Türk siber güvenlik firmalarına yatırım yapacak

30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren yatırım firması Applied Value Group, Türkiye’de siber güvenlik ve dikey tarım başta olmak üzere çeşitli sektörlere yıl sonuna kadar 10 milyon dolar, 2025 yılına kadar da 40 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.
07.09.2021 15:21 GÜNCELLEME : 07.09.2021 15:22

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group, İstanbul'da geniş kapsamlı ve üst düzey isimlerin yer alacağı etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Grubun dünya genelindeki portföy şirketlerinden C level yöneticilerinin ve danışmanlık alanında üst düzey isimlerin katılımıyla düzenlenecek etkinlikte, Türkiye yatırımları ele alınacak. 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve bünyesinde 30'u aşkın şirket bulunan grubun yarın başlayacak etkinliği öncesinde Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Grant, Türkiye'de yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin eşsiz ve güçlü bir potansiyele sahip olduğuna inandıklarını ifade eden Grant, "Siber güvenlik, dikey tarım ve depo yapımı gibi yeni sektörler odağımızda. Sene sonuna kadar yatırım miktarımızı 10 milyon dolara taşımayı hedefliyoruz. Türkiye pazarına 2025 yılına kadar 30-40 milyon dolar yatırım yapmayı öngörüyoruz. Gelecekte Türkiye için daha büyük bir ekip ve daha fazla yatırım da dâhil olmak üzere pek çok planımız var" dedi. Değer kazanacağını öngördükleri firmalara uzun vadeli yatırımlar yaptıklarını aktaran Grant, "Yatırımlarımızın temelinde uzun vadeli taahhüt, şirket yapısında yapılacak iyileştirmeler ve tabii ki büyüme stratejisi yer alıyor. Yatırımlarımızın kısa vadeli sonuçlarına odaklanmıyoruz, hem danışmanlık operasyonlarımızdan hem de portföy şirketlerimizden edindiğimiz bilgi ve tecrübemizi katma değer elde etmek için kullandığımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

"Türkiye için sene sonu yatırım hedefimiz 10 milyon dolar"

Türkiye'de şimdiye dek sağlık, yazılım, sosyal girişim alanlarında toplam 7 milyon dolar yatırım yaptıklarını ifade eden Grant, şunları aktardı: "Dünyada genel anlamda yatırımcıların radarındaki sektörlere örnek vermek gerekirse; Yönetim Danışmanlığı Süreçlerinin Yazılımlaştırılması, Siber Güvenlik, Dijital Pazarlama, Çevresel Altyapı ve Kontrol, Yenilenebilir Enerji, Bulaşıcı Hastalık Teşhisi, Mikrobiyom, Koruyucu Beslenme ve Probiyotikler ile Dikey Tarım'ın önde geldiğini söyleyebilirim. Bizler de bu sektörler başta olmak üzere birçok çeşitli alanda faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye pazarına 2025 yılına kadar 30-40 milyon dolar yatırım yapmayı öngörüyoruz. Sene sonuna kadar ise yatırım miktarını 10 milyon dolara taşımayı hedefliyoruz."

Bruce Grant Kimdir?

Bruce Grant, Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin'de yer alan, 30 şirketten oluşan Applied Value Group'un Kurucu ve İdari Başkanıdır. Kurumun temsil ettiği sektörler arasında; Yönetim Danışmanlığı, Teknoloji, Medya, Telekom, Yenilenebilir Enerji, Biyoteknoloji, Tıbbi Ürünler, İnşaat Malzemeleri ve Ürünleri, Madencilik, Yiyecek ve İçecek, Emlak ve Mikrofinans / Mikrogirişimcilik bulunmaktadır. Grant, Arthur D. Little Kuzey Amerika'nın (1995-97) ve Avrupa telekom operatörü Tele2'nin Başkanlığı da dahil olmak üzere Avrupa ve ABD'de bir çok kamu kurulunda yer almıştır. Bruce Grant, Vestas Rüzgar Sistemleri Yönetim Kurulu'nda görev yapmayı sürdürmektedir.

BİZE ULAŞIN