operasyonel verimlilik sağlayan Borda Teknoloji ile sağlık sektörüne tekstil çözümleri sunan İsveçli Textilia AB grubu altındaki Texi güçlerini birleştirdi. Yeni şirket BordaTex'in hedefi İskandinav ülkelerinde "Sağlıkta IoT" alanında lider olmak. Hastanedeki operasyonel süreçlere ait IoT verilerini kullanarak operasyonel farkındalık ve içgörü sağlamayı misyon edinen ortaklık sayesinde hastane yöneticileri veriye dayalı kararlar alabilecek.

Borda teknoloji kurucu ortağı Akın Altunbaş konuya ilişkin şunları aktardı: "Hastane operasyonlarına ait sağladığımız operasyonel farkındalık ve içgörü, hastane yöneticilerinin daha doğru kararları alınmasını sağlarken, yönetilemeyen süreçlerin yönetilebilmesine ve manuel süreçlerdeki insan müdahelesinin minimuma indirilmesine olanak sağlıyor. Sonuç, yüksek hizmet kalitesi, maksimum operasyonel verimlilik, 7 gün 24 saat güvenlik ve kusursuz hasta deneyimi. Türkiye'deki dijital dönüşüm hikayemizi İskandinavya'da da yazacak olmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz."

BİZE ULAŞIN