Malezyalı firmalara E-galeri ile yeni köprü

Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) ile Malaysia Airports Holding Berhad (Malaysia Airports) işbirliğinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na açılan E-galeri, Malezyalı ve Türk firmaların arasında yeni bir köprü kuruyor.
25.03.2022 08:20 GÜNCELLEME : 25.03.2022 08:20

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açılışı yapılan E-galeri alanı, Yapı Malzemeleri, Otomotiv ve Yedek Parçaları, Kauçuk, Helal Tüketim ve Sanayi Ürünleri gibi farklı sektörlerden Malezyalı firmaların Türk firmalarına tanıtımı ve bağlantısına imkan sağlıyor. Ziyaretçilerin ilgilendikleri sektörün QR kodunu taratarak Malezyalı firmaların detaylı ürün ve hizmet bilgilerine tek tıkla kolayca ulaşabildikleri, ayrıca anında bağlantı kurabildikleri E-galeri platformu sayesinde, işbirliği fırsatlarının önünde mesafelerin önemi kalmıyor.

Açılışta konuşan Malezya'nın Türkiye Büyük Elçisi Sazali Mustafa Kamal, "Kamu ve özel sektörün gücünden yararlanarak Malezyalı ve Türk firmalar arasındaki ticari faaliyetleri ve stratejik işbirliklerini teşvik etmenin, ekonomik bağlarımızın büyüme ivmesini hızlandıracağına ve her iki taraftan iş dünyası için muazzam etkiler yaratacağına inanıyorum. Süreç olarak Malezya tarafından yürütülen ve 2015'te yürürlüğe giren Malezya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması ile bölgelerinin Avrupa ve ASEAN bölgelerine geçiş kapısı pozisyonundaki iki ülke için de karşılıklı ticaret hacmi büyüyerek devam ediyor. 2015 yılında 1.4 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmi, 2021 yılı itibariyle 4 milyar dolara ulaştı" dedi.

İki ülke arasındaki ticareti güçlendirme çabalarını hız kesmeden devam ettirdiklerini belirten Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) İstanbul Direktörü Rosmizah Mat Jusoh ise "Pandemiye rağmen Malezya'nın Türkiye ile gerçekleştirdiği ticaret 2021'de en yüksek performansa ulaştı ve 2022 için pozitif bir hareketlenme gösteriyor. MATRADE kendini, her iki ülke firmalarının pazar hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmaya ve stratejik ortaklıklar kurarak global fırsatları değerlendirmelerini teşvik etmeye adamıştır" diye konuştu.

Malezya Airports Genel Müdürü Iskandar Mizal Mahmood ise şunları aktardı: "Istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Malezya ve Türkiye arasındaki karşılıklı güçlü ilişkinin bir kanıtıdır. MATRADE ile birlikte gerçekleştirilen ve her ülke iki ticaretine pek çok fayda sağlayacağına inandığımız bu son işbirliğiyle, iki ülke arasındaki ilişkinin daha da güçlendirilmesine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle iş çevrelerinin seyahat için yoğunlukla tercih ettiği ISG, böyle bir girişim için ideal bir platform."

BİZE ULAŞIN