Yatırım vatandaşlığı liginde ABD'yi geçtik

Türkiye 'yatırım yoluyla vatandaşlık' liginde ABD'yi de geçerek 1. sıraya yükseldi. 2020 yılında yatırım yoluyla vatandaşlık için Türkiye’ye 5500 başvuru oldu. Aynı dönemde ABD’ye yapılan başvuru sayısı 3100’de kaldı.
01.09.2021 08:58 GÜNCELLEME : 01.09.2021 09:00

Türkiye 'yatırım yoluyla vatandaşlık' liginde ABD'yi de geçerek 1. sıraya yükseldi. 2018 yılında yatırım sınırının 250 bin dolara çekilmesiyle, Türkiye'ye yapılan başvurular Amerika'ya yapılan başvuruları geçti. Investment Immigration Insider verilerine göre 2020 yılında yatırım yoluyla vatandaşlık için Türkiye'ye 5500 başvuru oldu. Aynı dönemde ABD'ye yapılan başvuru sayısı 3100'de kaldı. Türkiye'ye ve Türkiye dışına da talebin artması, bu konuda dünyanın en büyük avukatlık şirketlerinden, Hong Kong merkezli Harvey Law Group (HLG)'un Türkiye'de ofis açmasını sağladı.

Türkiye'ye ve Türkiye'den başka ülkelere vatandaşlık taleplerinin artması yatırım yolu ile vatandaşlık konusunun uluslararası uzmanı Harvey Law Group'u Türkiye'ye getirdi. 1992 yılında Avukat Jean-Francois Harvey tarafından Kanada'da kurulan, daha sonra genel merkezi Hong Kong'a taşınan Harvey Law Group (HLG) dünyada Türkiye dahil olmak üzere, Brezilya, Kamboçya, Kanada, Grenada, Fransa, Endonezya, Fildişi Sahili, Malezya, Filipinler, Güney Afrika, Tayland, ve Vietnam gibi 20'den fazla ülkede hizmet veriyor. 29 yıldır bu işi yapıyor. HLG bu işi bireysel yapan acentelerden farklı olarak, dünyada işi bu olan uluslararası çapta birkaç avukatlık bürosu ve güvenilir bir hukuki danışmanlık hizmeti sunulmasını sağlıyor.

Yatırım sınırının düşürülmesi etkin oldu

Konuyla ilgili bilgi veren HLG Global Kurucu Ortağı Jean-Francois Harvey, "Son on yılda hangi programların en popüler olduğunu bakarsak Turkey CIP- Turkey Citizenship-By-Investment Program'ı- Yatırımla Türkiye Vatandaşlığı Programı'nda 2018 yılında minimum yatırım gereksiniminin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürmesinin ardından ani ve dikkate değer bir başarı elde ettiği görülüyor. Türkiye'nin 2021 CIP'si için tam yıl rakamlarına henüz açıklanmış değil. 2021 tahminlerimiz Türkiye'ye yapılan başvuruların ABD'ye yapılan başvuruları da geçeceği yönünde. Pandemi sonrası akım güçlü olacak" dedi.

"Türkiye'nin cazibesini küçümsemeyin"

Harvey şunları aktardı: "Türkiye, yatırım yoluyla vatandaşlık için bir numaralı ülkedir. En çok başvuru yapılan ülke. Neden böyle? Hükümetin politikaları nedeniyle büyük ihtimalle. Çünkü insanlara karşı çok misafirperversiniz. Yine ülkenin gelir elde etmesi de önemli bir sebep. Para sadece vergi veya gayrimenkul ile üretilmez. Bu insanların çoğu Türkiye'de kalıyor. Tahmin edilenin aksine sadece Orta Doğu değil Tayland, Malezya ve Endonezya'dan çok sayıda müracaat alıyoruz. Türkiye'nin cazibesini küçümsemeyin. Sizi şaşırtabilir ama ABD ile vize konusunda bir anlaşmanız olduğunu unutmayın. Bu, pasaportunuzu daha da popüler hale getiriyor. Evet, Türk vatandaşı oluyorlar ve ardından yeşil kart almak için Amerika'ya gidiyorlar. Ya da vize için Avrupa ya da ABD'ye başvuru yapıp seyahat edebiliyorlar."

BİZE ULAŞIN