İhracatın çılgın projesi: GateofTec

İhracatı Geliştirme Merkezi İGEME, Covid-19 salgınında 4. pik yaklaşırken ihracat ağlarını büyütmek için geliştirdiği GateofTec projesine hız kazandırdı.
22.07.2021 12:50 GÜNCELLEME : 22.07.2021 12:50

İhracatı Geliştirme Merkezi İGEME, Covid-19 salgınında 4. pik yaklaşırken ihracat ağlarını büyütmek için geliştirdiği GateofTec projesine hız kazandırdı. GateofTec projesini 'çılgın proje' olarak niteleyen İGEME Ceo'su Murat Işık, "Her başarılı projenin bir görevi vardır. Sorun çözmek. Bu proje ihracatçının temel sorununu çözmekten öteye geçti, covid ve sonrası dünyanın temellerini atarak hem mikro hem makro ihracatın anahtarı oldu" dedi.

GateofTec ile sınırlar kalkıyor

İhracatta vites büyütmek amacıyla hazırlanan GateofTec projesi kapsamında Türk ihracatçılarına yerinde teşhir, yerinde hizmet, yerinde teslimat imkânı ve uluslararası pazar yerlerinde yerini almak isteyen üreticiye dijitalleşme fırsatı sunan proje kapsamında, hedef ülkelerde konumlanan Türk İhracat Merkezleri üzerinden ürünün müşterinin ayağına gitmesi kolaylaşıyor. Bu sayede ihracat yapmak isteyen üretici firma veya KOBİ'ler kolay yoldan ürünlerini hedef kitle ile buluşturmuş oluyor.

İhracatta dengeleri bozacak bir model

İGEME'nin Türk ihracatına değer katmak ve ihracata sürdürülebilir çözümler sunmak amacıyla ortaya koyduğu GateofTec ile ihracatta kuralların baştan yazacağını ifade eden Işık şunları aktardı: "İhracatta akışı değiştirecek olan model GateofTec İngiltere'den sonra Hollanda ve Özbekistan pazarında da çalışmalara başladı.İhracatın mobilite, operasyon ve gümrük gibi birçok sorununa çözüm olarak geliştirdiğimiz GateofTec, girişimlere düşük bütçelerle büyük işler yapma fırsatı sunuyor. GateofTec ile Türkiye'nin gelecek problemlerini ve ihracat pazarındaki sorunlarını çözüyoruz. Değişen yapılara ayak uydurmak adına projeye hız vereceğiz."

BİZE ULAŞIN